Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

    Την ανάγκη όπως, μετά την τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στη Χιλή, αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας και να δούμε πού μπορεί να οδηγήσει μια αμέλεια ή παράλειψη αναφορικά με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπέδειξε ότι ``η ανάγκη για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και ιδιαίτερα της ασφάλειας και της υγείας τους προβάλλει ακόμα πιο επιτακτική σήμερα γιατί σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε να χρησιμοποιηθούν τα προβλήματα, που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει, ως αιτία για ελαχιστοποίηση των απαιτήσεων στα θέματα ασφάλειας και υγείας``.

    ``Στις δύσκολες αυτές μέρες που διέρχεται ο τόπος μας``, είπε, ``εν μέσω της οικονομικής κρίσης που όπως αναμενόταν χτύπησε και τη δική μας πόρτα, όλοι οι εργοδότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιό της και ότι η διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφάλειας και υγείας σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα και επικερδότητα μιας επιχείρησης. Αντίθετα, είναι επένδυση``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε ιδιαίτερη μνεία σε ένα ανησυχητικό, όπως το χαρακτήρισε φαινόμενο, της ανάθεσης πολλές φορές στους ξένους εργάτες εργασιών με αυξημένο κίνδυνο χωρίς να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας αφού, όπως φαίνεται από τα στοιχεία θανατηφόρων ατυχημάτων, τα μισά περίπου από αυτά συμβαίνουν σε αλλοδαπούς εργαζομένους.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ

    Πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή το θέμα που έθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, για την απαγόρευση πτήσεων από την Τουρκία, στον εναέριο της χώρο από τις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο σεμιναρίου για διάσωση και ανέλκυση αεροσκαφών από ατυχήματα στη θάλασσα που έγινε στη Λάρνακα, και ερωτηθείσα για το θέμα η Υπουργός ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε θέσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εδώ και 36 χρόνια της απαγόρευσης εκ μέρους της Τουρκίας πτήσεων κυπριακών αερομεταφορέων πάνω από τον εναέριο της χώρο» είπε και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό το «έχουμε θέσει ενώπιον του Συμβουλίων Υπουργών Μεταφορών».

    Ανέφερε ότι «υπήρξε μια εκτενής ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών και στόχων όσον αφορά τις αερομεταφορές από μέρους μου. Υπήρξε όμως και ένα εκτενέστατο έγγραφο το οποίο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της Συνόδου».

    Η Υπουργός είπε ακόμα ότι «υπήρχε μια αρκετά καλή υποστήριξη. Βεβαίως πρόκειται για την αρχή των προσπαθειών μας ενώ προσπαθούμε επίσης και προς την κατεύθυνση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας» ανέφερε και σημείωσε πως «θα συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η άρση αυτής της απαράδεκτης απαγόρευσης».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    Η Κύπρος, έχοντας στενούς δεσμούς φιλίας με τους λαούς της περιοχής, αναπτύσσει και υποστηρίζει αποφασιστικά, πολιτικές που συμβάλλουν στην ειρήνη, στη συνεργασία, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, με αφορμή την έναρξη της 3ης Διάσκεψης Εμπειρογνωμόνων που εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του ``Μεσογειακού Γραφείου Νεολαίας``.

    Τη διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από κοινού με το Υπουργείο Μετανάστευσης, Ενταξης, Εθνικής Ταυτότητας και Αλληλεγγύης της Γαλλίας, χαιρέτισε και ο Γάλλος Υπουργός Ερίκ Μπεσόν, ο οποίος ευχαρίστησε την κυπριακή πλευρά για τη θετική ανταπόκριση της στην πρωτοβουλία της γαλλικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ``Μεσογειακού Γραφείου Νεολαίας» και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την κινητικότητα της νεολαίας στο χώρο της Μεσογείου.

    Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε επίσης πως ``η προώθηση της κινητικότητας φοιτητών μεταξύ των χωρών και η διευκόλυνση της κυκλοφορίας τους σε κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, η χορήγηση μεσογειακών υποτροφιών σε φοιτητές κατά τη διάρκεια φοίτησης τους στη χώρα επιλογής τους και η παροχή δυνατότητας στους νέους επαγγελματίες να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε κάποια άλλη χώρα, αναμένεται να αποβούν προς όφελος των χωρών προέλευσης των νέων, αφού με την επιστροφή τους θα μεταφέρουν χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες``. ``Ως Κύπρος θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε σημαντικά στη συζήτηση των θεμάτων της διάσκεψης εμπειρογνωμόνων, με τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει και τα μέτρα που έχουμε λάβει στα θέματα των θεωρήσεων και των αδειών παραμονής, εξαιτίας του σημαντικού αριθμού φοιτητών που φιλοξενούμε από την Ευρώπη και κυρίως από τρίτες χώρες``, συμπλήρωσε ο κ. Συλικιώτης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 October 2010 - 13:37:17 UTC