Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΙΒΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΑΚΕΤΟ - ΜΕΤΡΑ
  • [03] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΔΡΟΜΟΣ - ΕΡΓΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΙΒΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

    Δεν υπάρχει προς το παρόν οτιδήποτε ανησυχητικό για τους 18 Κύπριους πολίτες που διαμένουν στη Λιβύη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα και την κατάληψη της Τρίπολης από τις δυνάμεις των ανταρτών.

    Παράλληλα, στο κέντρο της Τρίπολης οι μάχες συνεχίζονται, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το Υπουργείο Εξωτερικών από τις διπλωματικές Αρχές της Δημοκρατίας στη Λιβύη.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Ζήνωνος, οι Κύπριοι πολίτες είναι υγιείς, ασφαλείς και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα προς το παρόν.

    Συμπλήρωσε ότι τόσο ο Πρόξενος, που συνεχίζει να βρίσκεται στην Τρίπολη, όσο και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λιβύη, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο, είναι σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους πολίτες.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΑΚΕΤΟ - ΜΕΤΡΑ

    Αρχίζει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση του κυβερνητικού πακέτου δημοσιονομικής εξυγίανσης, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη, οπότε και η Ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει επί των έξι κυβερνητικών νομοσχεδίων, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως αν κριθεί σκόπιμο οι συνεδρίες θα είναι ολοήμερες.

    Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά την αύξηση του ποσοστού της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα στους τόκους από 10% σε 15% και στα μερίσματα που λαμβάνονται ή πιστώνονται εντός της Δημοκρατίας από 15% σε 17%, με έσοδα της τάξης 65 εκ ευρώ ετησίως.

    Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την αύξηση του ποσοστού στο φορολογητέο εισόδημα που υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος για φυσικά πρόσωπα από 30% σε 35%. Με την εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να προκύψουν επιπρόσθετα έσοδα 5 εκ. ευρώ.

    Το τρίτο νομοσχέδιο προνοεί μείωση του αφορολόγητου ποσού για την ακίνητη ιδιοκτησία, αύξηση των φορολογικών συντελεστών και των κλιμάκων των αξιών των ακινήτων.

    [03] ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΔΡΟΜΟΣ - ΕΡΓΑ

    Δέκα μήνες νωρίτερα θα ολοκληρωθεί το έργο της διαπλάτυνσης του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού καθώς αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, και όχι τον Οκτώβριο του 2012, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί.

    Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου και επιβεβαίωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος εξήγησε πως αυτό θα καταστεί εφικτό λόγο του μεγάλου κινήτρου των εννέα χιλιάδων ευρώ την ημέρα από την ημερομηνία παράδοσης ως την αρχική ημερομηνία συμφωνίας, και το οποίο θα δοθεί στην εργοληπτική εταιρεία ως ανταμοιβή.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Εργων και έτυχε ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του Τμήματος, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται. Ο κ. Φλουρέντζου είχε επίσης την ευκαιρία, να γνωρίσει το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος και να ανταλλάξει μαζί τους διάφορες σκέψεις.

    «Είμαι βέβαιος ότι θα τύχω της δικής τους συμπαράστασης και συμβολής στην παραπέρα πορεία για τη σωστή διαχείριση των έργων τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη, αλλά και των έργων τα οποία βρίσκονται είτε στους προϋπολογισμούς, είτε στις σκέψεις μελλοντικά για ανάπτυξη», είπε ο κ. Φλουρέντζου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

    Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι σήμερα την πορεία των διαφόρων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ότι είναι ευχαριστημένος με βάση την ενημέρωση την οποία είχε. «Με βάση την ενημέρωση, έργα όπως η διαπλάτυνση του αυτοκινητόδρομου θα τελειώσει ενωρίτερα από ότι προβλέπεται στο συμβόλαιο. Θα ζητήσω σε κάποιο στάδιο να έχω συνάντηση και με τους εργολάβους ούτως ώστε να επιβεβαιώσουμε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι η παράδοση του αυτοκινητόδρομου σε συντομότερο χρονικό διάστημα θα εξυπηρετεί καλύτερα τόσο τους πολίτες αλλά και την οικονομία του τόπου», ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 13:29:11 UTC