Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [02] DAVIS CUP - ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Στα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Μαρωνίτες νέοι στην Κύπρο και στην ανάγκη διατήρησης της επαφής με τα χωριά τους, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τα αποτελέσματα του συνεδρίου του CCEE - Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων της Νοτιανατολικής Ευρώπης που έγινε στην Κύπρο. Εδωσε ταυτόχρονα το μήνυμα της ανάγκης για διάλογο και της ανοχής της διαφορετικότητας με την ευρύτερη κοινωνία.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των συνόδων των Επισκοπών της ΝΑ Ευρώπης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ανέφερε ότι κατανοεί πολύ καλά τις δυσκολίες των Μαρωνιτών στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο έγινε σε ένα πολύ καλό και ζεστό κλίμα και ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμησή του για το Συνέδριο, στο οποίο απέδωσε μεγάλη σημασία. Τους εξήγησε επίσης την κατάσταση στο Κυπριακό, ανέφερε.

    Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα έχει στο μυαλό, στη στρατηγική και στις προσευχές της την ανάγκη για μια δίκαιη και ειρηνική λύση στο νησί. Ο Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ είπε επίσης ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση όλες οι κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να σέβονται και να βοηθούν η μια την άλλη. Πρόσθεσε ότι για κάθε μια κοινότητα που διατηρείται ζωντανή στην Κύπρο, η παράδοση και η κουλτούρα της Κύπρου είναι πιο πλούσια.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο συζητήθηκαν το συγκεκριμένα προβλήματα των νέων Μαρωνιτών στο συνέδριο, ο Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ ανέφερε ότι μετά το 1974 και την προσφυγοποίηση, οι Μαρωνίτες ζουν σε ένα διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο οι νέοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι οι νέοι να ανακαλύπτουν και να επαναπροσδιορίζουν την ταυτότητά τους με το να παραμένουν ανοικτοί σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου και να συμβάλουν σε μια κουλτούρα αγάπης, ειρήνης και συμφιλίωσης. Τόνισε επίσης την ανάγκη να παραμένουν οι νέοι Μαρωνίτες σε επαφή με τα χωριά τους και είπε ότι ο ίδιος προσπαθεί να πραγματοποιεί ποιμαντικές δραστηριότητες για τους νέους στα μαρωνίτικα χωριά όσο το δυνατό περισσότερο.

    [02] DAVIS CUP - ΑΓΩΝΕΣ

    Συνεχίζονται το Σάββατο, στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία, οι αγώνες μεταξύ Κύπρου Ουγγαρίας για το 2ο Ομιλο της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

    Στο καθοριστικό διπλό, οι Κύπριοι πρωταθλητές Ράρες Κουστριορεάν και Κρίστοφερ Κουτρουζάς θα αντιμετωπίσουν τους Fucsovics και Bardoczky.

    Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγώνων στο μονό, που έγιναν την Παρασκευή, η Εθνική Ομάδα Αντισφαίρισης της Ουγγαρίας προηγείται με 2-0 στις νίκες έναντι της αντίστοιχης ομάδας της Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 5 March 2011 - 14:29:12 UTC