Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

    Ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου την απόφαση του βρετανικού Εφετείο το οποίο απέρριψε το σύνολο των ισχυρισμών των εταιρειών Kibris Turk Hava Yollari και CTA Holidays Limited, οι οποίες είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η προσφυγή των ίδιων εταιρειών κατά της απόρριψης από το Βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών αίτησης για χορήγηση άδειας διεξαγωγής απευθείας πτήσεων μεταξύ αεροδρομίων της Βρετανίας και του παράνομου αερολιμένα της Τύμπου.

    Σε δήλωσή του την οποία ανέγνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η απόφαση του Εφετείου του Ηνωμένου Βασιλείου για το διάταγμα του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι η διεθνής νομιμότητα δεσμεύει όλες τις χώρες και ιδιαίτερα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

    Πρόκειται, συνέχισε, «για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δικαιώματα που αυτή απολαμβάνει, δυνάμει του διεθνούς δικαίου σε σχέση με τη διεξαγωγή διεθνών πτήσεων προς και από το έδαφός της».

    Η απόφαση του Εφετείου, σημείωσε, «είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο όσο και τους κανόνες του διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας».

    «Με την εν λόγω απόφαση, υιοθετούνται εκ νέου τα επιχειρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την υποχρέωση του Υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψει το αίτημα των λεγόμενων τουρκοκυπριακών αερογραμμών», είπε ο Εκπρόσωπος.

    Πρόσθεσε ότι η «απόφαση επιβεβαιώνει απερίφραστα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως συμβαλλόμενου μέρους στη Σύμβαση του Σικάγο για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία καθώς επίσης και των υποχρεώσεων του ΗΒ αναφορικά με την μη αναγνώριση της λεγόμενης τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου και πράξεων προερχομένων από μια τέτοια μη αναγνωρισμένη και παράνομη οντότητα που όπως είναι γνωστό έχει καταδικαστεί και μέσα από ψηφίσματα του ΟΗΕ».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό αποτελεί ζήτημα ευρύτερης σημασίας για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και για τα Ηνωμένα Εθνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, ο κ. Τουρκ αναφέρθηκε και στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τη θέση της Κύπρου για το θέμα και ότι η Τουρκία θα πρέπει να υλοποιήσει και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ.

    Ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τον κ. Τουρκ για τη θέση αρχών που διατηρεί η χώρα του στο Κυπριακό και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις και την παρούσα φάση των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Επίσης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ουσιαστικής προόδου που παρατηρείται στις συνομιλίες, κυρίως λόγω της επιμονής της Τουρκίας σε προτάσεις εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, οι οποίες παραπέμπουν σε λύση συνομοσπονδίας και δημιουργία δύο χωριστών κρατών.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει την Πέμπτη για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Hovik Abrahamyan, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας. Τον κ. Abrahamyan θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Abrahamyan θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν.

    Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με το Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής Αλέξη Γαλανό, τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και τον Δήμαρχο Λευκάρων Ανδρέα Σώσειλο. Πέρα από τις συναντήσεις, ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου θα παρακολουθήσει μέρος των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

    [04] ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

    Ενα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν η νέα συγκομιδή της Κύπρου στο ατομικό του σκητ των 19ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Νέου Δελχί. Δεύτερη θέση για τον Γιώργο Αχιλλέως και τρίτη για τον Ανδρέα Χάσικο.

    Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, Παντελής Μιχαηλάς, ο αγώνας κρίθηκε στην λεπτομέρεια. Με τα δύο συνεχόμενα 23άρια, ο Αχιλλέως πέρασε στον τελικό με 120 επιτυχίες στους 125. Εχοντας όμως την καλύτερη επίδοση στον τελικό (24/25) έφτασε στο 144/150, επίδοση που είχε και Αγγλος, Ρίτσαρντ Μπρίκελ, με αποτέλεσμα το χρυσό να κριθεί στα σιουτ οφ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 October 2010 - 17:29:15 UTC