Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [03] ΚΥΠΕ- ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΝΑΡΞΗ
  • [04] ΤΕΠΑΚ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Kυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν στο Λονδίνο, στις συναντήσεις που είχε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χάγκ.

    Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, άλλα θέματα ήταν, η κατάσταση στην Αίγυπτο, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το Σουδάν, το Νταρφούρ, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Αφγανιστάν, η μεταρρύθμιση του ΟΗΕ κ.α.

    Ο Γ.Γ. στη συνομιλία του ευχαρίστησε τη Βρετανική Κυβέρνηση για την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας στο 0,7% του ΑΕΠ της, παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γ.Γ., στη συνάντηση που είχε με τον κ. Χογκ, παρουσία και του Υφυπουργού Εξωτερικών για διεθνή Ανάπτυξη Αντριου Μίτσελ, συζήτησαν την κατάσταση στην Αίγυπτο, το Σουδάν, αναπτυξιακή βοήθεια, την μεταρρύθμιση του ΟΗΕ, θέματα γυναικών και το Κυπριακό.

    Στο μεταξύ χθες, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Γερμανίας, ο Γενικός Γραμματέας ερωτηθείς για τη διαφορά Ελλάδας-Σκοπίων είπε:

    «Το θέμα αυτό συζητήθηκε μέσω του προσωπικού μου απεσταλμένου Νίμιτς. Συνομιλεί με τις ενδιαφερόμενες χώρες κι ελπίζω ειλικρινά ότι το θέμα της ονομασίας που εκκρεμεί για τόσο πολύ καιρό και έχει σημαντικές επιπλοκές σε διμερείς σχέσεις καθώς και στις σχέσεις στην περιοχή να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό».

    Ο Γενικός Γραμματέας είπε θα πράξει το καλύτερο για να ενθαρρύνει «πρώτα απ όλα τον προσωπικό μου απεσταλμένο καθώς και τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ να εμπλακούν με ειλικρίνεια σε διάλογο».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ

    Για τη βρετανική πρωτεύουσα αναχωρεί την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

    Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow καθώς και χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Ευρώπης David Lidington, τον Σκιώδη Υπουργό Ευρώπης Wayne David και άλλα μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καρογιάν θα συναντηθεί, εξάλλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και θα έχει επαφές με παράγοντες της κυπριακής παροικίας.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

    [03] ΚΥΠΕ- ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΝΑΡΞΗ

    Πραγματοποιείται την Παρασκευή η ημερίδα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ``Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευση``, που διοργανώνεται στη Δημοσιογραφική Εστία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

    Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κήρυξε εκ μέρους του Προέδρου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Στην τελετή έναρξης χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνης Μακρίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΥΠΕ Γιώργος Πενηνταέξ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, λειτουργούς κυβερνητικών τμημάτων και λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμπίπτει με τα 35 χρόνια λειτουργίας του ΚΥΠΕ.

    [04] ΤΕΠΑΚ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

    Ερευνητικό έργο υπό τον τίτλο AirSpace Παρακολούθηση Αέριας Ρύπανσης από το διάστημα, στην Κύπρο (AIR POLLUTION MONITORING FROM SPACE IN CYPRUS) διεξάγεται στο ΤΕΠΑΚ, με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Προώθησης Ερευνας της Κύπρου.

    Στο έργο συμμετέχουν η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Frederick Research Centre και το Πανεπιστήμιο του Harvard στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμας μεθοδολογίας η οποία θα βασίζεται στις επίγειες παρατηρήσεις με σκοπό τη χρήση δορυφορικών δεδομένων σαν ένα εργαλείο παρακολούθησης της αεροσωματιδιακής ρύπανσης.

    Κύρια περιοχή μελέτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί η περιοχή της Λεμεσού όπου θα μελετηθούν αστικές και βιομηχανικές περιοχές.

    Επίσης θα πραγματοποιηθούν επιτόπιες μετρήσεις και ταυτόχρονες παρατηρήσεις από δορυφόρους και στις υπόλοιπες περιοχές της Κύπρου όπως Πάφο, Λευκωσία και Λάρνακα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 10:29:16 UTC