Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΟΜΑΝ - ΑΚΥΡΩΣΗ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΓΗΠΕΔΑ - ΒΙΑ
  • [04] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου.

    Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν η κατάσταση στην Τυνησία, τη Λευκορωσία, τον Λίβανο, την Ακτή Ελαφαντοστού, το Σουδάν, το Ιράν και την περιοχή Σαχέλ.

    Οι σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς εταίρους, με έμφαση στη Ρωσία, καθώς και το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, θα βρίσκονται επίσης στην ατζέντα των Υπουργών.

    Το πρόγραμμα της ουγγρικής Προεδρίας, καθώς και στρατηγικές της ΕΕ για τους Ρομά και για την περιοχή του Δούναβη, θα είναι στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

    Το Συμβούλιο θα συζητήσει, επίσης, τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου 2010 και θα προετοιμάσει σχέδιο Συμπερασμάτων για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου, που είναι αφιερωμένο στην ενέργεια και την καινοτομία.

    Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση της πρώτης Ετήσιας Ερευνας Προόδου της Επιτροπής, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του «ευρωπαϊκού εξαμήνου» για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, καθώς και του Οδικού Χάρτη της Προεδρίας.

    [02] ΥΠΕΞ ΟΜΑΝ - ΑΚΥΡΩΣΗ

    Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Σουλτανάτου του Ομάν Yousuf Alawi Adbullah Al Imbrahim στην Κύπρο δεν θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ομάν αναμενόταν να φθάσει στην Κύπρο το Σάββατο και να έχει επαφές, κατά την παραμονή του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΓΗΠΕΔΑ - ΒΙΑ

    Αποφασισμένη να προωθήσει συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την ΚΟΠ για αναθεώρηση της απόφασης για διεξαγωγή αγώνων αργά το απόγευμα ή το βράδυ με στόχο να εξυπηρετηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των συνδρομητικών καναλιών, φαίνεται να είναι η Αστυνομία, μετά και τα σοβαρά επεισόδια βίας που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του Ερμή Αραδίππου και της Ανόρθωσης στο στάδιο «Αμμόχωστος - Επιστροφή» στη Λάρνακα.

    Οπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, στο πλαίσιο δηλώσεων του για τα επεισόδια, η ηγεσία της Αστυνομίας θα λάβει πολύ σοβαρά σχετική επισήμανση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων, που κλήθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, και «θα προωθήσει συγκεκριμένη εισήγηση προς την ΚΟΠ, σε μιαν προσπάθεια αναθεώρησης της απόφασης για διεξαγωγή αγώνων αργά το απόγευμα ή το βράδυ με την επίκληση και μόνο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων συνδρομητικών καναλιών».

    «Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια όσων μεταβαίνουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και δεν θα πρέπει η ζωή του οποιουδήποτε από εμάς να τίθεται κάτω από τα οικονομικά συμφέροντα του οποιουδήποτε», είπε.

    Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, ο κ. Κατσουνωτός σημείωσε πως, πέρα από τις δύο συλλήψεις που έχουν γίνει, υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας φωτογραφικό υλικό, το οποίο αξιολογείται και αξιοποιείται με στόχο να εντοπιστούν αυτοί που «συμπεριφέρθηκαν κατά εγκληματικό και απαράδεκτο τρόπο», να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

    [04] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    Η εκπλήρωση του οράματος της Κυβέρνησης, που οδηγεί προς τις ίδιες αξίες που πρέσβευαν και διακήρυτταν με σθένος οι Τρεις Ιεράρχες, περνά μέσα από την υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η οποία αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

    Σε μήνυμα του για τη Γιορτή των Γραμμάτων, ο κ. Δημητρίου επισημαίνει ότι, "στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προώθηση αυτών των μεγάλων στόχων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βοήθεια και η στήριξη όλων, γιατί πιστεύουμε πως η επιτυχία στηρίζεται στη συλλογική θέληση και αποφασιστικότητα".

    Ο κ. Δημητρίου αναφέρεται στους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, "οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα όντας μεγάλοι δάσκαλοι και πατέρες της Εκκλησίας".

    "Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι και γιορτή της παιδείας. Τιμώντας σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες, τιμούμε ταυτόχρονα και όσους υπηρέτησαν ή υπηρετούν καθημερινά με ζήλο και αφοσίωση την παιδεία αυτού του τόπου, με επίκεντρο την αγάπη για τα παιδιά και με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους. Τιμούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που γαλουχημένοι με το διαχρονικό δίδαγμα των Τριών Ιεραρχών, ότι η μόρφωση λαμπρύνει και φωτίζει το μυαλό, καλλιεργεί την ψυχή και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών και των νέων, ρίχνονται καθημερινά με όρεξη στο εκπαιδευτικό τους έργο", αναφέρει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 29 January 2011 - 12:29:12 UTC