Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] NOBLE ENERGY - ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ - ΚΑΣΙΝΗΣ
  • [02] ΕΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΕΡΕΥΝΑ - ΜΑΡΙ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΕΣΥ

  • [01] NOBLE ENERGY - ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ - ΚΑΣΙΝΗΣ

    Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής τη διαδικασία της γεώτρησης στο οικόπεδο «Αφροδίτη», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, για ανεύρεση φυσικού αερίου.

    Αυτό επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλων Κασίνης.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κασίνης, οι εργασίες συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως και προχωρούν καλά.

    Εν τω μεταξύ, απογειώθηκε τη Δευτέρα, στις 11:15 από το ελικοδρόμιο του νέου λιμανιού Λεμεσού, το ελικόπτερο που χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία Noble Energy για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την πλατφόρμα του οικοπέδου 12.

    Το ελικόπτερο μετέφερε αριθμό προσωπικού της εταιρείας ενόψει της έναρξης των εργασιών γεώτρησης που σηματοδοτούν την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.

    [02] ΕΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Guenther Oettinger, για ανταλλάξει απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με Κυπρίους αξιωματούχους, ενώ θα επισκεφθεί και τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό του Βασιλικού.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κατά την εδώ παραμονή του, ο Επίτροπος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

    Ακόμη, προστίθεται ότι ο κ. Oettinger θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας Λευτέρη Χριστοφόρου, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη.

    [03] ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΕΡΕΥΝΑ - ΜΑΡΙ

    Η Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` στο Μαρί, όπως δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Πόλυς Πολυβίου, θα συνεχίσει την εργασία της, σύμφωνα με το Νόμο και με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχει τεθεί ενώπιόν της, χωρίς να επηρεάζεται από οποιαδήποτε κριτική, αμφισβήτηση ή δήλωση, πολιτική, δημοσιογραφική, ή άλλη``.

    ``Είμαι αποφασισμένος``, τονίζει ο κ. Πολυβίου, ``να ετοιμάσω και να υποβάλω ένα αξιόπιστο, αμερόληπτο και πλήρες πόρισμα, όπως αναμένει το Υπουργικό Συμβούλιο, οι συγγενείς των θυμάτων και το σύνολο των πολιτών``.

    Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Πολυβίου τονίζει πως ``αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία δήλωση`` στην οποία προβαίνει και ότι η επόμενη δήλωσή του θα γίνει, όταν θα ενημερώσει τον Τύπο για την πρόθεσή του να υποβάλει το πόρισμά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο, ``εκτός φυσικά``, προσθέτει, ``εάν κρίνω ότι θα πρέπει να παρουσιασθούν ενώπιόν μου, σε δημόσια ακρόαση, περαιτέρω μάρτυρες``.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΕΣΥ

    Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι θεωρεί ``εντελώς αχρείαστο να έχουμε αυτή τη στιγμή συζήτηση περί των οικονομικών επιπτώσεων ενός Γενικού Συστήματος Υγείας γιατί απλώς οι δομές μας τουλάχιστον στα κρατικά νοσηλευτήρια δεν είναι έτοιμες διοικητικά να ενταχθούν σε ένα τέτοιο Σχέδιο Υγείας``.

    Ο κ. Μαλάς μιλούσε σε δημοσιογράφους, ύστερα από επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την πρώτη επίσκεψη από μια σειρά άλλων σε όλα τα νοσηλευτήρια-κέντρα υγείας, και αγροτικά ιατρικά κέντρα της Κύπρου.

    Τόνισε παράλληλα ότι ``η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων είναι μια βασική προϋπόθεση ενός βιώσιμου, Γενικού Συστήματος Υγείας``.

    Ως Πολιτεία, συνέχισε, έχουμε επιλέξει να εφαρμόσουμε ένα μικτό μοντέλο Γενικού Συστήματος Υγείας, όπου τα κρατικά νοσηλευτήρια και τα ιδιωτικά θα συνυπάρχουν και θα ανταγωνίζεται το ένα το άλλο.

    Συνεπώς, σημείωσε, οι βιώσιμες δομές στα κρατικά νοσηλευτήρια είναι μια βασική προϋπόθεση εφαρμογής ενός Γενικού βιώσιμου Συστήματος Υγείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 September 2011 - 15:29:13 UTC