Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
  • [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ

    Συνάντηση με τον Βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Αμπτουλλάχ Β΄ θα έχει τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά. Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα συνοδεύουν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιορδανίας στην Κύπρο Μιχάλης Λεπτός και ο Διάκονος Κυπριανός Κουντούρης, ενώ κατά τη συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας θα παρευρίσκεται και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

    Οπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επιστρέψει στο νησί την Τρίτη, 23 Αυγούστου. Μαζί του θα αφιχθούν, επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο και τον Αρχιδιάκονο Αθανάσιο, και ο Λουθηρανός Επίσκοπος Μουνίμπ Γιουνάν, για να συμμετάσχουν στη συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μαζί με τη συνοδεία του και ο Λουθηρανός Επίσκοπος θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.

    [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Η δύσκολη περίοδος που διανύει η Κύπρος απαιτεί ενότητα και κοινή δράση, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, σημειώνοντας ότι ``δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων και η συνεργασία και ο συντονισμός όλων αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον μας``.

    Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των αγνοουμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή της κοινότητας Επτακώμης Αμμοχώστου, που έγινε την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία Αγίου Θωμά, στον Αγιο Θωμά Λεμεσού, ο κ. Αλετράρης είπε ότι ``οι αγνοούμενοι αποτελούν ένα ευαίσθητο ανθρωπιστικό ζήτημα, που πρέπει, με κάθε τρόπο, να επιλύσουμε, για αυτό και ευχόμαστε να αποδώσουν σύντομα οι προσπάθειες και η συνεχής προσπάθεια της Κυβέρνησης προκειμένου να διακριβωθεί η τύχη τους, ώστε να απαλυνθεί η συνεχιζόμενη οδύνη των οικείων τους``.

    "Οφείλουμε", είπε, ``να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Κύπρος μας παραμένει ακόμη ημικατεχόμενη και ότι οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας παραμένουν ακόμη αδικαίωτες``.

    Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ``το όραμα και η ελπίδα της επανένωσης της πατρίδας μας και της επιστροφής στην κατεχόμενη γη μας, μέσα από μιαν ειρηνική, βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση, συνεχίζουν και σήμερα να αποτελούν τον αμετάθετο στόχο μας, μια λύση που θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των κατοίκων του νησιού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων, που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και θα εδράζεται στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ``.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

    Η Αστυνομία καταχώρησε την Παρασκευή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δύο υποθέσεις εναντίον τριών ατόμων σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί.

    Οι υποθέσεις αφορούν τρεις στρατιωτικούς εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, παρέμβασης σε αστυνομική έρευνα και συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις και τα αδικήματα αφορούν συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία φαίνεται να παραποιήθηκαν μετά την έκρηξη.

    Ενας εκ των υπόπτων θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο τέλος Αυγούστου και οι άλλοι δύο στα μέσα Σεπτεμβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 21 August 2011 - 9:29:11 UTC