Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΗΚ - ΡΕΥΜΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [02] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • [03] ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ
  • [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΕΙΣ

  • [01] ΑΗΚ - ΡΕΥΜΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Η ΑΗΚ παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη επιταγή ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Μάνθο Μαυρομάτη για να την παραδώσει με τη σειρά του στην τουρκοκυπριακή εταιρεία ηλεκτρισμού έναντι του ρεύματος που μας έχει παραχωρηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Γιάννης Τσουλόφτας.

    Ο κ. Τσουλόφτας είχε κληθεί να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» ημερομηνίας 13 Αυγούστου ότι «οι Ε/κ θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων τουρκικών λιρών στο ψευδοκράτος για το ρεύμα που τους έχει δοθεί».

    Διευκρινίζοντας για άλλη μία φορά ότι η ΑΗΚ δεν έχει συμφωνία με την εταιρεία στα κατεχόμενα αλλά με το ΚΕΒΕ και τον κ. Μάνθο Μαυρομάτη, ο κ. Τσουλόφτας είπε ότι «καταβλήθηκε το ποσό αυτό την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, την επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή, ο κ. Μαυρομάτης κατέβαλε το ποσό αυτό στους δικαιούχους».

    Ο κ. Τσουλόφτας δήλωσε ότι η συμφωνία της ΑΗΚ με το ΚΕΒΕ λήγει στο τέλος Αυγούστου και έχουν γίνει κάποιες διαβουλεύσεις για επέκτασή της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε υπογραφή συμφωνίας.

    [02] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

    Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς προεδρεύει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες συνάντησης ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα καινοτομίας στον τομέα της υγείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Κύπρος, με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο στρατηγικής για την ενσωμάτωση της σύγχρονης καινοτομίας σε συστήματα υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και θα αποτελεί μέρος των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών.

    Το Συνέδριο θα ονομάζεται ``Ανοικτή Καινοτομία στην Υγεία: Στρατηγική μέχρι το 2020`` και σε αυτό θα συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρατικοί αξιωματούχοι από κράτη μέλη, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της υγείας, και ερευνητές.

    [03] ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ

    Κανονικά προχωρά η Κυβέρνηση με τα πλάνα της για την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο «12» στις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου Σόλων Κασίνης. «Ξεκινάμε την ερευνητική γεώτρηση την 1η Οκτωβρίου, ίσως και μία εβδομάδα νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Κασίνης.

    Πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε στα πλαίσια της διεθνούς νομολογίας στα συγκεκριμένα θέματα, έχουμε κάνει τα πάντα, περιβαλλοντικές μελέτες που δεν έχει κάνει κανένας άλλος, έστω και αν είναι ερευνητική η γεώτρηση, άρα προχωράμε με βάση το διεθνές δίκαιο και το τι θα βρούμε δεν είναι μόνο για τους Ε/κ, ουδέποτε είπαμε κάτι τέτοιο, είναι για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου».

    Ο κ. Κασίνης εξήγησε ότι η διαδικασία θα πάρει περίπου δύο μήνες, αναλόγως και των δυσκολιών που ενδεχομένως να προκύψουν, προσθέτοντας ότι από την ερευνητική γεώτρηση θα διαφανεί η ποσότητα και ποιότητα του φυσικού αερίου. «Μπορεί να γίνει και ακόμη μία γεώτρηση επιβεβαιωτική για να δούμε επακριβώς τις ποσότητες που έχουμε», πρόσθεσε.

    Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού Εμπορίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Noble Energy για συζήτηση και αυτών των θεμάτων. «Πρόκειται για εσωτερική σύσκεψη, θα συναντήσουν οι αξιωματούχοι της Noble την Υπουργό, την οποία δεν έχουν δει ακόμη, και θα συζητήσουμε και όλα αυτά τα θέματα που μας ενδιαφέρουν», συμπλήρωσε.

    [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΕΙΣ

    Η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και για την περίοδο αιχμής που διανύουμε πλησιάζει το 100% σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

    Παράλληλα, είπε ότι συνεχίζει και φέτος να κερδίζει έδαφος η ρωσική αγορά, με τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο τον Ιούλιο να είναι αυξημένες κατά 62%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωαννίδης, η θετική εικόνα για τα ξενοδοχεία της Κύπρου καταγράφεται σε όλες τις επαρχίες, τόσο στα παραθαλάσσια όσο και στα ορεινά θέρετρα.

    Είπε, επίσης, ότι η εικόνα για το φετινό καλοκαίρι εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω της σημαντικής αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού, καθώς επίσης και της αύξησης στον εσωτερικό τουρισμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 9:29:12 UTC