Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΑΣΕΙΣ ΛΙΒΥΗ
  • [03] ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Susilo Bambang Yudhoyono και ο Πρόεδρος της Βουλής Marzuki Alie εξέφρασαν την Τετάρτη στον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού τη στήριξή τους για επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Ο κ. Κυπριανού, o οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδονησία, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας, ανέπτυξε τις θέσεις της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό και συζήτησε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Yudhoyono προέβη σε ενημέρωση του κ. Κυπριανού αναφορικά με σειρά θεμάτων άμεσης προτεραιότητας για την Ινδονησία.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ινδονησίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα και επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο κοινοβουλίων.

    Εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας, όπως η ανταλλαγή επισκέψεων τόσο σε επίπεδο Προέδρων όσο και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κυπριανού υπέγραψε με τον Ινδονήσιο ομόλογό του Μνημόνιο για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών.

    Επίσης, ο κ. Κυπριανού παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANTARA, στην παρουσία δημοσιογράφων από όλα τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Ινδονησίας.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΑΣΕΙΣ ΛΙΒΥΗ

    Επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους των Βρετανών να χρησιμοποιήσουν τη Βάση Ακρωτηρίου την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    ``Ζητήθηκαν διευκρινίσεις και, στη βάση αυτών των διευκρινίσεων, επί του παρόντος δεν τίθεται αυτό το θέμα``, είπε.

    Ερωτηθείς εάν οι Βρετανοί το έχουν διαψεύσει, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``απλώς δεν τίθεται αυτό το θέμα, το οποίο έχει εγερθεί μέσα από δημοσιεύματα``.

    Σε ερώτηση εάν οι Βρετανοί δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τη Βάση Ακρωτηρίου για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``επί του παρόντος δεν τίθεται ένα τέτοιο θέμα, επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση``.

    [03] ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

    Ολες οι πληροφορίες που δόθηκαν κατά καιρούς για ζώντες αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας διερευνήθηκαν σε βάθος, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου.

    Μιλώντας την Τετάρτη το απόγευμα στη συνεδρίαση του 100μελούς Συμβουλευτικού Σώματος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι όλες οι πληροφορίες που έρχονταν ενώπιον των αρμοδίων, διερευνούνταν σε βάθος και από τις κυπριακές υπηρεσίες αλλά και από τις ελλαδικές.

    «Από τη δική μου εμπλοκή θα σας έλεγα ότι όταν ήμουν πρέσβης στην Βόννη, χειρίστηκα ένα θέμα μίας πληροφορίας ότι υπήρχαν ζώντες, το 1979-80 και χρήματα ήμασταν πρόθυμοι να ξοδέψουμε και μιλώ για χοντρά χρήματα μάλιστα, τελικά δυστυχώς όλες αυτές οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες».

    Ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχώς απεκδύεται των ευθυνών της και επιρρίπτει ευθύνες στους Τουρκοκύπριους για να προσθέσει ότι «προσπαθούμε να πείσουμε τρίτες χώρες να πείσουν την Τουρκία να συνεργαστεί στο τομέα της διερεύνησης».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

    Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να στηρίζει όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών στον τόπο μας, είτε αυτές προέρχονται από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τη διεύθυνση του American Heart Institute, στη Λευκωσία.

    Οπως αναφέρεται, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι «στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να φέρει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα κάτω από μια ομπρέλα που θα αποβεί προς όφελος των Κύπριων ασθενών», προσθέτοντας ότι το Υπουργείο «προωθεί τις διαδικασίες για την υιοθέτηση συμφωνιών-πλαίσιο, οι οποίες θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε παρερμηνείες».

    «Ο τομέας της υγείας απαιτεί συνεργασία και σε αυτό τον δρόμο πρέπει να βαδίσουμε», σημείωσε. Ενας εκ των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου, είπε καταληκτικά, είναι η συνεργασία του Υπουργείου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 18:29:19 UTC