Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΦΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΡΙΣΗ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΑΠΟΕΛ - ΠΟΡΤΟ - ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΦΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός κατά τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Eric Rubin.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως είναι ικανοποιημένος που βρίσκεται εδώ και έχει και την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα κατά το ταξίδι του Προέδρου στη Νέα Υόρκη αλλά και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

    Είπε ότι ``είναι μια πολύ καλή επίσκεψη μέχρι τώρα, μια πολύ θετική από την οποία προσβλέπουν``.

    ``Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποια βήματα προς τα εμπρός όταν τα μέρη συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη``, σημείωσε.

    Πρόσθεσε ότι ``οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν για να το υποστηρίξουν αυτό και θα κάνουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το λαό της Κύπρου όχι μόνο πολιτικά αλλά επίσης οικονομικά, εργαζόμενοι από κοινού για να αναπτύξουμε τις σχέσεις και για να βοηθήσουμε στην ευημερία και των δύο χωρών``.

    Ερωτηθείς για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Rubin απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Το μήνυμα ``δεν είναι ελπιδοφόρο``, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι την Παρασκευή, όταν θα διεξαχθεί η τελευταία συνάντηση πριν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, να μπορεί να δώσει ελπιδοφόρο μήνυμα.

    ``Σήμερα, πρέπει να πω, επειδή είναι η προτελευταία συνάντηση πριν από τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, έγινε μια ανασκόπηση των θέσεων των δύο πλευρών πάνω στα πιο σημαντικά ζητήματα που συναποτελούν το Κυπριακό. Στην εκτελεστική εξουσία οι διαφορές παραμένουν``, είπε κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τις απευθείας συνομιλίες.

    Πρόσθεσε ότι ``έχει υπαναχωρήσει η τουρκική πλευρά από συμφωνηθέντα με τον κ. Ταλάτ και στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας και στο θέμα της εφαρμογής των τεσσάρων ελευθεριών``.

    [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΡΙΣΗ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κύπρος ως μια μικρή ανοικτή οικονομία δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τα σοβαρά πλήγματα που η παγκόσμια οικονομική κρίση επέφερε σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη, και τις πιέσεις που η ύφεση αυτή εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά, να ασκεί στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας, δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της στη Συνάντηση Αμοιβαίας Μάθησης για το Σχέδιο Στελέχωσης Επιχειρήσεων με Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας έχοντας ως κεντρικούς πυλώνες των ενεργειών του τη στήριξη της απασχόλησης με την αποφυγή απώλειας θέσεων εργασίας και την ενθάρρυνση της απασχόλησης ανέργων, έδρασε άμεσα και ευέλικτα αναπροσαρμόζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του ώστε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση της ανεργίας, συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει και την κυπριακή οικονομία.

    Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο Εργασίας χαράσσοντας μια πολιτική, που στηρίζεται στο δίπτυχο Στήριξη της Απασχόλησης Στήριξη των Ανέργων και κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, ενεργοποίησε σχέδια και δράσεις, όπως μονοεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης για συμμετοχή εργοδοτουμένων και επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο απολύσεων, το έκτακτο Σχέδιο Επιμόρφωσης Ανέργων για αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους και βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, ταχύρρυθμα προγράμματα αρχικής κατάρτισης ανέργων και νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα στα οποία υπάρχει ζήτηση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και σχέδιο για ένταξη στην Απασχόληση με Ευέλικτες Ρυθμίσεις.

    Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η στενή και συνεχής συνεργασία που το Υπουργείο Εργασίας έχει αναπτύξει με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) οδήγησε στο σχεδιασμό και την ταχεία εφαρμογή, από το Φεβρουάριο του 2009, του Ειδικού Σχεδίου Πρόληψης - Σχεδίου Δράσης.

    [04] ΑΠΟΕΛ - ΠΟΡΤΟ - ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

    Ο ΑΠΟΕΛ, μετά το εκτός έδρας ``Χ``, διατήρησε το αήττητο και την πρωτιά του έβδομου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Οι πρωταθλητές της Κύπρου πρόσθεσαν το βράδυ της Τετάρτης άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή παρουσία που συνοδεύτηκε με νέο θετικό αποτέλεσμα (1-1) και με απολογισμό πέντε βαθμούς οδηγούν την κούρσα του έβδομου ομίλου.

    Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13 με απευθείας μακρινό κτύπημα φαουλ του Χουλκ και ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 19 με δυνατό γωνιακό σουτ του Αλμέϊδα εκτός μεγάλης περιοχής.

    Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με τους Χιώτη (51 Πάρντο), Πουρσαϊτίδη, Κακά, Ολιβέιρα, Μποαβεντούρα, Μοραΐς, Πίντο, Χαραλαμπίδη, Μαντούκα (71 Γιάχιτς), Τρισκόφσκι (90 Ατόρνο), Αλμέϊδα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 20 October 2011 - 11:29:14 UTC