Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ ΚΕΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΥΠΑΜ ΚΕΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι πρωτόκλητοι για κατάταξη εθνοφρουροί της 2011 Α ΕΣΣΟ είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που αναμένονταν, ενώ οι αναβολές και αναστολές είναι κατά πολύ λιγότερες από άλλα χρόνια.

    Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμο το Νομοσχέδιο για τη φυγοστρατία για να κατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφισή του σε νόμο.

    Σε δηλώσεις στο ΚΕΝ Λάρνακας, όπου επιθεώρησε μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη, την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2011 Α ΕΣΣΟ, ο κ. Παπακώστας είπε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την κατάταξη τόσο των εξ αναβολής όσο και των πρωτόκλητων. Δεν θα αναφερθώ σε αριθμούς, είναι περίπου 200 οι πρωτόκλητοι και 200 οι εξ αναβολής. Ολα βαίνουν καλώς».

    Πρόσθεσε πως υπάρχει πρόβλημα με τους εξ αναβολής καταταγέντες, αφού «πάντοτε είναι ένα βαγόνι το οποίο τραβάμε. Εκείνο που πρόσεξα, που είναι πρωτοφανές, είναι πως περιμέναμε λιγότερους πρωτόκλητους και ήρθαν περισσότεροι, ενώ οι αναστολές, οι αναβολές είναι πολύ ελάχιστες και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Φυσικά για να ομιλούμε με στοιχεία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάταξη που συνεχίζεται ακόμα», είπε.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Στο 1,9% κυμάνθηκε ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Κύπρο το Δεκέμβριο έναντι 1,7% που ήταν το Νοέμβριο. Ρεκόρ διετίας σημείωσε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, ενώ αυξήθηκε και στην Ελλάδα στο 5,2%.

    Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, στην ευρωζώνη ο μέσος πληθωρισμός ανήλθε στο 2,2% (από 1,9% το Νοέμβριο), ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2008 το θεωρητικό ανώτατο αποδεκτό όριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι το 2%. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε προχθές ότι εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση, τότε θα αυξήσει το επιτόκιο που παραμένει καθηλωμένο στο 1% από το Μάιο του 2009.

    Η αύξηση του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη σημαντική άνοδο των τιμών πετρελαίου τους τελευταίους μήνες. Στο σύνολο της ΕΕ ο πληθωρισμός από το 2,3% το Νοέμβριο αυξήθηκε στο 2,6%, ενώ στην Ελλάδα από 4,8% αυξήθηκε στο 5,2%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 16:29:14 UTC