Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΗΚ ΘΡΑΣΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
  • [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΑΗΚ ΘΡΑΣΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ Χάρη Θράσου, είναι το συστατικό μέρος της όλης διαδικασίας που αφορά το φυσικό αέριο, δεν κλήθηκε στις συναντήσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τα πολιτικά κόμματα, δήλωσε ο κ. Θράσου στο ΚΥΠΕ, μετά τη συνεδρία του ΔΣ της ΑΗΚ για το φυσικό αέριο.

    Ερωτηθείς εάν στη συνεδρία του ΔΣ της ΑΗΚ συζήτησαν καθόλου το θέμα αυτό, απάντησε: ``δεν έχουμε κάνει τις δικές μας παρεμβάσεις, δεν πέρασε το δικό μας μήνυμα και περιοριζόμαστε εδώ να τα λέμε μεταξύ μας``. Κληθείς να πει εάν διατυπώνει παράπονο, ο κ. Θράσου είπε πως δεν πρόκειται περί παραπόνου. Ο Υπουργός Εμπορίου, πρόσθεσε, μπορεί να είχε τους λόγους του, απλά επειδή ρωτήθηκε - είπε - απαντά ότι η ΑΗΚ δεν κλήθηκε, δεν έλαβε μέρος στις σημερινές επαφές του Υπουργού, διευκρινίζοντας ότι ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ηλεκτρισμού προσκλήθηκε ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΦΑ και της διαπραγματευτικής ομάδας και θεσμικά δεν εκπροσωπούσε το ΔΣ της ΑΗΚ. «Αν θέλετε οτιδήποτε για τις εξελίξεις και τις διεργασίες πάρτε οποιουσδήποτε άλλους εκτός από την ΑΗΚ», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν το ΔΣ της ΑΗΚ στην απογευματινή του συνεδρία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, απάντησε θετικά, λέγοντας ότι ``από την ενημέρωση που μας έκανε ο Γενικός Διευθυντής, φάνηκε ότι είχαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα``. Η ΑΗΚ, σημείωσε, είναι συστατικό μέρος της όλης διαδικασίας ``και κατά την άποψή μου, χωρίς να μειώνω τους άλλους, το πιο σημαντικό, διότι το μεγαλύτερο βάρος έπεσε πάνω στην ΑΗΚ και δεν έχει προσκληθεί για να ενημερώσει``.

    [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Στο 1,64% ανήλθε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο του 2010, σε ετήσια βάση, ενώ για ολόκληρο το 2010 ο πληθωρισμός ανήλθε στο 2,4%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2010, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός) το Δεκέμβριο του 2010 μειώθηκε κατά 0,18 μονάδες ή 0,16%, υποχωρώντας στις 114,45 μονάδες.

    Η μείωση οφείλεται, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, κυρίως σε μειώσεις στις τιμές ορισμένων φρέσκων λαχανικών, των πατατών, του κοτόπουλου, των ειδών ένδυσης και των αεροπορικών εισιτηρίων. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές των πετρελαιοειδών, του ηλεκτρικού ρεύματος, του υγραερίου και των τσιγάρων.

    Ο ρυθμός αύξησης του Δείκτη και κατ΄ επέκταση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο 2010 ανήλθε στο 1,6% σε σύγκριση με πληθωρισμό 1,5% το Νοέμβριο του 2010 και 2% το Δεκέμβριο του 2009.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 January 2011 - 20:29:17 UTC