Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΟΗΕ
  • [02] ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [03] ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • [04] ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΟΗΕ

    Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στα πλαίσια της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού.

    Αυτό δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ μετά τη σημερινή απευθείας συνάντηση των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    «Οι δύο ηγέτες συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων σε ένα θετικό κλίμα, επικεντρωνόμενοι κυρίως στο θέμα της Αστυνομίας», είπε.

    Πρόσθεσε ότι «επίσης συζήτησαν το θέμα των εξωτερικών σχέσεων και την επικείμενη συνάντηση που θα έχουν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Γενεύη».

    «Οι ηγέτες εξουσιοδότησαν τους συμβούλους τους να συνεχίσουν τη συζήτηση το Σάββατο με σκοπό να καταλήξουν επ αυτού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι σύμβουλοι θα συναντηθούν στις 10:30 το πρωί, το Σάββατο».

    «Το αποτέλεσμα της συνάντησης του Σαββάτου θα υπόκειται στην έγκριση των ηγετών», είπε τέλος η κ. Μπάτενχαϊμ.

    [02] ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Δύο χιλιάδες διακόσιες σαράντα τέσσερεις θέσεις κυρίως στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της Κύπρου και στις στρατιωτικές και δραματικές σχολές της Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν ως αποτέλεσμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος και συνεχάρη όλους όσοι εξασφάλισαν θέσεις, στα πλαίσια διάσκεψης Τύπου την Πέμπτη.

    Ερωτηθείς τι γίνεται με την κατανομή της Ελλάδας ο Υπουργός ανέφερε «έχω μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι ακόμα αλλά μου είπαν ότι έτσι κι αλλιώς μην περιμένετε μεγάλες διαφοροποιήσεις».

    «Θέλω να σημειώσω ότι οι εξετάσεις έγιναν στο χρόνο τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εννιά χιλιάδες εξακόσιοι ενενήντα εννιά έδωσαν εξετάσεις και από αυτούς οι εξίμισι χιλιάδες περίπου διεκδικούν πρόσβαση στα ανώτερα και τα ανώτατα ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας».

    «Με τη σημερινή κατανομή διαθέτουμε ένα σύνολο δύο χιλιάδων διακόσιων σαράντα τεσσάρων θέσεων στα κυπριακά ιδρύματα και κάποια από τα ιδρύματα στην Ελλάδα», είπε. Ο Υπουργός Παιδείας συνέχισε διευκρινίζοντας ότι «ειδικότερα σήμερα διαθέτουμε δύο χιλιάδες εκατό σαράντα οκτώ θέσεις με την πλήρη κανονική διαδικασία». Πρόσθεσε ότι «χίλιες τριακόσιες ογδόντα τέσσερις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εξακόσιες είκοσι πέντε στο ΤΕΠΑΚ, ενενήντα στο ΑΞΙΚ, σαράντα επτά στις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας και δύο στις δραματικές σχολές της Ελλάδας».

    [03] ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    Ιστορική ημέρα, αφού από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης τερματίζεται οριστικά η αναλογική μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων και η χώρα μας μεταβαίνει στην ψηφιακή εποχή με την ψηφιακή τηλεόραση.

    Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων είναι πανέτοιμο για το οριστικό και αμετάκλητο switch off της αναλογικής εποχής, και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Στέλιος Χειμώνας, «έχει γίνει μία πολύ καλή οργάνωση και συντονισμός για το νέο εγχείρημα και θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε όλες τις ενέργειες, δηλαδή ποιος έχει τερματίσει και ποια αναλογική εκπομπή, ποιος έχει ξεκινήσει ποια ψηφιακή κοκ».

    Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι το Τμήμα του θα βρίσκεται σε επιφυλακή, δεν επαναπαύεται καθώς μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα τα οποία, όπως σημείωσε, «δεν αναμένεται να επηρεάσουν το περιβάλλον, γιατί έχουμε προνοήσει για τη μεταβατική περίοδο».

    Εξήγησε ότι «ήδη λειτουργούν δύο αξιόπιστα δίκτυα τόσο του ΡΙΚ όσο και της VELISTER, το οποίο θα λειτουργεί για ακόμη τρεις μήνες, οπότε τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν, υπάρχει αρκετός χρόνος για να επιλυθούν και να πάμε στο μόνιμο περιβάλλον».

    [04] ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    Η θερινή περίοδος των εκπτώσεων αρχίζει στις 4 Ιουλίου και θα λήξει στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, το σχετικό διάταγμα εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2011 και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

    Προστίθεται ότι, με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας, οι ρυθμίσεις για τις περιόδους των εκπτώσεων αφορούν μόνο τα είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και έπιπλα.

    Ολες οι υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων μπορούν ελεύθερα να προσφέρονται σε τιμές εκπτώσεων, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, καταλήγει η ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 30 June 2011 - 11:29:26 UTC