Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΕΝΟΤΗΤΑ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • [04] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου θα έχουν την Τρίτη νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα είναι η τρίτη ολοήμερη στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, που είχαν συμφωνηθεί στη Γενεύη.

    Κατά την προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, συζητήθηκε το κεφάλαιο Διακυβέρνηση και Κατανομή Εξουσιών.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ είπε ότι οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με καίρια ζητήματα που αφορούσαν το υπό συζήτηση κεφάλαιο και ότι θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους την Τρίτη, 2 Αυγούστου.

    Στη συνάντηση της Τρίτης θα παρευρίσκεται και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Η κ. Μπάτεχναϊμ ανέφερε πως κατά τη συνάντηση τόνισε ξανά στους ηγέτες τη σημασία της εμπιστευτικότητας στην όλη διαδικασία.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΕΝΟΤΗΤΑ

    Εκκληση για ενότητα απηύθυνε από το Θρονί της Παναγιάς του Κύκκου, όπου βρέθηκε για το ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ`, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επικαλούμενος τις υποθήκες του Μακαρίου.

    «Ζητείται ενότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξερχόμενος από το Θρονί, όπου παρέστη στο τρισάγιο στον τάφο του Μακαρίου και κατέθεσε στεφάνι.

    «Ακολουθούμε πιστά τις υποθήκες του Εθνάρχη Μακαρίου» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως «κυριότερο δίδαγμα και κυριότερη υποθήκη τούτες τις δύσκολες στιγμές να υπάρξει ενότητα».

    «Ζητείται ενότητα. Ακολουθούμε αυτή τη γραμμή και θα την ακολουθούμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πολιτεύεται και πρόσθεσε ότι ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει δικαίωμα να αποφαίνεται επί του εθνικού θέματος.

    Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Ιορδανία, όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε πληροφορία η οποία αναφέρει πως «ορισμένοι διαμαρτυρόμενοι, του κόμματος της Αριστεράς», θα πάνε στην Αρχιεπισκοπή την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν ότι ο Αρχιεπίσκοπος πολιτεύεται.

    «Δηλώνω για ακόμα μια φορά ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν πολιτεύεται. Ως πολίτης αυτής της Δημοκρατίας έχει δικαίωμα να αποφαίνεται επί του εθνικού θέματος», είπε και συμβούλευσε τους διαμαρτυρόμενους να μην μεταβούν στην Αρχιεπισκοπή την Τρίτη γιατί, όπως εξήγησε, θα λείπει στην Ιορδανία.

    [04] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Επίσημη προπόνηση το πρωί και τελετή έναρξης το απόγευμα περιλαμβάνει το σημερινό επίσημο πρόγραμμα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής στο Βελιγράδι.

    Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ανδρέας Λαζανίτης, το πρωί, στο αθλητικό κέντρο Κοβιλόβο, θα υπάρχει επίσημη προπόνηση για τους αθλητές και αθλήτριες των πυροβόλων (καραμπίνες 50 μέτρων), καθώς και για τις γυναίκες και νεανίδες του τραπ, οι οποίες θα ανοίξουν την αυλαία των αγώνων στα αγωνίσματα κυνηγετικού όπλου.

    Από κυπριακής πλευράς, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα, στο οποίο τη ΣΚΟΚ θα εκπροσωπήσουν οι πρωταθλήτριες Γεωργία Κωνσταντινίδου (τραπ γυναικών) και Ελλη Φιλίππου (τραπ νεανίδων).

    Οι δύο διεθνείς σκοπεύτριες της Κύπρου, που βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στο αθλητικό κέντρο, μαζί με τον προπονητή τους Αλμπέρτο Αμιντέι, θα έχουν σήμερα μιαν τελευταία ευκαιρία να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 August 2011 - 9:29:42 UTC