Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΕΞ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [02] ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ - ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΣΦΟΡΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΥΠΕΞ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Η καθιέρωση από την Κυπριακή Δημοκρατία, της 29ης Οκτωβρίου ως ``Ημέρας των Αγνοουμένων`` υπενθυμίζει ότι εδώ και 36 χρόνια παραμένει σε οδυνηρή εκκρεμότητα το μεγάλο ανθρωπιστικό ζήτημα της τύχης μεγάλου αριθμού αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Δρούτσας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι ``χάρη στις προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η τύχη ορισμένων αγνοουμένων έχει γίνει γνωστή. Τούτο, όμως, δεν αρκεί. Η Τουρκία οφείλει να επιτρέψει το άνοιγμα μιας ουσιαστικής διαδικασίας έρευνας, που θα οδηγήσει στη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, στις οικογένειες των οποίων, στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας``.

    [02] ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ - ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΣΦΟΡΑ

    Εισφορά συνυπευθυνότητας ύψους 125.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν Κύπριοι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος για υπέρβαση της μέγιστης εγγυημένης ποσότητας παραγωγής την περίοδο 2009-2010.

    Οπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Δανία, η Ολλανδία και η Κύπρος ήταν τα μόνα κράτη μέλη στα οποία σημειώθηκε υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος για το έτος ποσόστωσης 2009-2010, που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή συμπληρωματικής εισφοράς συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα.

    Οι τρεις χώρες μαζί σημείωσαν υπέρβαση 70.000 τόνων των εθνικών ποσοστώσεων τους. Στην Ολλανδία και στη Δανία σημειώθηκε υπέρβαση της ποσόστωσης «παραδόσεων» κατά 0,4% και στην Κύπρο κατά 0,3%, που οδήγησαν σε εισφορές 13,03 εκατ. ευρώ, 5,68 εκατ. ευρώ και 125 000 ευρώ, αντίστοιχα.

    Το αγελαδινό γάλα διατίθεται στο εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ενωση βάσει ποσοστώσεων. Σε κάθε κράτος μέλος χορηγούνται δύο ποσοστώσεις, μία για τις παραδόσεις σε γαλακτοκομικές μονάδες και μία ακόμη για απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές. Σε κάθε κράτος μέλος, οι ποσότητες αυτές κατανέμονται μεταξύ των παραγωγών (ατομικές ποσοστώσεις).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 19:29:11 UTC