Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΟΗΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • [02] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΟΗΕ ΜΠΑΤΕΝΧΑΪΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΣΟΥΛΤΣ - ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ

  • [01] ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΟΗΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Στο Κυπριακό και στις δυσκολίες που υπάρχουν, ένεκα της στάσης της τουρκικής πλευράς θα αναφερθεί στην προσφώνησή του της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα κάνει αναφορά και στις απειλές της Τουρκίας, όπως και στην επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η Αγκυρα γύρω από το θέμα των κυπριακών ερευνών για φυσικό αέριο.

    Θα τονίζει, επίσης, το παράνομο της λεγόμενης συμφωνίας Ερντογάν Ερογλου, όπως και το παράνομο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    Η ομιλία του προέδρου ξεκινά στις 11 π.μ. (τοπική ώρα). Το απόγευμα της Πέμπτης (6 μ.μ.) θα μιλήσει και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

    [02] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Καταδικαστέα, χαρακτήρισε την υπογραφή «συμφωνίας» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η Τουρκία διέπραξε ακόμη μία παρανομία, υπογράφοντας συμφωνία με μία παράνομη οντότητα όπως είναι το ψευδοκράτος, το οποίο έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα του ΟΗΕ. Με αυτή την παρανομία η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει ένα αυτονόητο δικαίωμα, το οποίο αναγνωρίζεται από όλη τη διεθνή κοινότητα, έτσι όπως έχει τοποθετηθεί μέσα από ανακοινώσεις. Και η διεθνής κοινότητα ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα. Δυστυχώς, η Τουρκία συνεχίζει ακόμη να παρανομεί», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

    [03] ΟΗΕ ΜΠΑΤΕΝΧΑΪΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τα Ηνωμένα Εθνη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μια λύση του κυπριακού προβλήματος είναι εφικτή, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

    Σε ομιλία της στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Λήδρα Πάλας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, η κ. Μπάτενχαϊμ ανέφερε ότι «συγκεντρωθήκαμε εδώ για 6η συνεχόμενη χρόνια για να γιορτάσουμε τη σημερινή μέρα και να τιμήσουμε τους Κύπριους βετεράνους του Β Παγκοσμίου Πολέμου» .

    Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σημείωσε ότι «εδώ στην Κύπρο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει εργαστεί σθεναρά για σχεδόν πέντε δεκαετίες για να διασφαλιστεί η ειρήνη στο νησί» και πρόσθεσε ότι «μια συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος παραμένει ο στόχος μας».

    «Η λύση σίγουρα θα βοηθήσει στο να απελευθερωθούν οι τεράστιες δυνατότητες αυτού του όμορφου νησιού και θα καταστήσει την Κύπρο μια ισχυρή και πιο ευημερούσα χώρα για όλους τους Κυπρίους», είπε.

    [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΣΟΥΛΤΣ - ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ

    Η επικείμενη κυπριακή προεδρία της ΕΕ, οι απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κυπριακό, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Ευρωβουλή, Μάρτιν Σούλτς.

    Οπως δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, η σημερινή συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο κ. Σούλτς στην τελευταία επίσκεψη του στην Κύπρο και είχε ως αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας, στη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2012. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Σούλτς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωβουλής από την 1η Ιανουαρίου 2012.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας τους στόχους της κυπριακής προεδρίας στα θέματα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, όπως η ολοκλήρωση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η ένταξη των μεταναστών, η ανθρωπιστική βοήθεια και η πολιτική προστασία.

    Ανέφερε στον κ. Σουλτς ότι οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή επιβάλουν να στείλουμε το μήνυμα για περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 19:29:12 UTC