Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • [03] ΥΠOIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις σημαντικές προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία, πιέσεις πολλές φορές παράλογες πιέσεις - στην βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκο Κυπριανού, ο κ. Δρούτσας τόνισε πως η λύση που θέλουμε και πρέπει να επιδιώξουμε πρέπει να είναι στην βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Αυτό, ανέφερε είναι κάτι που έχει τονιστεί επανειλημμένα από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου κατά την τελευταία συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια εδώ στην Κύπρο αλλά και από τον ίδιο.

    Και οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην στενή προσωπική φιλία που έχουν αναπτύξει καθώς και στην πολύ στενή συνεργασία για ένα απόλυτο συντονισμό θέσεων. Ο κ. Δρούτσας διαβεβαίωσε ότι «αυτή η στενή συνεργασία, ο συντονισμός των θέσεων μας θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και ακόμα παραπάνω». Συμφωνήσαμε, είπε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι κρίσιμος και για το Κυπριακό.

    Δρούτσας και Κυπριανού τόνισαν ότι Ελλάδα και Κύπρος πιστεύουν στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. «Πιστεύουμε σε αυτή, την στηρίζουμε αλλά υπό τον αυτονόητο όρο, υπό τις αυτονόητες προϋποθέσεις ότι η Τουρκία θα υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως υποψήφια προς ένταξη χώρα και στην ΕΕ και απέναντι σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά», είπε ο κ. Δρούτσας.

    Ο κ. Κυπριανού είπε πως θεωρεί πολύ σημαντικό, ενθαρρυντικό και τιμητικό η πρώτη επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Κύπρο υπό την νέα του ιδιότητα.

    «Στέλνει και τα σωστά μηνύματα αλλά ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική περίοδο που βρισκόμαστε σήμερα, μας δίνει την δυνατότητα πέρα από τους συμβολισμούς να μπούμε και στην ουσία», σημείωσε.

    «Όπως ξέρετε με την Ελλάδα, την ελληνική Κυβέρνηση έχουμε πολύ στενή συνεργασία, πολύ τακτικές επαφές. Με τον Δημήτρη, τόσο οι συναντήσεις μας αλλά και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε διμερές επίπεδο και στα πλαίσια ευρωπαϊκών συναντήσεων είναι συχνότατες, κι αυτό μας δίνει την δυνατότητα να συντονιστούμε ακριβώς για τους κοινούς στόχους που έχουμε», ανέφερε.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το Κυπριακό, οι συνομιλίες και η κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή δήλωσε την Τετάρτη ότι για την Κυβέρνηση σημασία έχει το προσωπικό που εργάζεται στα αεροδρόμια της Κύπρου αλλά και οι επισκέπτες να ζουν και να εργάζονται κάτω από υγιείς συνθήκες και να μην υπάρχουν προβλήματα που να επηρεάζουν την υγεία τους και την εργασία τους.

    Η Υπουργός μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από επίσκεψή της στα γραφεία της Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία παρουσίασαν προβλήματα από τον εξαερισμό και την έλλειψη ατμοσφαιρικού αέρα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι υπάλληλοι να παρουσιάσουν διάφορα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή.

    Η κ. Μαρκουλλή, συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, τον Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας, την Διευθύντρια του Αεροδρομίου Λάρνακας, τον υπεύθυνο της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, αξιωματούχους της Hermes Airports και υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας, επισκέφθηκε τα γραφεία και παρακολούθησε μετρήσεις του αέρα που πραγματοποίησαν επί τόπου λειτουργοί ιδιωτικής εταιρείας η οποία έκανε και τις προηγούμενες μετρήσεις.

    [03] ΥΠOIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ

    Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε στάδιο ελαφράς ανάκαμψης σε σχέση με το 2009, δηλώνει το Υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας ευαρέσκεια ως προς τους ανακοινωθέντες ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2010, οι οποίοι έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

    Διατυπώνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, τη θέση ότι κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η ενίσχυση της ανάκαμψης της οικονομίας ταυτόχρονα με την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, το Υπουργείο επισημαίνει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί τη σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορούν να στηριχτούν οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 September 2010 - 19:29:14 UTC