Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΑΦΙΞΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΑΡΩΣΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΙΑΠΩΝΙΑ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΑΦΙΞΗ

    Στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion ο Υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ Uzi Landau.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται στο ταξίδι του από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου.

    Σήμερα, Δευτέρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

    Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν και θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος (Yad Vashem), το Δάσος των Εθνών και το Μουσείο του Ισραήλ.

    Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας Τζίπι Λίβνι.

    Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ και θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο.

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Προέδρου Γιάσερ Αράφατ.

    Πριν από την αναχώρησή του, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα χαιρετήσει επιχειρηματικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή Κυπρίων και Ισραηλινών επιχειρηματιών.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΑΡΩΣΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα διαβήματα και τις προσπάθειες για να απελευθερωθούν οι δύο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που παράνομα συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές στην περιοχή των Βαρωσίων, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι μόλις περιέπεσε στην αντίληψή της Κυβέρνησης η απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να συλλάβει και να κρατήσει παράνομα τους Ευρωβουλευτές, τους Κύπριους πολίτες και όλους όσοι ήταν μαζί τους, έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα προς την κατεύθυνση των ΗΕ και της ΕΕ, έτσι ώστε να απελευθερωθούν όσοι κρατούνται παράνομα.

    [03] ΥΠΕΞ - ΙΑΠΩΝΙΑ

    Την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την πλήρη στήριξη τους στην Κυβέρνηση και στο λαό της Ιαπωνίας, εκφράζουν η Κυβέρνηση και ο λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, από το Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στην Ουγγαρία, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σε σχέση με τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

    «Η Κυβέρνηση και ο λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους στην Κυβέρνηση και το λαό της Ιαπωνίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε (την Παρασκευή) τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Ειδικότερα, επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης με όλους αυτούς που περιμένουν να μάθουν για την τύχη συγγενών και φίλων που ακόμη αγνοούνται», αναφέρει

    Το μέγεθος της τραγωδίας, σημειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών, τόσο σε απώλεια ζωής και σε ανθρώπινο πόνο, όσο και από άποψη υλικής καταστροφής, έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Τη διαβεβαίωση ότι η ανάπτυξη μιας σφαιρικής και σύγχρονης πολιτικής που να ανταποκρίνεται πρώτιστα στις ανάγκες, αλλά και τους ρόλους στους οποίους καθημερινά καλείται η γυναίκα να αντεπεξέλθει, βρίσκεται στους στόχους της Κυβέρνησης, έδωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λευκωσία με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας μια σειρά προεκλογικών δεσμεύσεων σε ζητήματα ισότητας, έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση δράσεων και πολιτικών καταπολέμησης του ελλείμματος ισότητας και στη λήψη μέτρων για ουσιαστική βελτίωση της θέσης της Κύπριας γυναίκας.

    Σημείωσε σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο, πως η Κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις του Νόμου για τη γονική άδεια, με στόχο αυτή να καταστεί πιο εύχρηστη από άνδρες και γυναίκες, ενώ προωθείται τροποποίηση του περί Προστασίας της Μητρότητας Νόμου και του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, έτσι που να ρυθμίζεται η παραχώρηση άδειας και επιδόματος μητρότητας σε περιπτώσεις πρόωρου τοκετού.

    Παράλληλα, ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση συγκεκριμένου έργου συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) συνολικής δαπάνης 3,3 εκ. ευρώ για τη μείωση του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ενώ στον τομέα της συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής το Υπουργείο έχει εφαρμόσει Σχέδιο Επιχορήγησης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του οποίου επιχορηγούνται οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εφαρμογή προγραμμάτων για επέκταση και βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 March 2011 - 10:29:12 UTC