Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΥΠΕΞ ΧΕΒΡΩΝΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [04] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΥΠΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις θέσεις που έχει η ε/κ πλευρά στο περιουσιακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν πως οι προτάσεις της τ/κ πλευράς θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο κ. Στεφάνου είπε πως τις προτάσεις και τις θέσεις που θα υποστηρίξει η τ/κ πλευρά, θα τις δούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «αφού είναι ο καθρέφτης των θέσεων και των προθέσεων της κάθε πλευράς».

    Σε δηλώσεις του και ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί ημερομηνία σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε «όχι ακόμα» προσθέτοντας ότι «υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του Προέδρου, μέχρι την αναχώρηση του για τη Νέα Υόρκη, για να καθοριστεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου».

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής διαβούλευση με τα κόμματα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ ότι δεν χρειάζεται τα κόμματα να είναι ενήμερα και να διεξάγεται διάλογος ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. «Αλλωστε», συνέχισε, «πλείστες τόσες φορές έχει γίνει ένας ανάλογος διάλογος και συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο. Αυτό που έχουμε πει και σήμερα ο κ. Αναστασιάδης ουσιαστικά το έχει στηρίξει είναι ότι είναι γνωστές οι θέσεις με τις οποίες πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά στο περιουσιακό. Από κει και πέρα, όπως κάθε φορά ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις», είπε.

    Τέλος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει διαμεσολάβηση από τα Ηνωμένα Εθνη κατά τις δύο ολοήμερες συναντήσεις, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι διαμεσολαβητικός, είναι υποστηρικτικός.

    [02] ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού θα έχουν την Παρασκευή, στις 10:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Μετά την τελευταία τους συνάντηση στις 31 Αυγούστου, η οποία είχε οργανωτικό χαρακτήρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε δηλώσει ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο και στη συνέχεια, στις 7 και 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες.

    [03] ΥΠΕΞ ΧΕΒΡΩΝΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού σε δήλωσή του, αταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση κοντά στην πόλη της Χεβρώνας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών πολιτών.

    Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα πρέπει να ενδυναμώσουν την αποφασιστικότητα των μερών στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή για μια δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη στην περιοχή.

    Στη δήλωσή του, ο κ. Κυπριανού αναφέρει «καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση κοντά στην πόλη της Χεβρώνας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τεσσάρων αθώων Ισραηλινών πολιτών» και εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπάθεια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    [04] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΥΠΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Τα περιθώρια περεταίρω συνεργασίας και την αξιοποίηση του ΚΥΠΕ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα ενημέρωσης και επικοινωνίας συζήτησαν ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας Ανδρέας Μολέσκης με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Κωστάκη Κωνσταντίνου και τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Αρχισυντάκτη Γιώργο Πενηνταέξ.

    Ο κ. Μολέσκης επισκέφθηκε τα γραφεία του Πρακτορείου και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση ομάδας, αποτελούμενης από τεχνοκράτες, η οποία θα διερευνήσει συγκεκριμένους τρόπους συνεργασίας ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας το 2012.

    Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν είναι ο εμπλουτισμός της ύλης του ΚΥΠΕ με θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η μεγαλύτερη προβολή κυπριακών θεμάτων προς τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς και η περεταίρω αξιοποίηση του δημοσιογραφικού προσωπικού του Πρακτορείου κατά τη διάρκεια της Προεδρίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 September 2010 - 17:29:23 UTC