Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΥΠΕΞ - ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ATP

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΥΠΕΞ - ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η διαδικασία λύσης του Κυπριακού είναι δύσκολη και απαιτεί σκληρή δουλειά και συμβιβασμό από αμφότερες τις πλευρές, και μια συνολική διευθέτηση θα απαιτήσει σκληρές αποφάσεις, επισημαίνουν οι ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα αναφέρει σε μήνυμά της προς τους απόδημους Κύπριους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το 17ο τους συνέδριο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα, ότι οι ηγέτες και των δύο κοινοτήτων πρέπει να παραμείνουν εστιασμένοι στη διάρκεια αυτών των περίπλοκων διαπραγματεύσεων, και θα διαβεβαιώσει ότι η Κύπρος παραμένει σημαντικός εταίρος και φίλος των ΗΠΑ.

    Επίσης, αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ειρήνη και ασφάλεια της Κύπρου, και να επισημάνει ότι επαφίεται στους ηγέτες της ε/κ κοινότητας από όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία και τις σκληρές αποφάσεις που θα απαιτηθούν για μια συνολική λύση.

    Η κ. Κλίντον αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στον τερματισμό της διαίρεσης της νήσου, και να σημειώσει ότι ο δρόμος για την επίτευξη συνολικής ειρήνης είναι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για λύση.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Κλίντον θα αναφέρει ότι η επανένωση της νήσου εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα, όχι μόνο του λαού της Κύπρου, αλλά και της περιοχής, και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα.

    Τέλος, εύχεται κάθε επιτυχία στο συνέδριο και αναφέρει ότι συμμερίζεται την ελπίδα ότι κάποια μέρα σύντομα η Κύπρος θα επανενωθεί.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είναι προτάσεις που, αν γίνουν αποδεκτές, μπορούν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κληθείς να σχολιάσει την εκστρατεία που φαίνεται να άρχισε παρασκηνιακά η τουρκική πλευρά με στόχο την επίρριψη ευθυνών στην ε/κ πλευρά σε περίπτωση αδιεξόδου στις συνομιλίες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είναι γνωστή η επικοινωνιακή τακτική και πολιτική της Τουρκίας, από τη μία να φαίνεται και να διατυμπανίζει ότι θέλει λύση μέχρι το τέλος του 2010, και από την άλλη να προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στην ε/κ πλευρά ότι τάχατες κωλυσιεργεί και ότι δεν εργάζεται για την επίτευξη λύσης σύντομα στο Κυπριακό».

    Αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι «εμείς δεν κάνουμε σενάρια, εμείς κάνουμε προτάσεις και έχουμε προτάσεις».

    Σημείωσε ότι «η δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι προτάσεις που, αν γίνουν αποδεκτές, μπορούν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις, εννοώ με τον συνδυασμό στη συζήτηση διαφόρων πτυχών του Κυπριακού, που λογικά συνδέονται μεταξύ τους, όπως κάνουμε εμείς με το θέμα του περιουσιακού, με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και το θέμα των εποίκων».

    [03] ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Αρχίζει την Τρίτη στη Λευκωσία η 23η Συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

    Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας αύριο το βράδυ, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη Λευκωσία.

    Τους συνέδρους θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Καραολής.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Ανδρέας Βύρας.

    Η εναρκτήρια τελετή θα μεταδίδεται για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο www.mfa.gov.cy με τη βοήθεια και τεχνική υποστήριξη της CYTA.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ATP

    Στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ βρίσκεται ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης πορείας που είχε στο τουρνουά του Σινσινάτι την περασμένη βδομάδα.

    Στη νέα κατάταξη της ΑΤΠ γι αυτή την εβδομάδα, ο Μάρκος Παγδατής βρίσκεται 2 θέσεις πιο ψηλά από την 20η στην οποία βρισκόταν την περασμένη βδομάδα, με 2.095 βαθμούς.

    Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ με 10.745 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, νικητή του τελευταίου τουρνουά Μάστερς της ΑΤΡ στο Σινσινάτι, με 7.215 βαθμούς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 August 2010 - 9:29:19 UTC