Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΚΑ ΣΥΡΙΑ - ΠΤΗΣΗ
  • [03] ΗΛΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • [01] ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει υγιείς και γερές βάσεις, αλλά παρατήρησε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση.

    Προειδοποίησε τη νέα Κυβέρνηση της Κύπρου να λάβει μέτρα για μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2012 και να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το European Voice, ο κ. Ρεν σε δηλώσεις του την Παρασκευή είπε ότι είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στο σύστημα υγείας και να μειωθούν οι δαπάνες.

    Οπως μεταδίδεται, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία για να συζητήσει μαζί του την ανάγκη όπως η νέα Κυβέρνηση λάβει άμεσα μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση.

    Παράλληλα, απέρριψε τη θέση ότι η οικονομία της Κύπρου είναι υπερβολικά εκτεθειμένη στην Ελλάδα.

    ``Η Κύπρος έχει γενικά γερές βάσεις``, είπε και πρόσθεσε ότι ενώ ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι μεγάλος σε σχέση με την οικονομία της χώρας, οι κυπριακές τράπεζες τυγχάνουν καλής εποπτείας.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας θα έχει διαχειρίσιμες επιδράσεις στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

    Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν ικανοποιητικά κεφαλαιουχικά αποθέματα για να απορροφήσουν οποιεσδήποτε απώλειες, ενώ οι επιπτώσεις πάνω στις θυγατρικές ελληνικές τράπεζες στην Κύπρο έχουν προβλεφθεί στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

    [02] ΚΑ ΣΥΡΙΑ - ΠΤΗΣΗ

    Αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών υποχρεώθηκε την Παρασκευή να προσγειωθεί στον Αμμάν, αφού οι συριακές αρχές δεν του έδιναν άδεια να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο τους.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, στην επιστροφή της πτήσης από Τεχεράνη προς Λάρνακα ζητήθηκε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Συρίας μια πρόσθετη άδεια, την οποία όπως σημείωσε, δεν την ζητούσαν παλαιότερα, όταν η εταιρεία πετούσε προς Ερπίλ. Πρόσθεσε πως επειδή η εταιρεία δεν κατείχε τη συγκεκριμένη άδεια υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Αμμάν, διότι η Συρία απαγόρεψε στον πιλότο να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο τους.

    Στο μεταξύ, ο κ. Κυριάκου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι για τη συγκεκριμένη πτήση είχε εκδοθεί και εξασφαλιστεί άδεια για το σχέδιο πτήσης προς και από την Τεχεράνη, το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από όλες τις χώρες, πάνω από τις οποίες περνούν τα αεροσκάφη της εταιρείας για να πάνε στην Τεχεράνη.

    «Με δεδομένη την έγκριση του σχεδίου αυτού κρίναμε ότι δεν χρειάζονταν άδεια πτήσης πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και από άλλες παρόμοιας φύσης πτήσεις, που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν και δεν ζητήθηκε τέτοια άδεια», σημείωσε.

    [03] ΗΛΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Εν αναμονή της τιμωρίας των ενόχων που θα δικαιώσει τη μνήμη των νεκρών τους, η Επιτροπή Συγγενών των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της «Ηλιος» πραγματοποιούν εκδηλώσεις με τρισάγιο και άναμμα κεριών στην μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδία στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005,

    Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Λευκωσία στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λεμεσό στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και στη Λάρνακα στην Πλατεία Ευρώπης.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Γιασουμής, έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν οι συγγενείς, όπως δήλωσαν από το πρώτο λεπτό, θεωρούν ότι επιβάλλεται να απονεμηθεί δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους εγκλήματα και ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που «δολοφονήθηκαν στον αέρα».

    «Περιμένουμε εδώ και έξι χρόνια, παρακολουθούμε τις διαδικασίες που εξελίσσονται στο δικαστήριο αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε αισιόδοξοι και φοβόμαστε ότι όλα πάνε εκεί που από την αρχή είχαμε φοβηθεί ότι θα καταλήξουν, δηλαδή στο ότι δεν θα τιμωρηθεί κανείς», ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 6 August 2011 - 9:29:14 UTC