Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΟΖΑΚΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΟΖ - ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ - ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ
  • [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [04] ΥΠΟΙΚ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • [01] ΡΟΖΑΚΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΟΖ - ΤΟΥΡΚΙΑ

    Οι κυπριακές οριοθετήσεις που έχουν σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι αψεγάδιαστες και οι μεμονωμένες και παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας, στο βαθμό που στηρίζονται στο έωλο επιχείρημα ότι η χώρα αυτή μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσιες ζώνες στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, δεν συνιστά σοβαρή διαφορά που θα μπορούσε να επιλυθεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο.

    Αυτή είναι η θέση του κ. Χρήστου Ροζάκη, Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρώην Πρώτου Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ροζάκης διαπιστώνει ότι η Τουρκία έχει αναπροσαρμόσει τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της, ως αποτέλεσμα τόσο της αναθεώρησης της ευρωπαϊκής στάσης σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ, όσο και ως αποτέλεσμα των γενικότερων ανακατατάξεων που έχουν επέλθει στο συσχετισμό των δυνάμεων στην περιοχή που βρίσκεται η Τουρκία, και του περιορισμένου ρόλου της Ευρώπης, πια, στα διεθνή ζητήματα.

    Αυτή η προσαρμογή της Τουρκίας στο νέο ρόλο της περιφερειακής δύναμης και η προσεκτική απομάκρυνσή της από τις παραδοσιακές συμμαχίες, δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων με τους Έλληνες γείτονες, σημειώνει ο κ. Ροζάκης.

    Ο Έλληνας Καθηγητής θεωρεί ότι ο νέος περιφερειακός ρόλος της Τουρκίας οδηγεί τη χώρα αυτή σε πιο άκαμπτες θέσεις και εκφράζει την άποψη ότι «το παιχνίδι δεν έχει κριθεί, και ούτε ο ρόλος αυτός είναι εξασφαλισμένος. Ενδεχομένως η Τουρκία να αναγκαστεί τελικά να επιστρέψει στις παραδοσιακές συμμαχίες της, όταν και αν διαπιστώσει ότι τα νέα μέτωπα που έχει ανοίξει δεν είναι τόσο προσοδοφόρα, όσον είχε ελπίσει».

    Όπως είπε ο κ. Ροζάκης, η οριοθέτηση που συμφώνησε η Τουρκία με το ψευδοκράτος είναι ανυπόστατη, γιατί πρόκειται περί ενός παράνομου μορφώματος που δεν μπορεί να συνάπτει διμερείς συμφωνίες.

    Κατά τον κ. Ροζάκη, εάν υπάρξουν αξιόλογα κοιτάσματα εκμεταλλεύσιμα, θα αποτελεί ένα ακόμη δέλεαρ για τους Τουρκοκύπριους στην κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ροζάκη στο ΚΥΠΕ:

    Ε. Κύριε καθηγητά, η δημόσια συζήτηση σήμερα αφορά την ΑΟΖ. Υπάρχει όμως συζήτηση και για την έννοια της υφαλοκρηπίδας. Είναι όμοιες οι δύο αυτές έννοιες ή διαφέρουν;

    A. Διαφέρουν, αλλά ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνονται. Η υφαλοκρηπίδα είναι το τμήμα του βυθού των θαλασσών και του υπεδάφους του το οποίο εκκινεί από το σημείο του βυθού της αιγιαλίτιδας ζώνης ενός παράκτιου κράτους και καλύπτει μία απόσταση συνήθως 200 ν.μ. από την ξηρά. Στη ζώνη αυτή το παράκτιο κράτος έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα εξερεύνησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων που βρίσκονται στο βυθό και στο υπέδαφος, είτε αυτοί είναι ζώντες οργανισμοί, είτε οι πρώτες ύλες (υδρογονάνθρακες, φυσικό αέριο, κλπ). Το δικαίωμα ενός παράκτιου κράτους στην παρακείμενη στο έδαφος του υφαλοκρηπίδα συνυπάρχει, ανεξάρτητα από το αν εκδηλώσει πρόθεση χρήσης, ή προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η ΑΟΖ, από την άλλη μεριά, είναι μια σύνθετη ζώνη που καλύπτει το βυθό και το υπέδαφός του, αλλά επίσης, τη θαλάσσια κολώνα που υπέρκειται του βυθού, όπως και την επιφάνεια της θάλασσας, σε απόσταση 200 ν.μ. από την ακτή. Σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, η καθιέρωση της ΑΟΖ προϋποθέτει εκδήλωση βούλησης από το παράκτιο κράτος για να την καθιερώσει. Στη θαλάσσια αυτή περιοχή το παράκτιο κράτος έχει κυριαρχικά δικαιώματα για όλους τους παραγωγικούς πόρους - αλιεία, εκμετάλλευση θαλάσσιων ρευμάτων, εκμετάλλευση των ανέμων στη θαλάσσια επιφάνεια. Παρά το γεγονός ότι η ΑΟΖ, ως ιστορικά νεότερη ζώνη, μπορεί να θεωρηθεί ότι υποκαθιστά και την υφαλοκρηπίδα, το γεγονός παραμένει ότι τα κράτη πρεσβεύουν, κι αυτό το διατύπωσαν στη Σύμβαση του 1982, ότι ο θεσμός της υφαλοκρηπίδας διατηρείται παράλληλα. Μάλιστα επισήμαναν στη Σύμβαση αυτή, ότι αναφορικά με το βυθό και το υπέδαφος της ΑΟΖ, όλες οι σχετικές νομικές ρυθμίσεις διέπονται από τις ρυθμίσεις της Σύμβασης του 1982 για την υφαλοκρηπίδα.

    Ε. Μπορεί η Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να έχει διεκδικήσεις στις οριοθετημένες ΑΟΖ της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ;

    Α. H απάντηση είναι αρνητική. Στα σημεία που έχει γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ της Κύπρου με τις γειτονικές τις χώρες η Τουρκία δεν έχει καμία πρόσβαση. Το μέτωπο των τουρκικών ακτών που αποτελούν τις γραμμές βάσης για τις τουρκικές ΑΟΖ επιτρέπει στη χώρα αυτή να διεκδικήσει θαλάσσιες ζώνες σε περιοχές βορείως της Κύπρου, αλλά οι ζώνες αυτές διακόπτονται από την παρεμβολή των ανάλογων ζωνών των χωρών που βρίσκονται νοτίως, όπως είναι η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ και φυσικά η Κύπρος.

    Ε. Τι γίνεται με τις περιοχές που δεν είναι οριοθετημένες;

    Α. Εξαρτάται σε ποιες περιοχές αναφερόμαστε. Αναμφίβολα η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ βορείως της Κύπρου. Αλλά δεδομένης της απόστασης ανάμεσα στις κυπριακές και τις τουρκικές ακτές - που είναι παρασάγγας μικρότερη από το άθροισμα των θεωρητικών δικαιωμάτων των δύο χωρών, δηλ. τα 400 ν.μ. θα πρέπει να υπάρξει συμφωνημένη οριοθέτηση. Και, βέβαια, η οριοθέτηση που επέλεξε η Τουρκία ως λύση στο θέμα αυτό, δηλ. διμερή συμφωνία με την «ΤΔΒΚ» είναι ανυπόστατη, δεδομένου ότι η τελευταία δεν είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη οντότητα, είναι ένα παράνομο μόρφωμα που δεν έχει την ικανότητα να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες. Μόνο η Δημοκρατία της Κύπρου έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά, βέβαια, συμφωνία μαζί της δεν είναι δυνατή, όσο η Τουρκία αρνείται να την αναγνωρίσει. Κατά συνέπεια, η περιοχή παραμένει χωρίς οριοθέτηση, και αποτελεί ανοικτή θάλασσα, χωρίς κυριαρχικούς περιορισμούς.

    Ε. Ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για την Κύπρο και την Ελλάδα, σε σχέση με τα δικαιώματά τους στις θαλάσσιες ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου;

    Α. Νομίζω ότι η Κύπρος έχει ικανοποιητικά προχωρήσει με την καθιέρωση της ΑΟΖ στις νότιες θάλασσές της, μέσα από τις συμφωνημένες οριοθετήσεις με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Και μάλιστα οριοθετήσεις σε περιοχές που δημιουργούν πολλές ελπίδες για μείζονα οικονομικά οφέλη. Προς βορρά, δυστυχώς, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε οριοθέτηση, δεδομένων των γνωστών πολικών εκκρεμοτήτων. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν έχει δικαιώματα και σε αυτή την περιοχή, τα οποία παραμένουν αναπαλλοτρίωτα και δεν επηρεάζονται από την κατοχή του χερσαίου εδάφους, ή από την ύπαρξη μιας αποκλειστικής οντότητας μη αναγνωρισμένης.

    Αναφορικά τώρα με τις δυτικές ακτές της που προβάλλονται, με θαλάσσιες ζώνες, στην κατεύθυνση της Ελλάδας θα πρέπει να τονιστεί ότι για τη θαλάσσια αυτή περιοχή, που περιβάλλεται από τέσσερα κράτη, (Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος και Τουρκία), δεν υπάρχει προς το παρόν οριοθέτηση ούτε της υφαλοκρηπίδας ούτε της ΑΟΖ. Ιδανική αλλά, δυστυχώς, ουτοπίες λύση θα ήταν τα τέσσερα αυτά κράτη να αποφάσιζαν από κοινού για την οριοθέτηση των ζωνών. Δεδομένης, όμως, της αδυναμίας για μια τέτοια λύση καθώς η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο η λύση είναι οι διμερείς συμφωνίες. Θα πρέπει, όμως, οι συμφωνίες αυτές να διατυπωθούν με προσεκτικό τρόπο, έτσι ώστε να εφαρμόζουν πιστά τους όρους και τα κριτήρια οριοθέτησης που θέτει το Διεθνές Δίκαιο. Λαμβάνοντας υπόψη και τα εύλογα δικαιώματα των γειτονικών κρατών, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν εντάσεις στην περιοχή, και έγερση αντιρρήσεων που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν την πρακτική αξία των οριοθετήσεων. Θα μπορούσε, επίσης, να συζητηθεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης με συμφωνία των τριών υπολοίπων χωρών (Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα), κάτι που θα ενίσχυε τη βαρύτητα του αποτελέσματος απέναντι στην Τουρκία.

    Ε. Μπορεί και κάτω από ποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις η αξιοποίηση πιθανών πλουτοπαραγωγικών υποθαλάσσιων πόρων να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού;

    Α. Δεν βλέπω ποια είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης. Οι κυπριακές οριοθετήσεις είναι αψεγάδιαστες, και οι μεμονωμένες και παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας, στο βαθμό που στηρίζονται στο έωλο επιχείρημα ότι η χώρα αυτή μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσιες ζώνες στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, δεν συνιστά σοβαρή διαφορά που θα μπορούσε να επιλυθεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. Στερείται ουσιαστικής και νομικής θεμελίωσης, και περαιτέρω θέτει την Κύπρο όμηρο σε παράλογες αξιώσεις.

    Ε. Η σύγκρουση με την Τουρκία, η γεωγραφική εγγύτητα αλλά και τα συμφέροντα του Ισραήλ για έξοδο προς την Ευρώπη οδηγούν σε σύμπτωση συμφερόντων με εκείνα της Κύπρου και της Ελλάδας. Ως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει αυτή η σύμπτωση συμφερόντων;

    Α. Νομίζω ότι η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, που θα αποφέρει σοβαρά οικονομικά οφέλη στη Δημοκρατία της Κύπρου, εάν υπάρξουν αξιόλογα κοιτάσματα εκμεταλλεύσιμα, θα αποτελεί ένα ακόμη δέλεαρ για τους Τουρκοκύπριους στην κατεύθυνση της επανένωσης. Αλλά, βέβαια, το στοιχείο αυτό δεν επαρκεί από μόνο του να την εξασφαλίσει. Εξάλλου, όπως έχει ειπωθεί από έγκυρα πολιτικά χείλη, πρόθεση του επίσημου κράτους είναι να υπάρξει κατανομή των οικονομικών προσόδων από τη μελλοντική εκμετάλλευση προς τους Τουρκοκύπριους, ακόμα και σε ένα στάδιο πριν από την επανένωση.

    Ε. Θεωρείτε ότι η στάση της Τουρκίας στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ σηματοδοτεί μια γενικότερη αναθεώρηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής; Μήπως εγκαταλείπει την ΕΕ και στρέφεται στα ανατολικά της με πιο επιθετικό τρόπο;

    Α. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει αναπροσαρμόσει τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της, ως αποτέλεσμα τόσο της αναθεώρησης της ευρωπαϊκής στάσης σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ, όσο και ως αποτέλεσμα των γενικότερων ανακατατάξεων που έχουν επέλθει στο συσχετισμό των δυνάμεων στην περιοχή που βρίσκεται η Τουρκία, και του περιορισμένου ρόλου της Ευρώπης, πια, στα διεθνή ζητήματα. Αυτή η προσαρμογή της Τουρκίας στο νέο ρόλο της περιφερειακής δύναμης, και η προσεκτική απομάκρυνσή της από τις παραδοσιακές συμμαχίες, δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων με τους Έλληνες γείτονες. Αφού ένας από τους παράγοντες πειθούς για την επίλυση ήταν ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός (που, πάντως, δεν τον εγκαταλείπει, αλλά μετριάζει τη βαρύτητά του), και αφού η αυτοπεποίθηση που της προξενεί ο νέος περιφερειακός ρόλος της την οδηγεί σε πιο άκαμπτες θέσεις. Πάντως το παιχνίδι δεν έχει κριθεί, και ούτε ο ρόλος αυτός είναι εξασφαλισμένος. Ενδεχομένως η Τουρκία να αναγκαστεί τελικά να επιστρέψει στις παραδοσιακές συμμαχίες της, όταν και αν διαπιστώσει ότι τα νέα μέτωπα που έχει ανοίξει δεν είναι τόσο προσοδοφόρα, όσον είχε ελπίσει.

    [02] ΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ - ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ

    Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις, αλλά και αντιπαραθέσεις, οι ιδιώτες τραπεζίτες δέχθηκαν να αυξήσουν τη συνεισφορά στη νέα στήριξη της Ελλάδας. Συνολικά θα παραιτηθούν από το 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν, κάτι που συνεπάγεται μια μείωση του ελληνικού χρέους της τάξης των 100 δισ. ευρώ.

    Η επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες επενδυτές αποτρέπει το «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή την χρεοκοπία της Ελλάδας και την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

    Μετά την εξέλιξη αυτή το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 από περίπου 160% του ΑΕΠ σήμερα. Η απόφαση προβλέπει επίσης την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με 30 δις. ευρώ

    Προκειμένου να πειστούν οι ιδιώτες τραπεζίτες, οι οποίοι αρχικά δεν δέχονται μεγαλύτερη απομείωση του χρέους από το 40%, χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον εκπρόσωπο των τραπεζών Τσαρλς Νταλάρα. Μάλιστα, η Γερμανίδα Καγκελάριος απείλησε τις τράπεζες πως αν δεν δεχθούν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τότε οι χώρες της ευρωζώνης θα το επιβάλουν.

    Εκτός από την Ελλάδα, οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν να τετραπλασιάσουν τη δύναμη πυρός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα φτάσει τα 1.000 δισ. ευρω. Αυτό θα επιτευχθεί στη δύο αξόνων.

    [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Στην Ουάσιγκτον μετέβη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Λαμπρινίδης για να συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα συζητήσουν κυρίως θέματα που αφορούν την οικονομία, το Κυπριακό, καθώς και τις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία κατά της Κύπρου σε σχέση με την Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

    Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle από την Ουάσινγκτον, θα είναι η πρώτη άμεση επαφή της κ. Κλίντον με Ευρωπαίο ομόλογό της μετά τη σημερινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης.

    Υπό αυτό το πρίσμα, οι δυο Υπουργοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, που επηρεάζουν και την αμερικανική, ενώ ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί και η αυξημένη ένταση που παρατηρείται στην Κύπρο και η οποία είναι απόρροια των τουρκικών απειλών κατά των γεωτρήσεων που διεξάγει η Λευκωσία για εξόρυξη φυσικού αερίου.

    [04] ΥΠΟΙΚ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Η απαιτούμενη πρόσθετη ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κυπριακών τραπεζών θα πρέπει να γίνει πρώτιστα από τις ίδιες τις τράπεζες, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας

    Ο κ. Καζαμίας αναφέρει στη δήλωση του ότι «τον τελευταίο καιρό το όλο τραπεζικό σύστημα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που πηγάζουν κυρίως από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη».

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αναφέρει, «καταβάλλεται προσπάθεια για πρόσθετη αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης έτσι που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει περαιτέρω κλυδωνισμούς από την κρίση χρέους».

    Επομένως, προσθέτει, «η αύξηση των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών τραπεζών αποσκοπεί στη διατήρηση των απαραίτητων κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα σε πολύ υψηλά επίπεδα μετά και από την ενδεχόμενη σημαντική αποτίμηση της αξίας των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες, ούτως ώστε να διατηρηθεί το όλο κλίμα εμπιστοσύνης στο σύστημα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 9:29:15 UTC