Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΕ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΕ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε από το βήμα της 65ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την πρόσκλησή του προς την τουρκική ηγεσία, παράλληλα με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, να τον συναντήσει για να μοιραστεί μαζί της το όραμά του για την επίτευξη λύσης του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων, της Τουρκίας, της Ελλάδος, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

    Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε πως ``η Τουρκία πρέπει να δείξει σεβασμό στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της``. Εξάλλου αξιολογώντας την πορεία των απευθείας συνομιλιών ανέφερε πως ανεξαρτήτως των δυσκολιών επιτεύχθηκε πρόοδος σε ορισμένα θέματα παρότι δεν είναι η αναμενόμενη.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρότεινε επίσης όπως η Εθνική Φρουρά και ο τουρκικός στρατός, ακυρώσουν και φέτος, τις ετήσιες φθινοπωρινές στρατιωτικές τους ασκήσεις.

    ``Το όραμά μας είναι μια επανενωμένη Κύπρος, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χωρίς ξένα στρατεύματα και εποίκους με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων να τυγχάνουν πλήρους σεβασμού``, είπε, και εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να κάνει κάθε τι το δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σημείωσε πως ενώ η ηγεσία της Τουρκίας διαβεβαιώνει τη διεθνή κοινότητα ότι επιθυμεί λύση του Κυπριακού προβλήματος μέχρι το τέλος του 2010 ``μέχρι σήμερα, αναμένουμε οι διακηρύξεις τους να μετουσιωθούν σε πράξεις. Στις ίδιες διαπιστώσεις έχει καταλήξει επανειλημμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και σε πρόσφατο ψήφισμα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο``, επεσήμανε.

    Παρατήρησε πως ``η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να εργασθεί στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για λύση στο Κυπριακό και να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία ακόμη δεν αναγνωρίζει``.

    Αναφερόμενος στη δέσμη τριών προτάσεων που έχει υποβάλει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε πως αυτή συνεπάγεται οφέλη για όλες τις πλευρές και μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην όλη προσπάθεια και εξέφρασε λύπη επειδή ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης και η τουρκική ηγεσία αρνήθηκαν αμέσως να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις.

    ``Εισηγήθηκα``, ανέφερε, ``πρώτο, τη διασύνδεση της διαπραγμάτευσης μεταξύ των κεφαλαίων του περιουσιακού, των εδαφικών αναπροσαρμογών και των εποίκων με σκοπό να δώσουμε ώθηση στη διαδικασία. Έχω προτείνει, επίσης, όταν βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος, τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα με τη συμμετοχή των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Εγγυητριών Δυνάμεων, της ΕΕ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δύο κοινοτήτων για τη συζήτηση των διεθνών πτυχών του προβλήματος. Η τρίτη πρόταση που έχω υποβάλει αφορά στην Αμμόχωστο``.

    Αναφερόμενος ειδικά στην πρόταση για την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ``εάν αυτή γίνει αποδεκτή, θα προκύψουν οφέλη για όλες τις πλευρές. Πέρα από την επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους της κάτω από τον έλεγχο των ΗΕ, προβλέπεται η ανοικοδόμηση και η αποκατάσταση της μεσαιωνικής πόλης όπου ζουν Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Προβλέπεται επίσης το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου κάτω από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για διευκόλυνση του εμπορίου από πλευράς των Τουρκοκυπρίων, ένα μέτρο που θα τους ωφελήσει τα μέγιστα``.

    ``Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει, επίσης, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελέσει ένα εξαίρετο παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες``, είπε.

    Επεσήμανε πως από την εκλογή του το 2008 έχει εμπλακεί ενεργά με την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε μια κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία μέσα στα πλαίσια των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνημένης λύσης επί των συνταγματικών και άλλων εσωτερικών πτυχών του προβλήματος.

    ``Μετά από δύο χρόνια, αξιολογώντας τη διαδικασία πρέπει να πούμε ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών επιτεύχθηκε πρόοδος σε ορισμένα θέματα παρότι δεν είναι η αναμενόμενη. Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε συμφωνήσει με το Γενικό Γραμματέα ότι δεν θα υπάρξουν τεχνητά χρονοδιαγράμματα, ούτε ξένες παρεμβάσεις υπό τη μορφή επιδιαιτησίας ή υποβολής έτοιμων λύσεων. Έχουμε εργασθεί ολόκληρο το καλοκαίρι και τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εντατικοποιήσει τις συναντήσεις μας με το νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας``, είπε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε εξάλλου την ευγνωμοσύνη του λαού της Κύπρου στο Γενικό Γραμματέα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και γενικότερα τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για το συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την Κύπρο.

    Είπε πως ο λαός της Κύπρου έχει υποφέρει αρκετά από αυτή την τραγωδία. Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να επιτύχουμε τη συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων και να επανενώσουμε τη χώρα και το λαό μας για χάρη της ειρήνης και των μελλοντικών γενεών.

    ``Από τη δεκαετία του 1960 η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ασχολούνται με το κυπριακό πρόβλημα υιοθετώντας αριθμό ψηφισμάτων που στόχο έχουν τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας``, ανέφερε.

    Σημείωσε πως ``η αποδοχή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, το 1977, της μετεξέλιξης του ενιαίου κράτους σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία αποτελεί ιστορικό συμβιβασμό που συνιστά γενναία παραχώρηση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας``.

    ``Ο στόχος του ιστορικού αυτού συμβιβασμού είναι ο τερματισμός της ξένης κατοχής και η αποκατάσταση της ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σύνθεση του πληθυσμού και η ανθρώπινη γεωγραφία της Κύπρου ήταν πάντοτε τέτοια που δεν υπήρχαν οι συνθήκες για ομοσπονδία. Οι δύο κοινότητες ζούσαν ανάμεικτες σε ολόκληρο το νησί. Είναι γι αυτό που η αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας από τους Ελληνοκύπριους αποτελεί ιστορικό συμβιβασμό και παραχώρηση προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες τους``, επεσήμανε.

    Πρόσθεσε πως ``μετά το 1977 τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο υιοθέτησαν τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, προσδιορισμένη όχι ως αριθμητική ισότητα αλλά ως αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων σε όλα τα όργανα διακυβέρνησης. Το ενωμένο ομοσπονδιακό κράτος θα είναι ένα, με μια και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη ιθαγένεια και μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα. Η Ομοσπονδία θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε εξάλλου στα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας. σημειώνοντας πως ``η Κυπριακή Δημοκρατία έγινε μέλος του Οργανισμού αμέσως μετά την κατάκτηση της Ανεξαρτησίας της με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να συνεισφέρει στο έργο του Οργανισμού και να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις μέσω της εφαρμογής των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ``.

    ``Με την ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική της θέση στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, είχε εξ αρχής την ευγενή φιλοδοξία να λειτουργήσει ως γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας στη γειτονιά της και ευρύτερα.

    Όταν κέρδισε την Ανεξαρτησία της, σε μια δύσκολη περίοδο για τη διεθνή πολιτική, η Κύπρος έκανε μια καθαρή και συνειδητή επιλογή να ενταχθεί στο Κίνημα των Αδεσμεύτων. Η Κυπριακή Δημοκρατία, ιδρυτικό μέλος του κινήματος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο έργο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση διεθνών προβλημάτων``, ανέφερε.

    Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με τη χρήση στρατιωτικής βίας αλλά με το διάλογο, τη διπλωματία και το σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία όλων των κρατών και των λαών, μεγάλων ή μικρών, πλούσιων ή φτωχών.

    ``Το 2004 η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περήφανη για τις παραδόσεις της, η Κύπρος, διατηρώντας την ουδετερότητα της, επιδιώκει να διαδραματίσει ενεργό και δημιουργικό ρόλο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης``, επεσήμανε.

    Σημείωσε πως μετά την Ανεξαρτησία του 1960 ο δρόμος για τους Κυπρίους, δυστυχώς, δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Στον οικονομικό τομέα, παρά τα πολλαπλά κτυπήματα που δεχτήκαμε από τις τραγωδίες που ακολούθησαν η ανάπτυξη ήταν επιτυχής κατακτώντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής για το λαό μας.

    Στον πολιτικό τομέα, όμως, είπε, τα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας σημαδεύτηκαν από δυσκολίες και την έλλειψη της αναγκαίας πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού οι οποίες κλήθηκαν να κυβερνήσουν τη χώρα από κοινού σύμφωνα με το Σύνταγμα.

    ``Αυτές οι πρώτες διαφορές και δυσκολίες εντάθηκαν λόγω των ξένων επεμβάσεων. Η κορύφωση αυτών των επεμβάσεων ήταν το στρατιωτικό πραξικόπημα της Χούντας που κυβερνούσε τότε την Ελλάδα και η παράνομη Τουρκική εισβολή του Ιουλίου Αυγούστου 1974. Η στρατιωτική κατοχή από τα Τουρκικά στρατεύματα του 37 τοις εκατό του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται, καθώς επίσης και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων``, επεσήμανε.

    Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο κ. Χριστόφιας καλωσόρισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή και εξέφρασε την ελπίδα για επιτυχή κατάληξη.

    ``Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή από το διάλογο. Εκφράζουμε την ελπίδα να μην ληφθούν οποιαδήποτε μονομερή μέτρα τα οποία θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το διάλογο και την επίτευξη συμφωνίας``, ανέφερε.

    Πρόσθεσε πως η λύση πρέπει να οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

    Η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα, έχουν υποβάλει από κοινού πρόταση για να ανοίξουν ένα θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Γάζας, αξιοποιώντας την εγγύτητα της Κύπρου στην περιοχή και τις καλές μας σχέσεις με όλες τις πλευρές, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Εξάλλου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι απολύτως έτοιμος για λύση το συντομότερο δυνατό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως η πλευρά μας είναι εκείνη που επείγεται για τη λύση, για να τερματιστεί η κατοχή σχεδόν του 37% των εδαφών της και ο εποικισμός προκειμένου να επανενωθεί η Κύπρος.

    «Οταν οι Τούρκοι δηλώνουν ότι επιθυμούν λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, εγώ λέω πως θέλω λύση χθες», είπε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια περιέγραψε τις παραμέτρους της λύσης, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Κορυφής και των ευρωπαϊκών αρχών, ενώ μιλώντας για τις συνομιλίες του με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε πως σημείωσαν συγκλίσεις στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, της οικονομίας και της ΕΕ και συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, με μία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή προσωπικότητα.

    «Χρειαζόμαστε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση και για τη λύση αυτή εργάζομαι εντατικά τα δύο τελευταία χρόνια», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι για να γίνει αυτό δυνατό, «προϋπόθεση είναι να αποφασίσει η τουρκική ηγεσία ότι επιθυμεί λύση».

    Είπε πως στις συζητήσεις με τον κ. Ταλάτ υπήρξαν συγκλίσεις, όμως οι διαφορές παραμένουν και με καλή θέληση θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συγκλίσεις και στις συνομιλίες για το περιουσιακό, που γίνονται με τον κ. Ερογλου.

    Περιγράφοντας τη φιλοσοφία των προτάσεων της πλευράς μας στο περιουσιακό, είπε πως θα πρέπει οι Ε/κ που επιθυμούν να εξασκήσουν το δικαίωμα επιστροφής να μπορούν να το κάνουν, ενώ όσοι δεν θέλουν, να αποζημιωθούν, ή να ανταλλάξουν τις περιουσίες τους με άλλες.

    «Ατυχώς, η τ/κ πλευρά με την οποία ανταλλάξαμε έγγραφα, επιμένει το θέμα να λυθεί σχεδόν συνολικά με αποζημίωση των Ε/κ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για διασύνδεση της συζήτησης του περιουσιακού με το εδαφικό και το θέμα των εποίκων, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί η τουρκική πλευρά την απέρριψε.

    Η πρόταση αυτή, συνέχισε, θα έδινε ώθηση στη διαπραγμάτευση.

    Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του για άνοιγμα της Αμμοχώστου.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Ερογλου, σύμφωνα με την οποία ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει εξαντληθεί με τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ο κ. Ντάουνερ, ή ο όποιος κ. Ντάουνερ δεν έχει το δικαίωμα να νιώθει εξαντλημένος.

    «Είναι στη θέση αυτή λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη είναι 40 χρόνια στην Κύπρο και δεν εξαντλήθηκαν. Εγώ μπορώ να πω πως είμαι εξαντλημένος, που αντιμετωπίζω τις τουρκικές προτάσεις κι όχι ο κ. Ντάουνερ. Αναφερόμενος στις προτάσεις που υπέβαλε στο περιουσιακό, είπε ότι έχουν λάβει υπόψη τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας απόφασης του ΕΔΑΔ.

    «Ομως η απόφαση αυτή δεν λέγει ότι οι Ε/κ πρέπει να αρνηθούν τα δικαιώματα της περιουσίας τους», συμπλήρωσε.

    Για το ζήτημα του Κοσόβο και τις επιπτώσεις στο Κυπριακό, είπε πως η τελευταία απόφαση δεν επηρεάζει την Κύπρο, καθώς το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής ανεξάρτητης χώρας και αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο επανέλαβε την πρόσκληση προς την τουρκική ηγεσία να συναντηθεί μαζί του για να μοιραστούν τα οράματά του για το Κυπριακό, του οποίου η λύση θα είναι υποβοηθητική και για περιφερειακά ζητήματα όπως το Μεσανατολικό.

    Τόνισε ότι η λύση θα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι «οι Τούρκοι ηγέτες που προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν τη χώρα τους και να την εντάξουν στην Ε.Ε., δεν θα μπουν στην Ε.Ε. χωρίς τη λύση του Κυπριακού».

    Είπε επίσης ότι οι συζητήσεις του με τους Τούρκους ηγέτες θα γίνονται χωρίς επιπτώσεις στις συνομιλίες με τον κ. Ερογλου.

    Ερωτηθείς για πιθανότητα χρονοδιαγραμμάτων και αν υπάρχει σχέδιο Β από τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του προς το έργο του Μπαν Γκι-μουν

    «Δεν άσκησε καμία πίεση ούτε μου έδωσε να καταλάβω ότι έχει άλλα κατά νου, είπε, λέγοντας ότι ο ΓΓ υποστηρίζει την κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών και δεν θέτει χρονοδιαγράμματα.

    Ανέφερε τέλος πως όταν ο Γενικός Γραμματέας μιλά για διεθνή διάσκεψη έχει την ίδια θέση με την πλευρά μας, να λάβει χώρα όταν θα είμαστε κοντά σε λύση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 September 2010 - 19:29:17 UTC