Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΑΚΕΤΟ - ΜΕΤΡΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΑΚΕΤΟ - ΜΕΤΡΑ

    Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας θα παρουσιασθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να δώσει περαιτέρω απαντήσεις στους βουλευτές για τη συμβολή του πρώτου νομοθετικού πακέτου μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας.

    θα αναφερθεί επίσης για την ικανοποίηση των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καθώς και για τις γενικές αρχές και το περιεχόμενο των νομοσχεδίων του δεύτερου πακέτου μέτρων, το οποίο θα εγκριθεί εν τω μεταξύ από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Βουλή εντός Σεπτεμβρίου για να συμπεριληφθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012.

    Στόχος της Κυβέρνησης και αυτό που αναμένουν οι διεθνείς αγορές, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, είναι να εγκριθούν την προσεχή Πέμπτη τα κυβερνητικά νομοσχέδια του πρώτου πακέτου μέτρων, να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος νέας υποβάθμισης της κυπριακής οικονομίας, η οποία - εάν υπάρξει αυτήν τη φορά- ``ίσως να είναι η πιο δύσκολη και η χειρότερη από όλες τις υποβαθμίσεις που δεχθήκαμε μέχρι σήμερα``.

    Σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κυπριακού κράτους για φέτος και για το 2012, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι, με την προϋπόθεση ότι οι κυπριακές τράπεζες και τα Ταμεία θα συνεχίσουν να αναχρηματοδοτούν το κράτος, θα χρειασθούν 150 εκατομμύρια ευρώ για φέτος και για το 2012, με ένα σενάριο δημοσιονομικού ελλείμματος 2,5%, θα χρειασθούν πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες 700 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

    Αρα, είπε ο κ. Πατσαλίδης, θα ήταν ``κρίμα και άδικο`` για την κυπριακή οικονομία, για ένα ποσό της τάξης του ενός περίπου δισεκατομμυρίου ευρώ στη χειρότερη των περιπτώσεων, να τεθεί η κυπριακή οικονομία ``κάτω από μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με όλα τα απρόοπτα και για τους ξένους επενδυτές και για την Κύπρο ως χρηματοδοτικό κέντρο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 17:29:13 UTC