Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΕΛ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΞΙΤΗΡΙΟ
  • [03] ΚΥΠΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΛΙΒΥΗ

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΕΛ

    Τη στήριξη της Ελλάδας στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος μετέφερε σε χαιρετισμό του στο 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. «Υποστηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζουμε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, δηλαδή του ΟΗΕ, τη βάση των διαπραγματεύσεων που πρέπει να είναι οι αποφάσεις του ΟΗΕ και υποστηρίζουμε την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει η θέση της Κύπρου μέσα στην ΕΕ», τόνισε.

    Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στην Ελληνική Βουλή με αφορμή τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τόνισε ότι πρόκειται για τον πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων. «Το γεγονός ότι η Δημοκρατία αυτή υπάρχει, ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, ότι παρά τις προδοσίες, παρά τα διεθνή σχέδια κατάλυσης της οντότητας της Κύπρου, συνεχίζουμε να αναζητούμε μια λύση είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε.

    «Για όλους όσοι στο ζήτημα αυτό ιδιαίτερα εκφράζουν εθνικιστικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές ιδεολογίες, να τους θυμίσω ότι ειδικά για την Κύπρο δεν πρέπει να μιλούν. Γιατί ειδικά στην Κύπρο έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα. Δεν θέλω να πω ότι η χούντα ήταν ανώδυνη για τον ελληνικό λαό αλλά το κορυφαίο έγκλημα, η κορυφαία ελληνική καταστροφή ίσης σημασίας με τη Μικρασιατική Καταστροφή ήταν τα γεγονότα του ΄74 και υπεύθυνοι είναι αυτοί που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να συμβούν αυτά τα γεγονότα», πρόσθεσε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΞΙΤΗΡΙΟ

    Εξιτήριο πήρε την Παρασκευή από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος εξερχόμενος του κρατικού νοσηλευτηρίου δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ όμορφα», θα επιστρέψει στα καθήκοντά του «το συντομότερο δυνατό» αλλά τώρα θα παραμείνει στην οικία του για ξεκούραση, ακολουθώντας τις συμβουλές των θεραπόντων ιατρών του.

    Ο κ. Παπακώστας ευχαρίστησε «τους ιατρούς, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τόσο της Εντατικής Μονάδας όσο και των άλλων υπηρεσιών, αλλά κύρια του Τμήματος Εντατικής Θεραπείας, για τη βοήθεια που μου προσέφεραν η οποία ήταν μια βοήθεια συνεχής, μια βοήθεια δύσκολη που με επαγγελματισμό και αγάπη με έχουν περιβάλει έτσι ώστε να με βοηθήσουν να επανέλθω».

    «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και ευχαριστώ επίσης τους φίλους, τους συγγενείς, τον κόσμο ο οποίος μου συμπαραστάθηκε σε αυτές τις δύσκολες ώρες», είπε ο Υπουργός Αμυνας. Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, ο κ. Παπακώστας είπε «το συντομότερο δυνατό». Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ιατρών του και θα παραμείνει στο σπίτι του για ξεκούραση.

    [03] ΚΥΠΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΛΙΒΥΗ

    Η Λιβύη υποστηρίζει την ενότητα της Κύπρου και μια λύση του Κυπριακού αποδεκτής από όλους τους Κυπρίους, χωρίς ξένες επεμβάσεις, σύμφωνα με τον Γραμματέα (Πρόεδρο Επιτροπής) Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΓΛΚ Hosni Aloheshi Al-Sadeq.

    Αντιπροσωπία της Βουλής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου και αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Συλλούρη, Ανδρέα Αγγελίδη, Αριστο Αριστοτέλους και Γιώργο Βαρνάβα, είχε την Τετάρτη, συνάντηση με τον Hosni Aloheshi Al-Sadeq, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Λιβύη, μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (ΓΛΚ).

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Al-Sadeq επαναβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον της Λιβύης για το κυπριακό πρόβλημα, η επίλυση του οποίου, όπως και του παλαιστινιακού προβλήματος, όπως ανέφερε, θα συμβάλει αποφασιστικά στην επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Επανέλαβε δε τη σταθερή θέση της χώρας του υπέρ της ενότητας της Κύπρου και της επίτευξης μιας λύσης αποδεκτής από όλους τους Κυπρίους, χωρίς οποιεσδήποτε ξένες επεμβάσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 November 2010 - 12:29:18 UTC