Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • [03] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΟΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Αρχισε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια του στενού συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων για το Κυπριακό, αλλά και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος της Κύπρου και της Ελλάδας.

    Ακολούθως ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    ``Πολύ λυπηρή`` χαρακτήρισε ο Βρετανός ΥΦΕΞ αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον τη διακοπή της λειτουργίας στο κατεχόμενο Αγιο Συνέσιο ανήμερα των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι μια υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα πρέπει να εφαρμόζει τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας.

    Τα σχόλια του κ. Λίντινγκτον έγιναν στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά της διάρκεια ερωτήσεων του συντηρητικού Βουλευτή Μάικ Φριρ, ο οποίος ρώτησε αν ο Βρετανός Υφυπουργός συζήτησε με Ευρωπαίους ομολόγους το θέμα της διακοπής της λειτουργίας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

    Απαντώντας, ο κ. Λίντινγκτον ανέφερε πως δεν είχε συζητήσεις σε ευρωπαϊκό πλαίσιο ``για αυτό το πολύ λυπηρό επεισόδιο``.

    Οπως είπε, ``αξιωματούχοι μου (του βρετανικού ΥΠΕΞ) είχαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο B` και έκαναν παραστάσεις σε ανώτερους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα του νησιού για να τονίσουν τη σημασία που αποδίδουμε στο να αφήνονται οι άνθρωποι σε όλα τα μέρη της Κύπρου να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ελεύθερα``.

    Ερωτηθείς από τον κ. Φριρ κατά πόσον συμφωνεί ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς να εγγυάται τις θρησκευτικές ελευθερίες, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι ``οποιαδήποτε υποψήφια χώρα επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ πρέπει να συμμερίζεται και να εφαρμόζει τις δημοκρατικές αρχές που είναι κεντρικές στην ΕΕ, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της άσκησης της θρησκείας και της λατρείας ελεύθερα``.

    [03] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΟΕ

    Η Κυβέρνηση ακολουθεί μια σοβαρή και υπεύθυνη οικονομική πολιτική, η οποία έχει εγκριθεί γραπτώς και επισήμως από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας, όμως, ότι ``το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει πάρα πολύ δύσκολο`` και ``στους μήνες που έρχονται είναι πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πιθανές προκλήσεις ή δυσκολίες``.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι ``η βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, αντίθετα με ό,τι κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν και θέλουν να ισχυρίζονται, προήλθε κυρίως από τη μείωση των δαπανών του κράτους``.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από σύσκεψη της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής (ΣΟΕ) στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και οι εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Σταυράκης είπε ότι κατά τη σύσκεψη προέβη σε μια παρουσίαση της τελευταίας εικόνας της κυπριακής οικονομίας, με έμφαση στους βελτιωμένους δημοσιονομικούς δείκτες (δημοσιονομικό έλλειμμα, δημόσιο χρέος), στην επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και στις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

    Ο Υπουργός Οικονομικών προέβη σε ``έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους και προς όλα τα πολιτικά κόμματα να μειωθεί η καθημερινή αχρείαστη και έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία και ο άκρατος μηδενισμός διότι η κακή εικόνα που δημιουργείται και η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στο τέλος της ημέρας κάνει κακό στην πραγματική οικονομία, διαβρώνει την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού και όλοι είμαστε ζημιωμένοι``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 10:29:26 UTC