Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
  • [02] ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΔΑΝΕΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ
  • [03] RYANAIR ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ Λ/ΚΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

    Συγχαρητήρια μηνύματα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντάλλαξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Χριστόφια αναφέρει ότι «οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας και τα ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών μας στηρίζονται στην πνευματική εγγύτητα και την πολιτισμική συγγένεια και συνθέτουν τον άξονα των πολύπλευρων σχέσεων Κύπρου Ρωσίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών μας υπήρξαν πολύ στενοί``.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτει, κράτος-μέλος του ΟΗΕ και των άλλων διεθνών οργανισμών, 14 μόλις χρόνια μετά την ανεξαρτησία της υπήρξε θύμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, θύμα εισβολής και κατοχής από μια γείτονα περιφερειακή δύναμη.

    Η Σοβιετική Ενωση και στη συνέχεια η Ρωσική Ομοσπονδία, στήριξαν έμπρακτα την Κύπρο στις δύσκολες της ώρες, σημειώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για να προσθέσει ότι ``δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η επιβίωση του κυπριακού κράτους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηθική υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και στη θωράκιση που μας προσφέρουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην υιοθέτηση των οποίων η χώρα σας διαδραμάτισε καθοριστικό, πρωταγωνιστικό ρόλο``.

    Οι διμερείς σχέσεις, συνεχίζει, διανύουν σήμερα την καλύτερη περίοδό τους, σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς. ``Η επίσκεψή σας στην Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβριο αποτελεί το επιστέγασμα της βαθειάς κυπρο-ρωσικής φιλίας. Η ιστορική αυτή επίσκεψη, κατά την οποία προσβλέπω να ανταποδώσουμε τη θερμή φιλοξενία της οποίας έτυχα από εσάς στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2008, θα αποτελέσει ορόσημο στην περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας``.

    Εκ μέρους του κυπριακού λαού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του «για τη σταθερή και συνεπή, βάσει αρχών, υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον αγώνα που διεξάγουμε για υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Στο δικό του μήνυμα ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρει ότι είναι ευχάριστο ότι «οι παλιές παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών μας δυναμώνουν και αναπτύσσονται». Η ειλικρινής συμπάθεια και ο σεβασμός που ο ρωσικός και ο κυπριακός λαός αισθάνονται ο ένας για τον άλλο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της διμερούς πολιτικής, εμπορικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας, προσθέτει. ``Είμαι πεπεισμένος ότι οι επικείμενες συνομιλίες μας το φετινό Οκτώβρη στην Κύπρο θα είναι όπως πάντα αποτελεσματικές και θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση του καρποφόρου διαλόγου μας``.

    Εκφράζει την προθυμία του να αναπτύξουν τη συνεργασία και στο διεθνή στίβο. «Εχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε από κοινού τις προσπάθειες προς όφελος της εδραίωσης των θεμελίων ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στην περιοχή της Μεσογείου και να συμβάλουμε στην επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    [02] ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΔΑΝΕΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ

    Αυστηρότερα κριτήρια σε ό,τι αφορά τη χορήγηση δανείων από τις κυπριακές τράπεζες τόσο προς επιχειρήσεις όσο και προς νοικοκυριά, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, καταγράφει η Ερευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

    Σύμφωνα με την έρευνα, στην Κύπρο η ζήτηση δανείων από επιχειρήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 παρέμεινε σταθερή, όπως επίσης και η ζήτηση στεγαστικών δανείων από νοικοκυριά. Την ίδια περίοδο η ζήτηση καταναλωτικών δανείων από νοικοκυριά παρουσίασε μείωση κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Οπως αναφέρεται , η Ερευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων, που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2010, αποτελεί μια ποιοτική έρευνα για τις τραπεζικές χορηγήσεις στη ζώνη του ευρώ και βασικός της στόχος είναι η βελτίωση της πληροφόρησης για τις συνθήκες χρηματοδότησης στη ζώνη του ευρώ.

    Το ερωτηματολόγιο της έρευνας απευθύνεται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των τραπεζών της κάθε χώρας της ζώνης του ευρώ και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για το δανεισμό στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    [03] RYANAIR ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ Λ/ΚΑ

    Την έναρξη δρομολογίων από και προς την Κύπρο ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, με βάση την Ιρλανδία.

    Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στη Λευκωσία, η εκπρόσωπος της εταιρείας Λόρα Μακόρμακ ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου της δρομολογίου τον ερχόμενο Νοέμβριο από και προς Λάρνακα-Charleroi, στο Βέλγιο. Οπως ανέφερε η κ. Μακόρμακ, ένα δεύτερο δρομολόγιο από τη Λάρνακα προς έναν άλλο προορισμό στην Ευρώπη, θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ξεκινήσει το χειμώνα.

    «Η Ryanair είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρώτο της δρομολόγιο στην Κύπρο από τη Λάρνακα προς τις Βρυξέλλες και αντίθετα και ακόμα ένα δρομολόγιο θα επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα», είπε η κ. Μακόρμακ, σημειώνοντας επίσης ότι για πρώτη φορά Κύπριοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν από και προς την Κύπρο με πολύ χαμηλά ναύλα.

    Σημείωσε παράλληλα ότι τα δύο δρομολόγια της Ryanair από και προς την Κύπρο θα μεταφέρουν πέραν των 60 χιλιάδων επιβατών το χρόνο, δημιουργώντας 60 νέες θέσεις εργασίας.

    Οσον αφορά στο κόστος, η κ. Μακόρμακ ανακοίνωσε πως το εισιτήριο για Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, θα κοστίζει 34,99 ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 August 2010 - 15:29:17 UTC