Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΤΩΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΑΦΕΣ

    Με πολλές πληροφορίες και μια πιο πλήρη άποψη σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτό δήλωσε ο ίδιος μετά από συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στο γραφείο του κ. Κληρίδη στη Λευκωσία.

    «Συζητήσαμε για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή και όπως πάντα οι απόψεις του είναι πολύτιμες», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος λέγοντας παράλληλα ότι θα μεταφέρει τις απόψεις αυτές στην Αθήνα και στον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Πάγκαλος μετέφερε επίσης, όπως είπε, τους χαιρετισμούς του Ελληνα Πρωθυπουργού και τις ευχές του για την υγεία του Γλαύκου Κληρίδη .

    Ερωτηθείς τι έχει αποκομίσει από τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι πάντα χρήσιμο να βλέπει κανείς και τους ηγέτες αλλά και τον κόσμο που κινείται σε διάφορα επίπεδα. «Βέβαια, έχουμε συχνά την πολιτική ηγεσία της Κύπρου στην Αθήνα, αλλά άλλο είναι κανείς αν βλέπει τους ίδιους ανθρώπους στο φυσικό τους περιβάλλον. Βεβαίως ήταν πολύ σημαντικό και το Συνέδριο του ΑΚΕΛ στο οποίο έχω κατά κύριο λόγο έρθει», πρόσθεσε. «Γυρίζω με πολλές πληροφορίες και πιστεύω μια πιο καθαρή άποψη για το τι γίνεται γύρω από το Κυπριακό και ποια είναι η κατάσταση της Κύπρου», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Βασικό στοίχημα για την κυπριακή πολιτεία και την κυπριακή κοινωνία αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν. Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ειδικής συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με επίκεντρο το θέμα της φτώχιας, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι «όσο πιο ψηλά βρίσκεται ο δείκτης κοινωνικής ευημερίας ενός λαού, τόσο πιο δίκαιη καθίσταται η κοινωνία».

    Αυτό το στόχο, είπε, εξυπηρετεί και η σημερινή ειδική σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος αυτός πρέπει να είναι μόνιμος και καθημερινός. Η σύνοδος, συμπλήρωσε, αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και στοχεύει να δώσει φωνή στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

    Οπως είπε, βασικό εργαλείο της συνόδου είναι τα πορίσματα ειδικής έρευνας με τίτλο «Χαρτογράφηση των αναγκών και των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», βάσει του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Το θέμα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν εξαντλείται και δεν τερματίζεται στη σημερινή ειδική σύνοδο.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΤΩΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε το Σάββατο ότι «η καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η εμπλοκή όλων των παραγόντων στις προσπάθειες που καταβάλλονται αποτελούν σημαντική δέσμευση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας».

    Σε χαιρετισμό της στην Ειδική Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Παπαγεωργίου, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι «το ποσοστό κινδύνου φτώχιας στην Κύπρο, πριν από κάθε κοινωνική μεταβίβαση ήταν 29%».

    Πρόσθεσε ότι «μετά από τη συμπερίληψη των συντάξεων γήρατος και χηρείας, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 22% και το ποσοστό μειώθηκε ακόμη πιο πολύ στο 16% με τη συμπερίληψη και των υπολοίπων κοινωνικών παροχών». Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι «συνοπτικά, μπορεί να λεχθεί ότι οι κοινωνικές μεταβιβάσεις έχουν επιδράσει θετικά στο ποσοστό κινδύνου φτώχιας και το έχουν μειώσει κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 27 November 2010 - 12:29:13 UTC