Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΥΣΗ
  • [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Δύο ολοήμερες συναντήσεις με το περιουσιακό στο επίκεντρο τους, αρχίζουν σήμερα το πρωί και συνεχίζουν την Παρασκευή, στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Οπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη στις 3 Σεπτεμβρίου, η κάθε πλευρά είχε προβεί σε προφορική κατάθεση των γενικών θέσεων της επί του περιουσιακού.

    Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνάντησης, θα αρχίσει αναλυτική συζήτηση για το περιουσιακό.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είχε δηλώσει ότι τα Ηνωμένα Εθνη προσβλέπουν στην έναρξη των εντατικών συνομιλιών για την επίτευξη προόδου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΥΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διαβεβαίωσε όλους, εντός και εκτός Κύπρου, ότι «οι δικές μας προσπάθειες θα είναι εντατικές και σκληρές για να επιτύχουμε την πολυπόθητη λύση του Κυπριακού, λύση που να στηρίζεται σε αρχές».

    Σε χαιρετισμό του στον χθεσινοβραδινό εσπερινό της Παναγίας των Περβολιών του Δικώμου στην εκκλησία του συνοικισμού Ανθούπολης, που διάβασε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, είπε πως είμαστε έτοιμοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και δυνατότητα που προσφέρει ο διακοινοτικός διάλογος, η διαδικασία την οποία η δική μας πλευρά ακολουθεί εδώ και 36 χρόνια.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η απόρριψη της διχοτόμησης είναι σταθερή παράμετρος της πολιτικής μας, γιατί διχοτόμηση σημαίνει καταστροφή.

    [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει σήμερα στις 1300 στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο νέος Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Σήμερα, ο κ. Δρούτσας θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Αύριο, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β.

    [04] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»

    Ο Δήμος Λευκωσίας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των παιδιών που φροντίζει στο πρόγραμμα «Ουράνιο Τόξο» και των οικογενειών τους, πέραν από τη συνέχιση του προγράμματος, αποφάσισε τον εμπλουτισμό και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του τόσο κατά τη σχολική περίοδο όσο και κατά την περίοδο των διακοπών.

    Ο Δήμος Λευκωσίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα κοινωνικά προγράμματα και καθώς το «Ουράνιο Τόξο» θεωρείται ως ένα σημαντικό πρόγραμμα που βοηθά οικογένειες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, αποφάσισε, παρά το οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου, να το διατηρήσει, εμπλουτίσει και επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Δήμαρχος της Πρωτεύουσας Ελένη Μαύρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 September 2010 - 9:29:28 UTC