Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ - ΒΟΥΛΗ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΥΗ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  • [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού εξουσιών στη διάρκεια της τέταρτης ολοήμερης συνάντησής τους στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση κράτησε λίγο περισσότερο από πέντε ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στη Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι οι Σύμβουλοι των δύο ηγετών θα συνεχίσουν τη συζήτηση του εν λόγω κεφαλαίου σε συνάντηση που θα έχουν αύριο στις 15.00.

    Η κ. Μπάτενχαϊμ ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, «για να συζητήσουν τα υπόλοιπα κεφάλαια».

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως πραγματοποιήσουν τη συνάντηση της 5 Αυγούστου, η οποία είχε αναβληθεί, στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Σε ερώτηση κατά πόσο οι ηγέτες έχουν ολοκληρώσει τη συζήτηση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών, η κ. Μπατενχάϊμ παρέπεμψε στην αυριανή συνάντηση των συμβούλων, λέγοντας επί λέξει:«Θα δούμε πώς θα πάει η συνάντηση αύριο των αντιπροσώπων τους».

    Ερωτηθείσα εξάλλου ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες, απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνάντηση της Παρασκευής.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ - ΒΟΥΛΗ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τα κόμματα στη Βουλή να ψηφίσουν το πρώτο πακέτο μέτρων και δήλωσε ότι θα πρέπει να κατισχύσει η σύνεση, η συναίνεση, να επιδείξουν όλοι την απαραίτητη ευελιξία, με στόχο να εγκριθεί το πακέτο μέτρων, να προχωρήσουμε στο δεύτερο πακέτο μέτρων και μέσα από την υιοθέτηση και υλοποίηση αυτών των πακέτων μέτρων να σταλούν ισχυρά μηνύματα στις αγορές έτσι ώστε να υπάρξουν και θετικές αντιδράσεις των αγορών.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι στη σύσκεψη των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία είχε ανακοινωθεί η συμφωνία πακέτου μέτρων, είχε συμφωνηθεί επίσης ότι για τα μέτρα που αφορούσαν τους υπαλλήλους στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, θα γινόταν διάλογος και διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτός ο διάλογος, ανέφερε, «έγινε και κατέληξε στη συμφωνία της Κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, συμφωνία που διαφοροποίησε σε ορισμένα σημεία τα μέτρα που αφορούσαν τους δημοσίους υπαλλήλους».

    Η μεγάλη, όμως, πλειοψηφία των μέτρων που έχουν σταλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι στο πακέτο, διευκρίνισε, «στο οποίο υπάρχει ισορροπία για την συνεισφορά όλων, υπάρχουν διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, περιλαμβανομένου και του συνταξιοδοτικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπάρχουν μέτρα άμεσης εφαρμογής και αποτελέσματος». Η Κυβέρνηση, είπε, είχε δεσμευτεί για ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, για το οποίο ο Υπουργός Οικονομικών εργάζεται εντατικά, ένα πακέτο μέτρων το περίγραμμα του οποίου θα παρουσιάσει το Υπουργείο Οικονομικών πριν τη συζήτηση του πακέτου μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη Πέμπτη.

    [03] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΥΗ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Η Κύπρος είναι έτοιμη να προσφέρει τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και εντός της ΕΕ, κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στο λαό της Λιβύης, αναφέρει η Υπουργός Εξωτερικών Ερατών Κοζάκου Μαρκουλλή σε δήλωσή της για τη Λιβύη, και επαναλαμβάνει την έκκληση προς τον συνταγματάρχη Καντάφι να παραιτηθεί αμέσως.

    ``Φαίνεται ότι η Λιβύη είναι πολύ κοντά στο να γυρίσει μια νέα σελίδα στην ιστορία της. Η Κύπρος, ως μια φιλική και γειτονική χώρα της Λιβύης, παρακολουθεί πολύ στενά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους. Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς το συνταγματάρχη Καντάφι να παραιτηθεί αμέσως, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και να ανοίξει ο δρόμος για μια ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία``, αναφέρει.

    Προσθέτει ότι ``σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το μέλλον του λιβυκού λαού, η διεθνής κοινότητα αναμένει από το εθνικό μεταβατικό συμβούλιο (NTC) να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να διασφαλίσει το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών``.

    ``Επί τούτου, έχουμε ενθαρρυνθεί από τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του NTC, κ. Mustafa Abdul Jalili. Είναι πράγματι επιτακτική ανάγκη όπως το NTC δείξει στον κόσμο ότι είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί μιας συλλογικής προσπάθειας για την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, όπου η ανοχή, η δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα διασφαλίζονται για όλους τους Λίβυους``, σημειώνει.

    [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    Την ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ρομποτικού συστήματος για μικροεπεμβάσεις εντός μαγνητικού τομογράφου, ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία εξειδικευμένη εφαρμογή της ρομποτικής που μελετήθηκε στα πλαίσια χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος και αφορά στην πραγματοποίηση διαφόρων ελάχιστα παρεμβατικών μικροεπεμβάσεων με απεικονιστική καθοδήγηση μαγνητικής τομογραφίας.

    Πρωτοτυπία του ρομποτικού συστήματος που αναπτύχθηκε, αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποτελεί το γεγονός ότι είναι χειροκίνητο και ελέγχεται απευθείας από τον επεμβατικό ιατρό ο οποίος βρίσκεται εντός του δωματίου του τομογράφου και καθοδηγεί την επέμβαση με βάση τις σε πραγματικό χρόνο λαμβανόμενες εικόνες.

    Το σύστημα, το οποίο διαθέτει συνολικά πέντε βαθμούς ελευθερίας, είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου με πλαστικά υλικά για λόγους ασφάλειας και πλήρους συμβατότητας με το μαγνητικό τομογράφο. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ασθενή εντός μαγνητικών τομογράφων κλειστού τύπου (κυλινδρικούς) οι οποίοι λειτουργούν σε ψηλότερα μαγνητικά πεδία με καλύτερη ομοιογένεια και συνεπώς αποδίδουν εικόνες καλύτερης ποιότητας σε σχέση με τα συστήματα ανοικτού τύπου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 August 2011 - 17:29:10 UTC