Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει σειρά επαφών από τις 19 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα των επαφών του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναμένεται να φθάσει στη Νέα Υόρκη στις 12:55 τοπική ώρα αύριο και στις 19:30 να παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πίτερ Παπανικολάου.

    Τη Δευτέρα στις 09:00 τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της συνεδρίας υψηλού επιπέδου της ολομέλειας για τους στόχους ανάπτυξης της χιλιετίας στην έδρα του ΟΗΕ, και στις 10:00 θα ακολουθήσει η υψηλού επιπέδου συνεδρία στρογγυλής τραπέζης της ολομέλειας, που θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας φύλων.

    Στις 13:15 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει γεύμα για τους μόνιμους αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και στις 15:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κέντρου Jean Monnet για Διεθνές και Περιφερειακό Οικονομικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Βέιλερ.

    Επίσης, στις 18:00 θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ με αφορμή την υψηλού επιπέδου συνεδρία της ολομέλειας για τους στόχους ανάπτυξης της χιλιετίας της 65ης Γενικής Συνέλευσης.

    Την Τρίτη στις 09:00 τοπική ώρα θα πραγματοποιηθεί υψηλού επιπέδου συνεδρία της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης για τους στόχους ανάπτυξης της χιλιετίας.

    Στις 11:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, στις 12:00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάτιτς, και στις 12:45 θα παρακαθίσει σε γεύμα με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

    Την Τετάρτη στις 09:00 τοπική ώρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της υψηλού επιπέδου συνάντησης για τη βιοποικιλότητα.

    Στις 11:30 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς και στις 15:00 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.

    Στις 17:00 θα ολοκληρωθεί η υψηλού επιπέδου συνεδρία της ολομέλειας για τους στόχους ανάπτυξης της χιλιετίας και θα υιοθετηθεί πολιτική διακήρυξη από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

    Στις 18:00 θα ολοκληρωθεί η συνεδρία για τη βιοποικιλότητα.

    Την Πέμπτη στις 09:00 τοπική ώρα θα ανοίξει η γενική συζήτηση στο πλαίσιο της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα παρουσιάσει έκθεση προόδου.

    Στις 12:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Μικαϊλ Σακασβίλι.

    Στις 13:15 ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, και στις 15:00 θα συνεχιστεί η συζήτηση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης.

    Στις 18:30 θα δοθεί ειδική διάλεξη και θα ακολουθήσει δεξίωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αμερικής με τίτλο ``Από την Κύπρο με αγάπη: Ιστορίες αγάπης στο νησί της Αφροδίτης``, για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια.

    Στις 19:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί σε δεξίωση που θα φιλοξενήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

    Στις 24 Σεπτεμβρίου στις 09:00 τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της υψηλού επιπέδου ανασκόπησης της Στρατηγικής Mauritius, όπου θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει γίνει στην αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα μικρά αναπτυσσόμενα νησιώτικα κράτη μέσω της εφαρμογής της Στρατηγικής Mauritius για την περαιτέρω εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Μικρών Αναπτυσσόμενων Νησιώτικων Κρατών.

    Στις 10:30 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ, και στις 11:30 θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση.

    Στις 11:40 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και γύρω στις 13:45 θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Στις 15:00 θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση και στις 18:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα προσφωνήσει τη συζήτηση αρχαιολογίας Ranieri που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Αρχαίων Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

    Στις 19:30 θα παρατεθεί δεξίωση από το Εμπορικό Κέντρο της κυπριακής Πρεσβείας, και στις 20:00 θα απονεμηθούν τα ετήσια βραβεία σε δείπνο που θα φιλοξενήσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής. Στη διάρκεια του δείπνου, θα απονεμηθεί το Βραβείο Φιλανθρωπίας στον Δρ. Παναγιώτη Μανώλα και το Βραβείο Δικαιοσύνη για την Κύπρο στον Τζορτζ Τζέιμς Τσούνι.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου στις 09:00 θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση, και στις 15:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

    Η απογευματινή συζήτηση στη Γενική Συνέλευση θα αρχίσει στις 16:00, και στις 18:00 θα ολοκληρωθεί η υψηλού επιπέδου ανασκόπηση της Στρατηγικής Mauritius και θα υιοθετηθεί πολιτική διακήρυξη.

    Στις 26 Σεπτεμβρίου στις 10:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί την Ακαδημία Αγίου Βασιλείου.

    Στις 27 Σεπτεμβρίου στις 09:00 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη της Ιεράς Εδρας Ντομινίκ Μαμπέρτι.

    Στις 09:30 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας θα προσφωνήσει την 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για την Ουάσινγκτον στις 12:00 τοπική ώρα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    Το ζήτημα του εμπάργκο της Τουρκίας κατά των κυπριακών σκαφών τέθηκε για άλλη μια φορά από την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή κατά την ανεπίσημη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών των 27 κρατών μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην βελγική πόλη Αμβέρσα, με θέμα την ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών.

    Σε δηλώσεις της η κ. Μαρκουλλή ανέφερε πως το όλο ζήτημα έγινε πλήρως κατανοητό από όλους, ενώ στην επίσημη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο τον Οκτώβριο θα τεθεί εκ νέου τόσο το θέμα τόσο του αποκλεισμού των κυπριακών πλοίων από τα τουρκικά λιμάνια όσο καιτου εμπάργκο που επιβάλλει η Τουρκία για τις πτήσεις των κυπριακών αεροπορικών εταιρειών πάνω από τον εναέριο της χώρο.

    Ένας από τους στόχους, ανέφερε, είναι να ληφθούν μέτρα από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 18 September 2010 - 11:29:15 UTC