Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΕΝΕΥΗ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΑΓΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
  • [04] ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΕΝΕΥΗ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για τη Γενεύη, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας. Προτού αναχωρήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε δηλώσεις.

    Οπως ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη συνάντηση της Γενεύης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέρχεται με καλή θέληση και εποικοδομητικό πνεύμα, με συνέπεια σε αρχές και επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού, για να υπηρετηθεί ο πάγιος στόχος που είναι η επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ακόμη ότι αναμένουμε και από την άλλη πλευρά να επιδείξει την ίδια στάση και την ίδια συνέπεια στη βάση λύσης, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή η επίτευξη προόδου και να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    Κυβέρνηση, Βουλή και κοινοβουλευτικά κόμματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία να άρει το εμπάργκο που επιβάλλει σε κυπριακά αεροσκάφη και πλοία υπό κυπριακή σημαία, ένα εμπάργκο που στοιχίζει στην κυπριακή οικονομία 140 με 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

    Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Εργων για τις παρουσιάσεις που έκανε σε δύο διαδοχικά συμβούλια Υπουργών Μεταφορών τις ΕΕ (15 Οκτωβρίου και 3 Δεκεμβρίου) αναφορικά με τα εμπάργκο που εφαρμόζει η Τουρκία σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, αλλά και των επιπτώσεων λόγω των παρεμβολών του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου στην ασφάλεια πτήσεων.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η κ. Μαρκουλλή περιορίστηκε να αναφέρει ότι προέβη σε μια παρουσίαση των στοιχείων που η ίδια υπέβαλε στις δύο συνεδρίες του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών των «27». «Εγινε μια συζήτηση (για το) πώς μπορούμε να συνεργαστούμε Βουλή και Κυβέρνηση αναφορικά με την προώθηση αυτού του θέματος όχι μόνο σε επίπεδα Κυβερνήσεων αλλά και σε επίπεδα Κοινοβουλίων», είπε.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΑΓΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

    Τον αγώνα του κυπριακού λαού για απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή, θα στηρίζει όπου κι αν βρίσκεται, διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορος.

    Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έτυχε το πρωί της Τρίτης, θερμής υποδοχής στη Λευκωσία.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και τα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Κλήρος και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, τον υποδέχθηκαν το πρωί στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

    Δύο κορίτσια με παραδοσιακές κυπριακές στολές τού έδωσαν λουλούδια, ενώ κατά την είσοδο του στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου μαθητές και μαθήτριες του έριχναν ροδοπέταλα. Ακολούθησε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

    [04] ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

    Σεμινάριο με θέμα τη βία στα γήπεδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία.

    Σε χαιρετισμό του στο σεμινάριο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Πέτρος Καρεκλάς είπε ότι το σεμινάριο επικεντρώνεται σε ένα φαινόμενο που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο για τον κυπριακό αθλητισμό αλλά και για όλη την κοινωνία.

    Σημείωσε ότι η βία άρχισε να εκδηλώνεται και εκτός γηπέδων, και μάλιστα σε περιόδους όταν δεν υπάρχει καν ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

    Ο κ. Καρεκλάς ανέφερε ότι αναμφισβήτητα, υπάρχουν πολλές απόψεις αναφορικά με τους πραγματικούς λόγους που ωθούν τους φιλάθλους σε βίαιες συμπεριφορές.

    Παρά ταύτα, είπε, το θέμα πρέπει να μελετηθεί υπό το πρίσμα της γενικής αύξησης της νεανικής βίας. Επίσης, είπε ότι τόσο η ένταση όσο και η φύση της βίας έχει να κάνει με διαφορετικούς ιστορικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς παράγοντες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 14:29:21 UTC