Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η έκθεση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και τα σχόλια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την κυπριακή οικονομία επιβεβαιώνουν δυο βασικές θέσεις της Κυβέρνησης, ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης και πως χρειάζεται εξυγίανση και διόρθωση των στρεβλώσεων της οικονομίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως ήδη η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

    Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει με την υλοποίηση του οικονομικού πακέτου που θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους που η ΕΕ θέτει μπροστά στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας με την επίλυση των συσσωρευμένων για δεκαετίες διαθρωτικών προβλημάτων.

    Επεσήμανε πως οι όποιες θετικές εξελίξεις στην οικονομία «δεν μας κάνουν να πανηγυρίζουμε, αλλά ούτε και εφησυχάζουμε», προσθέτοντας πως «το ίδιο σοβαρά και υπεύθυνα που μέχρι τώρα εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γιατί το διεθνές περιβάλλον στην οικονομία δεν είναι τόσο σταθερό».

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως τα οικονομικά μέτρα που η Κυβέρνηση έχει λάβει «αποδίδουν γιατί είναι προς την ορθή κατεύθυνση όπως και τα στατιστικά δεδομένα άλλωστε της οικονομίας επιβεβαιώνουν και όπως το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και το ΔΝΤ έχουν επίσης επιβεβαιώσει».

    [02] ΒΟΥΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Ο Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών ότι κατά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε την πρόθεση της να αρχίσει γεωτρήσεις στο οικόπεδο ``12`` της Κύπρου για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου τέλος του 2011 ή το αργότερο αρχές του 2012.

    Αυτό, όπως είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, σημαίνει ότι το 2016 η Κύπρος μπορεί να έχει με υποθαλάσσιο αγωγό το δικό της φυσικό αέριο για χρήση από την ΑΗΚ και γύρω στο 2019 θα μπορεί να εμπορεύεται φυσικό αέριο αφού τόσο χρόνο θα πάρει η κατασκευή τερματικού υγροποίησης.

    Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, που συζήτησε την κύρωση της συμφωνίας της Κύπρου με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου αναφέρθηκε από τον τέως Πρεσβευτή της Κύπρου στο Ισραήλ Τάσο Τζιωνή ότι με βάση τις μελέτες της αμερικανικής υπηρεσίας γεωλογικών επισκοπήσεων, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται , στην περιοχή Λεβαντίνης, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου που δύνανται να καλύψουν τις ανάγκες της ΕΕ για τρεις και πλέον δεκαετίες.

    Αυτό, πρόσθεσε, αυξάνει τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου όπως αυξάνει τους κινδύνους και ως εκ τούτου απαιτούνται συμμαχίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 February 2011 - 14:30:48 UTC