Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Μεγάλος αριθμός πρατηρίων παγκύπρια αύξησε τις τιμές των καυσίμων χωρίς να έχει παραλάβει νέα ακριβότερα φορτία, με τη Λεμεσό να καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τα ακριβότερα πρατήρια.

    Τα στοιχεία αυτά συνάγονται από το νέο παρατηρητήριο τιμών και τα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του ΚΕΒΕ με θέμα την προώθηση της Κύπρου και των υπηρεσιών της στο εξωτερικό.

    Παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη έχει διευθετηθεί συνάντηση με την ηγεσία του Συνδέσμου Πρατηριούχων για συζήτηση της κατάστασης και αναζήτηση λύσεων. Κάλεσε επίσης για άλλη μία φορά τους καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς και να κοιτάζουν τις τιμές από πρατήριο σε πρατήριο.

    Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι το παρατηρητήριο τιμών ήταν το πιο λεπτομερές που έγινε ποτέ και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ορισμένοι πρατηριούχοι αύξησαν τις τιμές τους χωρίς να έχουν παραλάβει νέα φορτία ή δεν προέβησαν αμέσως σε μειώσεις όταν οι τιμές μειώνονταν διεθνώς με τη δικαιολογία ότι έχουν αποθέματα.

    «Μία άλλη διαπίστωση είναι ότι για πολλοστή φορά μεγάλος αριθμός πρατηρίων στη Λεμεσό είναι ακριβότερα από όλα τα άλλα πρατήρια, 122 πρατήρια χωρίς να παραλάβουν φορτία ακριβότερα, ακρίβωσαν τις τιμές τους, σε σύνολο 250-265 πρατηρίων δηλαδή τα μισά», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε σήμερα ότι ο πρώτος βασικός άξονας των πολιτικών που προωθεί η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια είναι η βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην απασχόληση, προσθέτοντας ότι η Κύπρος στον τομέα της αγοράς εργασίας χαρακτηρίζεται από ψηλά ποσοστά απασχόλησης και συμμετοχής του εργατικού δυναμικού και οι σχετικοί δείκτες είναι καλύτεροι των αντίστοιχων του μέσου όρου της ΕΕ.

    Σε κοινή διάσκεψη Τύπου με την Πρόεδρο Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η κ. Χαραλάμπους είπε συγκεκριμένα ότι ``ενώ ο μέσος όρος συμμετοχής γυναικών ηλικίας 15-64 ετών στην εργασία στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται στο 58,6% και των ανδρών στο 70,9%, στην Κύπρο τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 62,4% και 77,9%``.

    ``Παρόλα αυτά``, σημείωσε, ``εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αποκλεισμού και ανισοτήτων στην ομάδα των γυναικών. Οι γυναίκες στην Κύπρο εξακολουθούν να έχουν χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και απασχόλησης έναντι του αντίστοιχου των ανδρών, εργάζονται σε περιορισμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, το ποσοστό ανεργίας είναι ψηλότερο των ανδρών, η διαφορά σε επίπεδο αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης 21.6%, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο της `γυάλινης οροφής`, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, αναφορικά με την πρόσβαση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις``.

    Οπως ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια εστίασε την προσοχή του στη δημιουργία των αναγκαίων μηχανισμών, για έλεγχο της εφαρμογής των νομοθεσιών, στην ενημέρωση/πληροφόρηση των γυναικών για τις πρόνοιες των νομοθεσιών, στην τροποποίηση και βελτίωση των νομοθεσιών με στόχο να καταστούν πιο αποτελεσματικοί και να διευρυνθεί το πεδίο προστασίας των γυναικών εκεί και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

    Αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει, η κ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε στη δημιουργία ομάδας επιθεωρητών Ισότητας, λέγοντας πως οι επιθεωρητές δέχονται καταγγελίες, διερευνούν παράπονα που τους υποβάλλονται είτε απευθείας, είτε μέσω της Επιτροπής Ισότητας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 March 2011 - 12:29:18 UTC