Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [03] ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [04] ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • [01] ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Αρχισε το πρωί και συνεχίζεται η πρώτη ολοήμερη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Πρώτος στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του και ακολούθως αφίχθη στο χώρο και ο Τ/κ ηγέτης με τους δικούς του συμβούλους.

    Στο μεταξύ, αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι σήμερα «ασφαλώς» και θα τεθεί το θέμα των δηλώσεων στις οποίες προέβη ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε δηλώσει στις 19 Ιουλίου, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ερογλου, ότι οι ολοήμερες συναντήσεις θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

    Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μια διακοπή στις συνομιλίες από τις 7 μέχρι τις 21 Αυγούστου, καθώς και τις ημέρες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Την ανάγκη εντατικοποίησης των συνομιλιών συζήτησαν μεταξύ άλλων οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν στη Γενεύη, στις 7 Ιουλίου, και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη.

    [02] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο ΓΤΠ, η πρώτη δημόσια συνεδρία της μονομελούς Επιτροπής που εξετάζει τα συμβάντα της 11ης Ιουλίου του 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

    [03] ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ

    Εφυγε από τη ζωή τις πρωινές ώρες ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ``Ευαγγελισμός``, τις τελευταίες δέκα ημέρες.

    Πρωτοπόρος του μεταπολεμικού ελληνικού σινεμά και στη συνέχεια σκηνοθέτης διεθνών επιτυχιών, ο πατέρας της ``Στέλλας`` και του ``Ζορμπά``, αρνήθηκε το Χόλυγουντ για τον κινηματογράφο και το θέατρο της ποιότητας. Ενα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ένα κοινωφελές ίδρυμα για τη μελέτη και διάδοση των δύο τεχνών είναι η παρακαταθήκη, που ο Μιχάλης Κακογιάννης υπηρέτησε με λατρεία και πάθος.

    Γεννημένος στη Λεμεσό της Κύπρου τον Ιούλιο του 1922, έζησε στις πρωτεύουσες του κόσμου ``ως πλάνητας με προίκα και εφόδιο την ελληνικότητα, που έφερα μέσα μου, αρετή όντως``, όπως περιγράφει ο ίδιος στη βιογραφία του με τίτλο ``Σε πρώτο πλάνο``, που έγραψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος.

    Για την προσφορά του και το έργο του τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College, και επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    [04] ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

    Αρχίζει τη Δευτέρα το αγωνιστικό πρόγραμμα των 11ων Αγώνων Νέων Ευρώπης, που διεξάγονται στην Τραπεζούντα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Νίκο Σοφιόπουλο, η Κύπρος συμμετέχει στα έξι από τα εννέα αθλήματα με την παρουσία 16 αθλητών. Σήμερα ξεκινούν τις προσπάθειες τους εφτά αθλητές οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Στίβο, την Κολύμβηση και την Αντισφαίριση. Η αρχή θα γίνει το πρωί με τον υγρό στίβο. Αρχικά η Ειρήνη Χρυσοστόμου στα 200μ. πρόσθιο, και στη συνέχεια ο Σεμπαστιάν Κονναρής στα 200μ. μικτή θα πέσουν στην πισίνα στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους. Στη συνέχεια, γύρω στο μεσημέρι ο Λέανδρος Παπαγιάννης θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο του τουρνουά στην Αντισφαίριση.

    Το απόγευμα ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι επτά Κύπριοι αθλητές στο στίβο. Τέσσερις αθλητές θα επιδιώξουν την πρόκριση τους, και ανάμεσα τους η Λεοντία Καλλένου στο άλμα εις ύψος, η οποία αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της κυπριακής αποστολής για θέση στο βάθρο. Οι τέσσερις αθλητές του Στίβου που θα αγωνιστούν σήμερα, θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στα εξής αγωνίσματα: 15:00 Πηνελόπη Κολοκούδια 100μ. (προκρ.), 15:30 Στέφανος Καρακώστας 100μ. (προκρ.), 15:30 Λεοντία Καλλένου Αλμα εις ύψος (προκρ.), 16:30 Ανδρέας Αδάμου 400μ. (προκρ. ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 July 2011 - 9:30:09 UTC