Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
  • [03] ΟΝΔΟΥΡΑ - ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  • [01] ΥΠΕΞ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βέστερβελε.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου- Γερμανίας, το Κυπριακό, τα Ευρωτουρκικά, καθώς και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Γερμανία, ο Μάρκος Κυπριανού θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γερμανικής Εταιρείας για την Εξωτερική Πολιτική, μια σημαντική δεξαμενή σκέψης της χώρας, με θέμα το Κυπριακό και τα Ευρωτουρκικά.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους ελλαδικών ενώσεων συντακτών, που βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια της συμμετοχής της στον εορτασμό για τα 50χρονα της Ενωσης Συντακτών Κύπρου.

    Η αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι, παρά την καλή θέληση, την οποία επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η εμμονή της Τουρκίας σε αδιάλλακτες θέσεις, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία δύο κρατών και τη διατήρηση των εγγυητικών και παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, δεν επιτρέπει ουσιαστική πρόοδο.

    Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ε/κ πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο στόχο επίτευξης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες όλων των πολιτών της.

    Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με επίκαιρα θέματα, που αφορούν τη δημοσιογραφία σε Ελλάδα και Κύπρο.

    [03] ΟΝΔΟΥΡΑ - ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ

    Την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησής της Ονδούρας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας Porfirio Lobo Sosa, τονίζοντας ότι η λύση θα πρέπει να βασίζεται στις πρόνοιες των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

    Μιλώντας στο πλαίσιο κατ` ιδίαν συνάντησής του με τον πρώτο Πρέσβη της Κύπρου στην Ονδούρα με έδρα την Πόλη του Μεξικού Βασίλη Φιλίππου, ο οποίος του επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Soba ζήτησε επίσης από την Κυπριακή Κυβέρνηση τη συνεργασία της στον τομέα του τουρισμού και της παιδείας.

    Ακόμη ο Πρόεδρος της Ονδούρας αναφέρθηκε στους εξαίρετους δεσμούς φιλίας που διέπουν τις σχέσεις των δυο χωρών και εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κύπρου, αφού ευχαρίστησε για τη σταθερή αλληλεγγύη και συνεπή στάση της Ονδούρας όσον αφορά το Κυπριακό, προέβη σε εκτενή ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών παρουσιάζοντας το σχετικό τρίπτυχο των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

    Συνολικά έξι χιλιάδες εκατόν αιτήσεις έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για το τέταρτο σχέδιο που αφορά στην απόσυρση ή αντικατάσταση παλαιών οχημάτων, ενώ από αυτές θα εγκριθούν μόνο 1111, σύμφωνα με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή

    Η Υπουργός Συγκοινωνιών, σε δηλώσεις στη Βουλή μετά συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας, είπε πως τον Οκτώβριο εγκρίθηκε το τέταρτο σχέδιο απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων για το οποίο η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων είναι ακόμα σε εξέλιξη και λήγει στις 13 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με την Υπουργό, έχει εγκριθεί ένα ποσό 2 εκατομμυρίων γι` αυτό το σκοπό και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών γύρω στις 6100 αιτήσεις, από τις οποίες θα εγκριθούν 1111.

    Η κ. Μαρκουλλή σημείωσε ότι αναμένεται με αυτό τον τρόπο να αναζωογονηθεί και η αγορά νέων αυτοκινήτων, εφόσον προϋπόθεση είναι η αγορά νέου αυτοκινήτου του οποίου όμως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 165 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    ``Αρα, έχουμε και οικονομικό όφελος και σίγουρα σοβαρό περιβαλλοντολογικό όφελος γιατί αποσύρονται παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα και αγοράζονται νέα, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον``, επεσήμανε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 November 2010 - 14:29:15 UTC