Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΡΕΟΦΡΑΦΑ
  • [03] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
  • [04] ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

    Μετά από αίτημα της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας ακυρώθηκε η συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Οπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τα Ηνωμένα Εθνη και η τ/κ διαπραγματευτική ομάδα έχουν συμφωνήσει με το αίτημα αυτό.

    Οπως αναφέρεται, η συνάντηση θα επαναπρογραμματιστεί μετά την ανάπαυλα των δυο επόμενων εβδομάδων.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΡΕΟΦΡΑΦΑ

    Δημοπρασία για την πώληση 10ετών Κρατικών Ονομαστικών Χρεογράφων Αναπτύξεως (ΚΟΧΑ), ονομαστικής αξίας 20.000.000 ευρώ, με επιτόκιο 6,50% ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Οικονομικών.

    Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η δημοπρασία της πιο πάνω Πρώτης Τμηματικής Εκδοσης θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου 2011 και σημειώνει ότι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ονομαστικής αξίας της έκδοσης, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να αποφασίσει αύξηση του ποσού της έκδοσης.

    Ημερομηνία έκδοσης τον ΚΟΧΑ είναι η 25η Αυγούστου 2011 και ημερομηνία λήξης τους η 25η Αυγούστου 2021.

    [03] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, μεταξύ των οποίων η μεταφορά μαζούτ και το θέμα της πυρασφάλειας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που είχαν στο Σταθμό τα μέλη των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας της Βουλής. Οι δύο Επιτροπές ενημερώθηκαν από τους καθ` ύλην αρμόδιους, δηλαδή την ΑΗΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ το Βασιλικό επισκέφθηκε για λίγο και ο απερχόμενος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου ανέφερε ότι η επίσκεψη έγινε «προκειμένου να δούμε και τοπικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Σήμερα είδαμε και το πραγματικό πρόβλημα που αναφύεται γιατί πέρα από τη βελτίωση της πυρόσβεσης οι δεξαμενές των μαζούτ είναι αυτές που αποτελούν το πρόβλημα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

    Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν γίνει αναβαθμίσεις από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «χρειάζεται όμως εγρήγορση και μεγάλη προσοχή γιατί μέχρι να μεταφερθεί το μαζούτ, που θα πάρει μερικές εβδομάδες ίσως και μήνες να μεταφερθούν από εδώ οι 100 και πλέον χιλιάδες τόνοι που έχουν μείνει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και είναι αυτή η ανησυχία που έχω εκφράσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Δεν ανησυχώ τόσο για τα χημικά που είναι αποθηκευμένα όσο πραγματικά ανησυχώ για το μαζούτ, για τους τρόπους που λαμβάνονται που είναι μεν θετικοί ακόμα όμως υπάρχουν ελλείψεις».

    [04] ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

    Με ρυθμό 3,7% έτρεξε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2011, σε σύγκριση με ρυθμό πληθωρισμού 2,6% τον Ιούλιο του 2010, παρουσιάζοντας, ωστόσο, μείωση από τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιο 2011) όταν είχε ανέλθει στο 4,2%, σε ετήσια βάση.

    Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2011, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και κατ επέκταση ο πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2011 μειώθηκε κατά 1,73 μονάδες ή 1,47% και έφτασε στις 115,89 μονάδες.

    Η μείωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές των ειδών ένδυσης, υπόδησης, επίπλων και υφαντουργικών ειδών λόγω των καλοκαιρινών ξεπουλημάτων καθώς επίσης και σε μειώσεις στις τιμές ορισμένων φρούτων και λαχανικών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 August 2011 - 11:29:15 UTC