Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ ΜΑΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
  • [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ
  • [03] ΓΕΩΧΗΜΙΚΟΣ ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ ΜΑΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

    Με τις καταθέσεις και την εξέταση των Νίκου Γεωργιάδη και Λάμπρου Λάμπρου, συνεχίζεται και σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Εκρηξη στη Ναυτική Βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης``.

    Οι ακροάσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών στη Λευκωσία και σε αυτές παρίστανται τόσο εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης όσο και συγγενείς των θυμάτων μετά των δικηγόρων των.

    Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της, Πόλυς Πολυβίου, ενδεχομένως να κληθεί να καταθέσει και άλλο πρόσωπο.

    [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συζήτησαν την Τρίτη το περιουσιακό στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για το Κυπριακό.

    Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τα ΗΕ, κατέθεσαν διάφορες προτάσεις τις οποίες ανέλαβαν να μελετήσουν σε βάθος σήμερα το απόγευμα οι διαπραγματευτικές τους ομάδες. Αύριο, ειδικοί των ΗΕ σε θέματα περιουσιακού θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τις διαπραγματευτικές ομάδες, ενώ οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν εκ νέου το πρωί της Πέμπτης.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε μία καλή ατμόσφαιρα, σημειώνοντας ότι «είναι και αυτό μία απόδειξη του γεγονότος ότι και οι δύο πλευρές εργάζονται σκληρά, σε μία προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις».

    Δήλωσε ότι και ότι οι δύο πλευρές κατέθεσαν σειρά προτάσεων για το περιουσιακό, εξηγώντας ότι επειδή οι προτάσεις αυτές είναι σχετικά περίπλοκες, οι διαπραγματευτικές ομάδες θα τις συζητήσουν περαιτέρω το απόγευμα, χωρίς να υπεισέρχονται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

    [03] ΓΕΩΧΗΜΙΚΟΣ ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Περιορισμένες είναι οι περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, όπου εντοπίζονται ανησυχητικές τιμές και πιθανή ύπαρξη ρύπανσης στο έδαφος και το υπέδαφος, σύμφωνα με τα συμπεράσματα συμποσίου όπου παρουσιάστηκε ο Γεωχημικός Ατλαντας της Κύπρου από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

    Η Διευθύντρια του Τμήματος Ελένη Γεωργίου-Μορισσώ, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των μετρήσεων, η Κύπρος βρίσκεται σε καλή κατάσταση όσον αφορά το περιβάλλον, προσθέτοντας ότι οι πλείστες περιοχές δεν είναι βεβαρημένες.

    Συμπλήρωσε ότι σε ορισμένες περιοχές έχουν διαπιστωθεί κάποιες ανησυχητικές περιβαλλοντικές παράμετροι που χρίζουν περεταίρω διερεύνησης και αφορούν κυρίως τις αστικές περιοχές, οι οποίες είναι βεβαρυμμένες λόγω του μοντέρνου τρόπου ζωής, καθώς και τα υπόγεια νερά.

    Είπε ακόμη ότι υψηλές τιμές σε κάποια χημικά στοιχεία καταγράφονται και σε μια σχετικά μεγάλη περιοχή στην κοιλάδα της Πόλης Χρυσοχούς.

    Αναφερόμενη στην παρουσίαση του Γεωχημικού Ατλαντα, η κ. Μορισσώ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που διήρκησε πέντε χρόνια και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας. Αποτέλεσμα του έργου, είπε, ήταν η κάλυψη ολόκληρης της ελεύθερη επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 9:29:14 UTC