Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΠΑΦΕΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΕΚ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΠΑΦΕΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

    Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας άρχισε κύκλο επαφών για συζήτηση του πρώτου πακέτου μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, που συμφωνήθηκε με τα κόμματα, το οποίο έχει εμπλουτιστεί, προσδοκώντας στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση και την ομόφωνη ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων σε νόμους, τέλος της εβδομάδας, ώστε, ομόψυχα, να σταλεί ισχυρό θετικό μήνυμα προς τα έξω για ανάκαμψη της κυπριακή οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καζαμίας. Πρώτιστη προτεραιότητα του πρώτου πακέτου μέτρων είναι να αποπυροδοτηθεί η ωρολογιακή βόμβα του συνταξιοδοτικού, σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών και τονίζοντας ότι Κυβέρνηση δεν αποπειράται να αποκομίσει το όποιο πολιτικό όφελος, είπε πως ευελπιστεί ότι έτσι θα λειτουργήσουν και τα κόμματα.

    Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι άρχισε σήμερα, θα συνεχίσει αύριο και θα ολοκληρώσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία ενημερώνονται από τον ίδιο για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να οδηγήσει το πρώτο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης προς λήψη αποφάσεων την Τετάρτη το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Καζαμίας είπε πως σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου φαίνεται ότι, εκτός απροόπτου, τα νομοθετήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή των μέτρων θα ψηφισθούν σε νόμους από την Ολομέλεια της Βουλής, υπό μορφή κατεπείγοντος είτε την Πέμπτη, είτε την Παρασκευή. «Οποτε το νομοθετικό σώμα κρίνει ότι είναι καλύτερα», πρόσθεσε.

    «Η ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα αποσκοπεί επιπλέον να καταστήσει κοινωνούς τις ηγεσίες των κομμάτων έγκαιρα και πριν την κατάθεση των νομοθετημάτων στη Βουλή, έτσι που τα οικονομικά επιτελεία τους να έχουν το χρόνο να τα μελετήσουν», συνέχισε ο Υπουργός Οικονομικών. Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλο και κατά πάσα πιθανότητα γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης θα συγκληθεί σε συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, την οποία θα ενημερώσει ο ίδιος για τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΕΚ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

    Παραγωγή 28 ΜW έγινε κατορθωτή τη Δευτέρα από τις πρώτες ηλεκτρογεννήτριες που ήρθαν από την Ελλάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Γιώργος Σιαμμάς, εκ μέρους της Ομάδας Διαχείρισης της Ενεργειακής Κρίσης. «Τη Δευτέρα έγινε κατορθωτό να συγχρονιστούν οι πρώτες μονάδες στο Βασιλικό που ήρθαν από την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σιαμμάς στις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι «βρίσκονται στο στάδιο δοκιμών και έφτασαν παραγωγή μέχρι τα 28 MW».

    «Παρόλο που είναι ακόμα στη διαδικασία δοκιμών, τεχνικά αυτό θεωρείται ένας άθλος γιατί ο αισιόδοξος στόχος που είχαμε ήταν η 15η Αυγούστου», σημείωσε. «Οφείλουμε να συγχαρούμε και τα συνεργεία της ΑΗΚ αλλά και τις εταιρείες που έφεραν τις ηλεκτρογεννήτριες και εργάζονται μαζί τους», πρόσθεσε. Όπως είπε, οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι να ενταχθούν και οι υπόλοιπες μονάδες στο σύστημα.

    Τα συνεργεία συναντούν διάφορα τεχνικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζουν, είπε ο κ. Σιαμμάς. Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες που ήρθαν από την Ελλάδα έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής ηλεκτρισμού της τάξης των 70 MW.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Η ασφάλεια πτήσεων αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας για το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, τονίζει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του και διαβεβαιώνει ότι διατηρείται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο με συνεχείς και εντατικές προσπάθειες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Σχολιάζοντας ανακοίνωση του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής Κύπρου, με αφορμή την έκτη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος της ``Ηλιος``, το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφέρει πως έχει, μετά το τραγικό δυστύχημα της HELIOS, προβεί σε σωρεία ενεργειών για βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας πτήσεων τόσο σε οργανωτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

    ``Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει προχωρήσει στην πλήρη αναδιοργάνωση και τη δημιουργία Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων κάτω από την οποία λειτουργούν τρεις τομείς. Για τις ανάγκες της Μονάδας έχουν εγκριθεί δέκα μόνιμες θέσεις και αυτή έχει ήδη στελεχωθεί πλήρως``, αναφέρει το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Προσθέτει πως όλο το προσωπικό της Μονάδας είναι εκπαιδευμένο σε αναγνωρισμένες εξειδικευμένες σχολές του εξωτερικού και ικανοποιούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency EASA) και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization ICAO) για το έργο που επιτελούν.

    Επίσης σημειώνεται ότι δύο από τα μέλη της Μονάδας είναι αναγνωρισμένοι Επιθεωρητές της EASA και μετέχουν σε ελέγχους άλλων οργανισμών Πολιτικής Αεροπορίας στον τομέα Ασφάλειας Πτήσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων ικανοποιεί 100% τις απαιτήσεις EASA και ICAO όσον αφορά τη διαχείριση ευρημάτων βάσει επαναληπτικών ελέγχων που δέχεται επιτυχώς από την EASA.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 August 2011 - 19:29:10 UTC