Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΓΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [03] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • [01] ΗΠΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ

    Οι Αμερικανοί βουλευτές, Shelley Berkley και Eliot Engel, με κοινή ανακοίνωση τους εκφράζουν ανησυχία για τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα εναντίον του Ισραήλ και της Κύπρου και τη στήριξη της Τουρκίας προς τη Χαμάς. Στην ανακοίνωση τους, οι δύο Αμερικανοί βουλευτές εκφράζουν, επίσης, την αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία.

    « Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση αμερικανικού οπλισμού στην Τουρκία σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα αυτή συνεχίζει να εκφοβίζει τους γείτονές της - Κύπρο και Ισραήλ - και έχει απειλήσει το εβραϊκό κράτος με ναυτική σύγκρουση», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

    Προσθέτουν ότι «έχοντας υπόψη τις τουρκικές ενέργειες, καλούμε τους συναδέλφους μας βουλευτές να ενωθούν μαζί μας για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια προμήθειας όπλων σε μια χώρα που απειλεί μερικούς από τους στενότερους συμμάχους της Αμερικής και που υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χαμάς », καταλήγουν οι Αμερικανοί βουλευτές.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΓΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Οι Ελληνοκύπριοι που προσφεύγουν στην «επιτροπή αποζημιώσεων» της Τουρκίας στα κατεχόμενα πουλούν τη γη τους για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η διεκδίκηση απώλειας χρήσης είναι χρονοβόρα, χωρίς αποτέλεσμα και πολλές φορές παραπλανητική, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής. Αναφέρθηκε επίσης ότι πολλοί απέσυραν την προσφυγή τους, όταν διαπίστωσαν τί πραγματικά γίνεται.

    Στην Επιτροπή η οποία εξέτασε τον αυξημένο αριθμό προσφυγών Ελληνοκυπρίων στην «επιτροπή αποζημιώσεων» ενόψει και της πιθανής καταληκτικής ημερομηνίας στις 12/12/2011, κλήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αλλά και εκπρόσωποι Υπουργείων οι οποίοι έριξαν φως στη διαδικασία.

    Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι αν κάποιος δεν ικανοποιηθεί από την επιτροπή της Τουρκίας, τότε θα πρέπει να εξαντλήσει τα λεγόμενα εσωτερικά ένδικα μέσα όπως το λεγόμενο ανώτατο δικαστήριο, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει 5-6 χρόνια το λιγότερο και ύστερα, αν δεν ικανοποιηθεί, να προσφύγει στο ΕΔΑΔ. Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ωστόσο ότι σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις το ΕΔΑΔ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με θέματα ύψους αποζημιώσεων όπως κάνει ένα εφετείο.

    Εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να προσφύγουν οι Ε/κ στην επιτροπή της Τουρκίας γιατί θα πάρουν ένα κομμάτι ψωμί για την περιουσία τους, ενώ σε περίπτωση που θα διεκδικήσουν απώλεια χρήσης θα άγονται και θα φέρονται χωρίς αποτέλεσμα. Είπε επίσης ότι με την προσφυγή, μπορεί να λυθεί το περιουσιακό και να επηρεαστεί το εδαφικό στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

    [03] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Μεγάλο πρόγραμμα βιοϊατρικής τεχνολογίας, με προϋπολογισμό 1.15 εκατομμύρια ευρώ θα συντονίσει η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία, που αφιερώνεται στη διαπεριφερειακή, διακρατική και διασυνοριακή συνεργασία.

    Αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας την επιστήμη της υπολογιστικής ογκολογίας, το πρόγραμμα με τη βοήθεια κλινικών υπολογιστικών εργαλείων και υπηρεσιών, θα συμβάλει, όχι μόνο στην καλύτερη διάγνωση ογκολογικών παθήσεων αλλά και στην αξιολόγηση της βέλτιστης εξατομικευμένης θεραπείας.

    Η δημιουργία και η χρήση κατάλληλων μοντέλων προσομοίωσης της ανάπτυξης καρκινικών όγκων και η εισαγωγή παραμέτρων θεραπείας σε αυτά, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του καρκίνου.

    Αυτό οφείλεται στο ότι οι ιατροί θα έχουν την δυνατότητα πρόβλεψης της πορείας ενός όγκου ανάλογα με τη θεραπεία για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Έτσι, η επιλογή εκείνου του θεραπευτικού σχήματος που επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα στην προσομοίωση και ο αποκλεισμός των σχημάτων που παρουσιάζονται αναποτελεσματικά, αναμένεται να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχών θεραπειών.

    Επίσης, η δημιουργία εργαλείων κατάλληλων για διαχείριση ιατρικών δεδομένων και η αποτελεσματικότερη αναπαράσταση αυτών, αναμένεται να βελτιώσει τη διαγνωστική ικανότητα του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και θα μειώσει την πιθανότητα εφαρμογής λανθασμένων θεραπευτικών σχημάτων σε ασθενείς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 November 2011 - 18:29:11 UTC