Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2011 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επιβεβαίωσε ότι έχει στείλει επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας την αλαζονεία με την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι συμπεριφέρονται έναντι της Κύπρου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ύστερα από τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσει ευχές στο προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί στενά το θέμα όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, και βρίσκεται σε επαφή με την ΕΕ και την Ελλάδα.

    ``Θέλω να επιβεβαιώσω ότι έχω αποστείλει επιστολές στον Γενικό Γραμματέα, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, στον κ. Μπαρόζο και στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Δεν θα αποκαλύψω το περιεχόμενο των επιστολών. Πρέπει οι παραλήπτες να πάρουν τις επιστολές και, αν κριθεί σκόπιμο, να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``αναφέρονται οι επιστολές σε αυτά που καταγγέλλω και δημόσια, στην αλαζονεία και στον κυνισμό με τον οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριφέρονται έναντι της Κύπρου, και το καταγγέλλουμε αυτό``.

    Ερωτηθείς για την ανακοίνωση σχεδιασμών από την Τουρκία για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``η κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας``.

    ``Και σε αυτό το ζήτημα είμαστε σε επαφή με την ΕΕ, με την Ελλάδα, ασφαλώς, διότι είναι θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα, και συντονιζόμαστε ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε πιθανές επεμβάσεις ή και απειλές της Τουρκίας στο χώρο της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης``, πρόσθεσε.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

    H Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθύνει, με ψήφισμά της, έκκληση προς όλα τα Κοινοβούλια των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες προς την κατεύθυνση επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, ασκώντας ιδιαίτερα την επιρροή τους προς την Τουρκία.

    Στο ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τις εργασίες της 9ης βουλευτικής περιόδου και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου, υπογραμμίζεται η ανάγκη για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των αρχών και των αξιών της ΕΕ και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, λύσης που να αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απελευθερώνοντας την Κύπρο, επανενώνοντας τον κυπριακό λαό και εξυπηρετώντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των Κυπριών.

    Η Βουλή διαπιστώνει ότι δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς την κατεύθυνση επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, παρά τις άοκνες προσπάθειες που εξακολουθεί να καταβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις απευθείας συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ.

    [03] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2011 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

    Προκηρύχθηκαν την Πέμπτη επίσημα οι γενικές Βουλευτικές Εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαΐου, του 2011.

    Σε έκτακτη έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας δημοσιεύονται τα διατάγματα του Υπουργού Εσωτερικών για το διορισμό του Γενικού Εφόρου και του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογών, ως επίσης των Εφόρων και Βοηθών Εφόρων κάθε Εκλογικής Περιφέρειας.

    Ως Γενικός Εφορος διορίστηκε ο Λάζαρος Σ. Σαββίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και ως Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών διορίστηκε ο Δημήτρης Δημητρίου, Υπεύθυνος της Υπηρεσίας Εκλογών.

    Σύμφωνα με τα Εντάλματα Εκλογής του Υπουργού Εσωτερικών προς τους Εφόρους Εκλογής, ως ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές Εκλογές καθορίστηκε η 3η Μαΐου 2011.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει στην Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη για επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλή) της Σλοβακίας Ρίτσαρντ Σούλικ, επικεφαλής αντιπροσωπείας. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο κ. Σούλικ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Σούλικ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν την Τετάρτη το απόγευμα και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι των κοινοβουλίων Κύπρου Σλοβακίας θα προβούν σε δηλώσεις.

    Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού ενώ θα επισκεφθεί το αρχηγείο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και το Διοικητή της Δύναμης Chao Liu και το απόσπασμα της Σλοβακίας που υπηρετεί στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 April 2011 - 19:29:15 UTC