Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΣΥΔΥ ΣΕΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Δημήτρη Χριστόφια, πραγματοποιείται στις 17.00 την Παρασκευή.

    Στη σύσκεψη θα κατατεθεί το πακέτο μέτρων για τον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών, στο οποίο κατέληξαν από κοινού Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είχε δηλώσει ότι στο πακέτο περιλαμβάνονται άμεσα μέτρα συγκράτησης δαπανών, προτάσεις για το συνταξιοδοτικό, κοινωνικές παροχές και μέτρα για αύξηση των εσόδων του κράτους.

    Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η επίτευξη συναίνεσης και συμφωνίας για ανάληψη κοινής ευθύνης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παγκόσμια οικονομική κρίση και την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΣΥΔΥ ΣΕΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων - Βουλή, κόμματα, εκτελεστική εξουσία και συνδικαλιστικό κίνημα - για να υπάρξει μια ισορροπημένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, κάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του την Πέμπτη μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου και τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Νίκο Μωϋσέως σε σχέση με τα μέτρα που θα καταθέσει η Κυβέρνηση προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Ακόμα και μισθούς να μην παίρνουμε, οι υποβαθμίσεις θα ακολουθήσουν, εφόσον αμφισβητείται αν θα τα καταφέρει ή όχι η Ελλάδα, δήλωσε από πλευράς του ο κ. Χατζηπέτρου, ενώ και ο ίδιος και ο κ. Μωϋσέως υπογράμμισαν την ανάγκη για κοινωνικό διάλογο και πρόσθεσαν ότι δεν θα δεχθούν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

    «Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μού εξέφρασαν φόβους και ανησυχίες για το ενδεχόμενο να περιθωριοποιηθεί η άποψη του συνδικαλισμού ή ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος που θα πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να προωθηθούν τα όποια μέτρα», ανέφερε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι «από τη δική μου πλευρά τους διαβεβαίωσα ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της Βουλής να ακυρώσει το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο βαθύτατα εκτιμά και σέβεται».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 9:29:15 UTC