Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΗΚ - ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  • [02] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ - ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
  • [03] ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

  • [01] ΑΗΚ - ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

    Εκκληση προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας απευθύνει και σήμερα η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), τονίζοντας ότι το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης δεν λύεται με τη λειτουργία των προσωρινών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, έγινε, ενωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, κατορθωτή η σύνδεση με το δίκτυο του μεγαλύτερου μέρους των γεννητριών που παραχωρήθηκαν από τη ΔΕΗ.

    Συγκεκριμένα, μέχρι και το Σάββατο συνδέθηκαν με το δίκτυο της ΑΗΚ γεννήτριες δυναμικότητας πέραν των 50 μεγαβάτ, από το σύνολο των 70 μεγαβάτ που απέστειλε η ΔΕΗ.

    Η σύνδεση των γεννητριών ενωρίτερα από τον καθορισμένο στόχο έγινε κατορθωτή χάρη στις συντονισμένες, επίμονες και αποτελεσματικές ενέργειες του προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού και του εργολάβου, δηλώνει η ΑΗΚ.

    Αναφορικά με τις γεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 95 μεγαβάτ, τις οποίες η ΑΗΚ ενοικίασε από την αμερικάνικη εταιρεία Energy International, η ΑΗΚ ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες προεργασίες και είναι έτοιμη να δεχθεί τις γεννήτριες, οι οποίες θα εγκατασταθούν στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς Δεκέλειας και Μονής.

    Οι γεννήτριες αναμένεται να αφιχθούν στην Κύπρο μετά τις 15 Αυγούστου και η εγκατάστασή τους θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με στόχο να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [02] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΗΛΙΟΣ - ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

    Με τις μνήμες ακόμα νωπές από εκείνη την αποφράδα μέρα της 14ης Αυγούστου 2005, οι συγγενείς των 121 θυμάτων της τραγωδίας της πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου ``Μπόινγκ 737-300`` της εταιρείας ``Ηλιος`` θα τελέσουν και φέτος στον τόπο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, στο Γραμματικό Αττικής, το μνημόσυνο των αγαπημένων τους που τόσο άδικα χάθηκαν.

    Το μνημόσυνο θα τελεστεί αύριο Κυριακή, έξι ακριβώς χρόνια από την ημέρα της αεροπορικής τραγωδίας. H Επιτροπή Συγγενών των θυμάτων έχει προγραμματίσει για απόψε άναμμα κεριών στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι.

    Εξάλλου αύριο το πρωί θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν οι συγγενείς, όπως δήλωσαν από το πρώτο λεπτό, θεωρούν ότι επιβάλλεται να απονεμηθεί δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους εγκλήματα και ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που «δολοφονήθηκαν στον αέρα».

    «Περιμένουμε εδώ και έξι χρόνια, παρακολουθούμε τις διαδικασίες που εξελίσσονται στο δικαστήριο αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε αισιόδοξοι και φοβόμαστε ότι όλα πάνε εκεί που από την αρχή είχαμε φοβηθεί ότι θα καταλήξουν, δηλαδή στο ότι δεν θα τιμωρηθεί κανείς», ανέφερε.

    Στο μεταξύ, στις 12 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των αγορεύσεων υπεράσπισης και κατηγορούσας Αρχής στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου.

    [03] ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Συμπληρώνονται στις 14 Αυγούστου 37 έτη από την ημέρα εκείνη, κατά την οποία οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν πραγματοποιήσει εισβολή στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, περιλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί, προχώρησαν στις 14 Αυγούστου και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Μόρφου στα δυτικά.

    Ενα μεγάλο μέρος της πόλης της Αμμοχώστου, όπου κατοικούσαν οι Ελληνοκύπριοι, παραμένει από τότε περίκλειστο και ερημωμένο, με τον κατοχικό στρατό να μην επιτρέπει την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της πόλης στις κατοικίες και στις περιουσίες των, παρά τα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

    Με το σύνθημα ``37 χρόνια στο δρόμο της επιστροφής``, η Κίνηση Πολιτών ``Αμμόχωστος - Επιστρέφω``, διοργανώνει την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 10:00 το πρωί, πορεία και καθιστική εκδήλωση στο οδόφραγμα στα Στροβίλια.

    Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, έχει δηλώσει κατ` επανάληψη τους τελευταίους μήνες ότι, στο πρόσωπο της Αμμοχώστου αποκαλύπτονται τα τουρκικά σχέδια σε βάρος ολόκληρης της Κύπρου και ότι η κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα της Αμμοχώστου, μιας ευρωπαϊκής πόλης - φάντασμα, εκθέτει την Τουρκία και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυπριακή Κυβέρνηση.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

    Στα 315,8 εκ. ευρώ ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με έλλειμμα 326,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Το συνολικό έλλειμμα για το πρώτο εξάμηνο του 2011 διαμορφώνεται στα 626,5 εκ. ευρώ, ή στο 3,4% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2010.

    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία αναφορικά με τους Τριμηνιαίους Λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 τα έξοδα του κράτους για τις απολαβές προσωπικού αυξήθηκαν κατά 2,5%, οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους μειώθηκαν κατά 2,1%, ενώ οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν κατά 1,6%.

    Επίσης, αυξήθηκαν κατά 24,3% τα έσοδα από τους φόρους στο εισόδημα και τον πλούτο, κατά 3,1% τα έσοδα από τους φόρους επί της παραγωγής και των εισαγωγών, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να σημειώνουν επίσης αύξηση κατά 2,1%, ενώ οι κοινωνικές εισφορές προς το κράτος μειώθηκαν κατά 2,4%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 13 August 2011 - 11:29:11 UTC