Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΔΑΠΑΝΕΣ - ΟΡΟΦΗ
  • [04] ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει το Σάββατο στην Κύπρο ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Λαμπρινίδης, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών του, ο κ. Λαμπρινίδης θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 12:30.

    Στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι.

    Ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντηθεί στις 16:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού στο Υπουργείο Εξωτερικών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

    Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου να τερματίσει τα διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια, με αφορμή δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, όπου κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι κάνει βήματα προς τα πίσω σε συμφωνημένα θέματα.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι και η ε/κ πλευρά θα μπορούσε να προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, που όπως είπε, σίγουρα δεν θα άρεσαν, καθώς δεν είναι ικανοποιημένη από το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

    «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Στεφάνου και συμπλήρωσε ότι εάν υπήρχε εποικοδομητική στάση από όλους, με αφοσίωση στη συμφωνηθείσα βάση, προς την κατεύθυνση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, θα υπήρχε μεγαλύτερη πρόοδος.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά δεν θα προβεί σε ανάλογες δηλώσεις, καθώς επιθυμία της είναι να συνεχίσει να τηρεί την εποικοδομητική στάση που τηρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

    [03] ΔΑΠΑΝΕΣ - ΟΡΟΦΗ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει μέγιστη οροφή δαπανών για τα διάφορα Υπουργεία και Κυβερνητικές Υπηρεσίες, «ως επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα για διατηρηθούν οι δαπάνες μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2011», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρία, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το Υπουργικό ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών για την πορεία των δαπανών του κράτους, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης και συζήτησης αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού.

    Ερωτηθείς αν η απόφαση αυτή σχετίζεται με δημοσίευμα για αποψιλώσεις στα Υπουργεία και εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι υπάρχει ένας προϋπολογισμός, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και προβλέπει συγκεκριμένες δαπάνες και είναι «πολύ φυσικό και υπεύθυνο» από πλευράς Κυβέρνησης, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, να γίνεται συνεχής έλεγχος για την πορεία των δαπανών``.

    Πρόσθεσε ότι σήμερα έγινε ενημέρωση για τις δαπάνες σε κάθε Υπουργείο και Υπηρεσία, και έγινε σύγκριση με το τι προβλέπεται στον προϋπολογισμό, ώστε «να υπάρχουν και οι ανάλογες αναπροσαρμογές εάν χρειάζεται να γίνουν έτσι ώστε να διατηρούμαστε πάντοτε στον προϋπολογισμό».

    [04] ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

    Το Υπουργείο Εσωτερικών υλοποιεί μια μακροπρόθεσμη Στρατηγική για την οριστική αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης των Στερεών Οικιακών Απορριμμάτων μέχρι το 2020, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μιλώντας σε ημερίδα στη Λευκωσία, με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος «Υποστηρικτικό εργαλείο περιβαλλοντικής πολιτικής για την ανακύκλωση σε νησιά», ο κ. Συλικιώτης είπε ότι με την έναρξη στην Κύπρο το 1992 του προγράμματος LIFE από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρηματοδοτήθηκαν συνολικά 26 προγράμματα, με επενδύσεις ύψους 20,4 εκ. ευρώ, τα 11,6 εκ. εκ των οποίων καταβλήθηκαν από την ΕΕ,

    Πρόσθεσε ότι από τα 26 προγράμματα, έξι αφορούσαν στην περιβαλλοντική καινοτομία, τρία στην προστασία της φύσης και 17 στην ανάπτυξη ικανοτήτων και συμπλήρωσε ότι στην τρέχουσα φάση του προγράμματος, LIFE+, από το 2007 έως το 2013, ο συνολικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,143 δις ευρώ

    Στην Κύπρο είπε ότι από τον Οκτώβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει οκτώ έργα LIFE+.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 18 June 2011 - 9:29:13 UTC