Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΝΤΙΝΓΚΤΟΝ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΝΤΙΝΓΚΤΟΝ

    Ατυχή χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη δήλωση του Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίτινγκτον για το θέμα του σφετερισμού περιουσιών στα κατεχόμενα, υιοθετώντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

    Κληθείς, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, να δώσει την αντίδραση της Κυβέρνησης στο θέμα των δηλώσεων του κ. Λίτινγκτον, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών δεν εκδόθηκε τυχαία.

    «Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι της Κυβέρνησης. Αρα, αυτή είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης και υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χθες με ανακοίνωση του χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση του κ. Λίτινγκτον αναφορικά με το θέμα του σφετερισμού περιουσιών στα κατεχόμενα», είπε.

    Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Βρετανού, ο οποίος αποφυλακίζεται από βρετανικές φυλακές τον Ιούλιο και εναντίον του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτά είναι θέματα που χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και όποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν είναι έπειτα από τις γνωμοδοτήσεις και τις συμβουλές της Νομικής Υπηρεσίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου για το θέμα της αγοράς περιουσιών Ε/κ στα κατεχόμενα από Βρετανούς πολίτες, ο κ. Λίντινγκτον είπε πως το θέμα των περιουσιών δεν περιορίζεται μόνο στο «βόρειο τμήμα του νησιού». Υπάρχουν, είπε, ``και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τίτλους για μερικούς απόδημους Βρετανούς που ζουν στο νότιο τμήμα του νησιού``.

    ``Το θέμα των περιουσιών στη βόρεια Κύπρο είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαριστεί οριστικά μόνο στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων για το θέμα του περιουσιακού``.

    Σε παρατήρηση ότι οι Βρετανοί πολίτες που αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα δεν αγοράζουν από το νόμιμο ιδιοκτήτη, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι το ερώτημα αυτό θα πρέπει να απευθυνθεί στους ίδιους τους αγοραστές.

    ``Αλλά, όπως είπα, αυτό δεν είναι κάτι που είναι πρόβλημα για το βόρειο τμήμα του νησιού μόνο. Εχω επιστολές από βουλευτές για θέματα περιουσιών και στη νότια Κύπρο``, κατέληξε στις δηλώσεις του επί του θέματος.

    [02] ΥΠΕΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    Για να μπορέσει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα με την έγκριση, το συντομότερο, των νομοθεσιών που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Ενωσης Δήμων και της Ενωσης Κοινοτήτων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Ο διάλογος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους εκπροσώπους της Ενωσης Δήμων και της Ενωσης Κοινοτήτων για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται», είπε, προσθέτοντας ότι «πέραν δηλαδή από εκείνα που έχουμε καταθέσει στη Βουλή μέσα από τα νομοσχέδια - είπα και σε άλλες περιπτώσεις - ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που τίθενται επί τάπητος και ότι η μεταρρύθμιση είναι μια συνεχόμενη διαδικασία».

    Σήμερα, ανέφερε, «εξετάσαμε τα ζητήματα των συμπλεγμάτων που αφορούν τα διοικητικά όρια εκείνων των περιοχών που θα προχωρήσουν σε σύσταση συμπλεγμάτων όπως προνοεί η νομοθεσία και το δεύτερο ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα ζητήματα εσωτερικού ελέγχου».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

    Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού 2011-2015 αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού στον Καλοπαναγιώτη, ο κ. Πασχαλίδης τόνισε πως ``η Κυβέρνηση έδωσε και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και προβολή του τουρισμού υπαίθρου, με πρώτιστο μέλημά της την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ευημερία των κατοίκων της.

    ``Στοχεύουμε στη διασύνδεση και συνέργεια της τουριστικής με την πολιτιστική δραστηριότητα και ανάπτυξη``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 June 2011 - 17:29:12 UTC