Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
  • [02] ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΕ
  • [03] ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

    Να ενταχθούν στην εύρωστη οικονομία της Κύπρου, κάλεσε την Πέμπτη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, τις εταιρείες και τους επενδυτές της Αυστρίας που ψάχνουν μια γέφυρα για την ανατολική Μεσόγειο και μια αξιόλογη επιχειρηματική βάση από το βήμα του Επιχειρηματικού Φόρουμ της Βιέννης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    «Η Κύπρος και η Αυστρία μοιράζονται μια δυνατή και διαρκή σχέση βασισμένη σε ιστορικούς, εμπορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες που διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας μας, ενώ και οι δύο είμαστε μέλη της ΕΕ».

    Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι είναι «πεπεισμένος ότι μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο σε επιχειρηματικό επίπεδο», συμπληρώνοντας ότι «παραμένουμε δεσμευμένοι στην ενίσχυση των δεσμών μας, ενδυναμώνοντας τους μελλοντικά, καθώς οι δύο χώρες έχουν παρόμοιες εμπειρίες, σύγχρονες, διαφανείς οικονομίες και διοικητικά συστήματα».

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια είναι τα στοιχεία που αναζητούν οι επενδυτές, στοιχεία που σίγουρα έχει η Κύπρος.

    «Προσκαλούμε εταιρείες και επενδυτές από την Αυστρία που ψάχνουν μια γέφυρα για την ανατολική Μεσόγειο και μια αξιόλογη επιχειρηματική βάση να ενταχθούν στην εύρωστη οικονομία της Κύπρου», είπε.

    [02] ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΕ

    Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτίριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου η Ιδρυτική Συνέλευση της Ενωσης Κρατικών Πανεπιστημίων Μικρών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EU2S2).

    Η Ενωση, στην οποία συμμετέχουν 23 πανεπιστήμια από το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και τη Σλοβενία, στοχεύει στη συνεισφορά στην προώθηση των στόχων της ΕΕ για την κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας για το έτος 2020, αλλά και να εκμηδενίσουν πιθανά μειονεκτήματα που πηγάζουν από το μικρό μέγεθος των πανεπιστημίων αυτών.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνέλευσης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, τονίζοντας ότι η Ενωση αυτή θα υπερβεί το μειονέκτημα που έχουν πανεπιστήμια από μικρές χώρες για την προώθηση της επιστήμης.

    ``Εξ ορισμού οι μικρές χώρες είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις μεγάλες χώρες. Επομένως, το να ενώσουν τις δυνάμεις τους είναι πολύ σημαντικό πράγμα``, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα πανεπιστήμια αυτά ``πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις με κοινά προγράμματα διδακτικά και ερευνητικά, κοινές ομάδες ερευνητών και διδασκόντων ώστε να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες χώρες``.

    [03] ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

    Τριετές πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού με στόχο την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού και το σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

    Οπως ανέφερε ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Φίλιππος Πατσαλής, «το πάντρεμα της έρευνας και των υπηρεσιών είναι τεράστιας σημασίας, γιατί για να μπορείς να δώσεις τις καλύτερες υπηρεσίες πρέπει να έχεις την πιο πρόσφατη γνώση που την αποκτάς μόνο αν κρατάς τον εαυτό σου στην πρώτη γραμμή της γνώσης κάνοντας έρευνα». Πρόσθεσε παράλληλα ότι «είναι γνωστό ότι αυτό που αποτελεί σήμερα έρευνα, αύριο αποτελεί την υπηρεσία, την οποία μπορεί να εισπράξει άμεσα ο ασθενής».

    Παρουσιάζοντας το ερευνητικό πρόγραμμα «Μελέτη γονιδίων και πρωτεϊνών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού στην Κύπρο», ο επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτρονικού Τμήματος Μικροσκοπίου και Μοριακής Παθολογίας Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι «θα μας ανοίξει νέα μονοπάτια ερευνητικής δραστηριότητας σε ένα πολύ σημαντικό τομέα, αυτό της καλύτερης κατανόησης των μηχανισμών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού και συνεπώς στο σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και θεραπείας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 16 June 2011 - 13:29:25 UTC