Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΝΤΑΒΟΣ ΤΡΙΜΕΡΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
  • [04] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΝΤΑΒΟΣ ΤΡΙΜΕΡΗΣ

    Δεν έχει γίνει καμιά πρόταση και καμία κρούση αναφορικά με τριμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο στο Νταβός, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας στο περιθώριο της τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2009, στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου διέψευσε χθεσινά δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι «μ έ σ α σ τ ο 2011, εξ όσων γνωρίζουμε, τέτοια πρόταση δεν έχει γίνει ούτε και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

    Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ωστόσο ότι είναι επιδίωξη της ε/κ πλευράς να εμπλακεί η ΕΕ στα θέματα του Κυπριακού που αφορούν την ίδια την ΕΕ.

    Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε αποτελεί και θέση της ΕΕ, την οποία η ε/κ πλευρά έχει χαιρετίσει, «τόσο για εμπλοκή της [ΕΕ] σε αυτό το επίπεδο όσο και για τεχνοκρατική βοήθεια σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα».

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε τέλος ότι είναι γνωστή η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την αξιοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, έτσι ώστε να πειθαναγκαστεί η Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό και να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

    Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα συγκροτημένο σχέδιο με σκοπό τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και τη δημοσιονομική εξυγίανση, και διορθώνει στρεβλώσεις δεκαετιών και ταυτόχρονα διατηρεί και ενισχύει το κοινωνικό κράτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κύριος στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου``, σημειώνοντας ότι ``στα πλαίσια αυτά λαμβάνονται μέτρα για τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού κλίματος και των αναγκαίων υποδομών που θα βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στο νέο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και να ανταποκριθούν θετικά στις επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται``, τόνισε, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2009, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει αποδείξει στην πορεία του χρόνου την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό και την ετοιμότητα που τον διακρίνουν και που απαιτούνται για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για αντιμετώπιση αντίξοων συνθηκών``.

    ``Είμαι σίγουρος ότι και αυτήν τη φορά, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Κυβέρνησης, θα μπορέσει και πάλι να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και να προχωρήσει με σταθερά βήματα μπροστά. Ηδη το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται. Παρουσιάζουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός των στόχων που έχουμε θέσει``, σημείωσε.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ

    Γραπτές διευκρινίσεις τόσο για το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) όσο και για τις προοπτικές η εταιρεία να καταστεί βιώσιμη, ενόψει της στήριξης που θα δώσει το κράτος μέσω της καταβολής αποζημιώσεων λόγω της άρνησης της Τουρκίας να επιτρέπει σε κυπριακά αεροπλάνα να πετάξουν πάνω από τον εναέριο της χώρο, ζήτησε τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλο.

    Στη συνεδρία της Επιτροπής, στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης αλλά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΚΑ, συζητήθηκε το θέμα ``το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών υπό το φως των δυσμενών οικονομικών δεδομένων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης``.

    Ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``οι ΚΑ βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι συντεχνίες και η διεύθυνση έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο εξυγίανσης με σκοπό να ανατραπεί αυτή η πολύ αρνητική εικόνα``, προσθέτοντας ότι ``η Κυβέρνηση θα παραχωρήσει στην εταιρεία βοήθεια ύψους 20 εκατομμύρια ευρώ που αντιπροσωπεύει το πραγματικό κόστος που επωμίζεται η εταιρεία από το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπερίπταται του τουρκικού εναέριου χώρου``.

    ``Αυτό δημιουργεί μια στρέβλωση στον ανταγωνισμό εφόσον οι ΚΑ αντιμετωπίζουν ένα αντικειμενικό συγκριτικό μειονέκτημα επωμιζόμενες πολύ μεγαλύτερο οικονομικό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα``, είπε ο κ. Σταυράκης, προσθέτοντας ότι ``πρόκειται ένα δίκαιο αίτημα και της εταιρείας και των εργαζομένων``.

    [04] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Τέσσερις κοινοτικές οδηγίες που αφορούν την μετανάστευση προωθούνται για ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μιλώντας τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι η πρώτη οδηγία αφορά στην αύξηση των κυρώσεων κατά εργοδοτών και εργοδοτουμένων σε σχέση με την παράνομη εργασία, η οποία βρίσκεται στη νομική υπηρεσία και αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κατατεθεί στη Βουλή.

    Προωθούνται επίσης η οδηγία που αφορά τους κοινούς κανόνες και τις διαδικασίες για επιστροφή των παράνομα διαμενόντων στις χώρες τους, που βρίσκεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, η ευρωπαϊκή οδηγία που ρυθμίζει τη μετανάστευση ατόμων με υψηλή ειδίκευση που προετοιμάζεται νομοτεχνικά και η ευρωπαϊκή οδηγία που ρυθμίζει τα θέματα υποδοχής αιτητών ασύλου.

    Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι ζήτησε και από τους βουλευτές και από τους ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες, το συντονισμό των προσπαθειών για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 February 2011 - 16:29:17 UTC