Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΗΛΙΟΣ ΑΙΤΗΜΑ
  • [04] ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

    Με αφορμή την 27η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους, η Βουλή των Αντιπροσώπων επαναβεβαίωσε στη συνεδρία της Ολομέλειάς της, την αποφασιστικότητα του κυπριακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να συνεχίσει τον αγώνα για άρση των αποτελεσμάτων της εισβολής και για την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του, ο Προεδρεύων της Βουλής , Ανδρέας Αγγελίδης, τόνισε ότι ``η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζει, για ακόμα μια φορά, την παράνομη ανακήρυξη του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους και επαναλαμβάνει την απαίτηση για ανάκληση εκείνης της παρανομίας, όπως εξάλλου προνοούν σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και πλείστες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας``.

    ``Συμπληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα``, είπε ο κ. Αγγελίδης, ``είκοσι εφτά έτη από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας``.

    Οπως δήλωσε ο Προεδρεύων της Βουλής, η Βουλή επαναδιακηρύττει ότι εμμένει ``σε μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, λύση που θα τερματίζει την παρανομία, την κατοχή και τον εποικισμό και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα της Κύπρου και του λαού της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων``.

    ``Δυστυχώς``, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ``η αδιαλλαξία, η αλαζονεία και ο ετσιθελισμός της Τουρκίας κρατούν εδώ και 36 έτη άλυτο το κυπριακό πρόβλημα``.

    ``Η τουρκική πλευρά``, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, ``εμμένει σε νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής, δηλαδή στη νομιμοποίηση ενός εγκλήματος`` και, ``ασφαλώς, τόνισε ο Προεδρεύων της Βουλής, ``τέτοια λύση ουδέποτε θα αποδεχθούμε, γιατί δεν έχουμε τη διάθεση να αυτοκτονήσουμε``.

    ``Αναμένουμε``, είπε ο κ. Αγγελίδης, ``ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στην επικείμενη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, που πραγματοποιείται τρεις μόνον ημέρες μετά την επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου τουρκικού ψευδοκράτους, θα έχει κατά νουν και τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του διεθνούς Οργανισμού, που καταδικάζουν αυτή την παράνομη πράξη και ζητούν την αναίρεσή της, την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση``.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ

    Η Βρετανίδα συντηρητική βουλευτής Τερέζα Βίλλιερς καταδίκασε τα σχόλια Εργατικού βουλευτή και πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο σε άρθρο του στην εφημερίδα Τάιμς.

    Ο κ. Στρο είχε καλέσει τη Βρετανική Κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά την ιδέα για διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο κράτη ενώ άσκησε επίσης κριτική στην εκστρατεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου για το όχι στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004.

    Η κ. Βίλλιερς είπε ότι «τα σχόλια το Τζακ Στρο είναι αντίθετα προς μια πολιτική συναίνεση που διαρκεί για δεκαετίες, ότι το νησί της Κύπρου είναι ένα κράτος με βάση το διεθνές δίκαιο και ότι ο λαός του πρέπει να επανενωθεί.

    Οι Συντηρητικοί το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο ότι είμαστε ενάντια της διχοτόμησης.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΗΛΙΟΣ ΑΙΤΗΜΑ

    Το Κακουργιοδικείο απέρριψε την Παρασκευή, στα πλαίσια της εκδίκασης της υπόθεσης «Ηλιος», το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για λήψη μαρτυρίας από 7 συνολικά μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, μέσω τηλε-εικονοδιάσκεψης.

    Το αίτημα της κατηγορούσας αρχής αφορούσε δυο ξεχωριστές αιτήσεις, η πρώτη με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου του 2010 για δυο μάρτυρες από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ [National Transportation Safety Board (NTSB)], και η δεύτερη ημερομηνίας 18 Οκτωβρίου 2010 για πέντε μάρτυρες από την Μπόινγκ, κατασκευάστρια εταιρεία του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ηλιος» το οποίο κατέπεσε στο Γραμματικό την 14η Αυγούστου 2005.

    Το Δικαστήριο απέρριψε και τις δυο αιτήσεις της κατηγορούσας αρχής.

    [04] ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

    Στον αναπνευστήρα βρίσκεται από την Πέμπτη ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας ενώ κρίνεται ότι θα μείνει διασωληνωμένος για δύο-τρεις ημέρες ακόμα, δήλωσε ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής καρδίας, αγγείων και θώρακος του Γ.Νοσοκομείου Λευκωσίας Γαβριήλ Καουτζάνης.

    Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Καουτζάνης είπε πως η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα παρά την σοβαρότητα της, παραμένει σταθερή.

    Ανέφερε πως «κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του και η τοποθέτηση του σε αναπνευστήρα για καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας του».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 November 2010 - 14:29:18 UTC