Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΙ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [02] ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ

  • [01] ΜΑΡΙ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Απ τον Ιούνιο του 2009 μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 το Υπουργείο Αμυνας είχε απευθυνθεί προς το Υπουργείο Εξωτερικών πέντε φορές γραπτώς, ζητώντας το πράσινο φως για να προχωρήσει στην εκποίηση ή καταστροφή του φονικού φορτίου που βρισκόταν στη ναυτική βάση στο Μαρί, δήλωσε ο παραιτηθείς ΥΠΑΜ, Κώστας Παπακώστας.

    Στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Πόλυ Πολυβίου ο κ. Παπακώστας είπε ότι οι απαντήσεις του ΥΠΕΞ ``ήταν πάντα στερεότυπες``.

    ``Οι πολιτικοί λόγοι που αναφέρθηκαν κατά τη σύσκεψη της 6ης Αυγούστου 2009 δεν έχουν αλλάξει και δεν δικαιολογείται προς το παρόν οποιαδήποτε αλλαγή στο χειρισμό του θέματος``.

    Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας δήλωσε ότι την επιλογή της ναυτικής βάσης ως καταλληλότερου χώρου για φύλαξη του φορτίου του πλοίου Monchegorsk, επέλεξε ο τότε Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας.

    Ανέφερε, επίσης, ότι την περίοδο πριν αποφασιστεί η εκφόρτωση και αποθήκευση του φορτίου, ο τότε Διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου, Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης διαβεβαίωνε όλους και αυτόν ακόμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και την τότε ηγεσία του ΓΕΕΦ ότι αφαιρουμένων των πυροσωλήνων από τα εμπορευματοκιβώτια, η πυρίτιδα θεωρείται αδρανές και ακίνδυνο υλικό.

    [02] ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ

    Οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς των μεταφορών και της οδικής ασφάλειας επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιου Φλουρέντζου με τον Υπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Kidd.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών με τη συμμετοχή Βρετανών εμπειρογνωμόνων.

    Ο κ. Φλουρέντζου ενημέρωσε, επίσης, το Βρετανό Υπατο Αρμοστή για τις ενέργειες του Υπουργείου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στους τομείς των μεταφορών και της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές έχουν τακτικές συναντήσεις με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 September 2011 - 11:29:14 UTC